wandel met ons mee op zondag 12 mei

Toppensnellen op de Sallandse Heuvelrug

“Nergens in Nederland heb je zo sterk het idee dat je echt een berg hebt beklommen” schrijft Rutger Burgers in zijn boekje “De mooiste bergwandelingen van Nederland”. Rutger heeft het hier over de Archemerberg, het ‘dak van Overijssel’ met vele tientallen kilometers uitzicht rondom.

We maken een prachtige wandeling door beukenlanen, over glooiende essen en uitgestrekte heidevelden, langs oeroude jeneverbesstruiken, berken en dennen, en over paden van mul stuifzand die ons naar de hoogste toppen van Overijssel brengen. Na 10km wandelen en 100m stijgen+100m dalen, en het ‘beklimmen’ van de 78m hoge Archemerberg en de 60m hoge Lemelerberg, zijn we terug bij het vertrekpunt. Onderweg serveren we zoals gebruikelijk natuurlijk een lekkere kop thee of koffie met wat lekkers.

We verzamelen op 12 mei om 10.00 uur op de parkeerplaats van Theehuis ’De Lemelerberg“, Kerkweg 32, Lemele (https://maps.google.com).

Iedereen is welkom en er zijn geen kosten aan verbonden. Neem bevriende buitensport enthousiasten mee! En laat ons via een e-mail naar basecamp@360explore.com, een telefoontje (017-CALL360), een Whatsapp op hetzelfde nummer óf via het event op Facebook even weten als je komt. Als je met de trein naar Ommen komt, dan pikken we je om 9:37 daar van het station op! Laat tevoren even weten als je hier gebruik van wilt maken.

Zet ook vast de volgende data in je agenda:

  • Maandag 2e Pinksterdag 10 juni
    OK, we wijken een beetje af van de tweede zondag in de maand, maar we kunnen ons zo maar voorstellen dat deze 360º Explore Walk Along jouw perfecte tweede Pinksterdag besteding is.
    We maken vandaag een heerlijke wandeling van zo'n 18 kilometer door de bossen tussen Arnhem en Wolfheze. Vanaf Arnhem CS lopen we binnen enkele minuten door de glooiende, groene omgeving van park Sonsbeek en langs historische waterradmolens.
    Vlak voor we voor Oosterbeek in lopen komen we langs de indrukwekkende Airborne begraafplaats. 1754 soldaten, piloten en mariniers die zijn omgekomen bij en na de slag om Arnhem zijn hier begraven. De Wolfhezerbeek met z'n 400 jaar oude Wodanseiken en het natuurgebied Laag-Wolfheze stemmen ons weer vrolijk en zo komt er een eind aan deze 360º Explore Walk Along. We verzamelen op 10 juni om 10.00 uur in de stationshal van CS Arnhem bij Julia's (waar je een kop goede koffie kunt kopen). Iedereen is welkom en er zijn geen kosten aan verbonden. Neem bevriende buitensport enthousiasten mee! En laat ons via een e-mail naar basecamp@360explore.com, een telefoontje (017-CALL360), een Whatsapp op hetzelfde nummer óf via het event op Facebook even weten als je komt.

Lees verder