NKBV Bergsportdag - het grootste bergreizen evenement van Nederland

Al flink wat jaren organiseert de NKBV de Bergsportdag, een dag met meer dan 50 lezingen en workshops en heel veel reisinspiratie. De laatste jaren komen er zo'n 5000 bergsportliefhebbers op af! Jij ook? We zien je graag!
Je vindt de stand van 360° Explore in het paviljoen van de Bergsportreizen partners.

Wanneer? zondag 20 januari 2019 van 10 tot 17 uur
Waar? NBC, Blokhoeve 1, Nieuwegein
Meer info: bergsportdag.nkbv.nl

360° gidsen aan het werk

De gidsen van 360° Explore leveren enkele interessante bijdragen aan het programma van de NKBV Bergsportdag:

Workshop Lawinepiep zoeken (10:45-11:15)
ELKE SECONDE TELT!, als er een slachtoffer onder een lawine ligt. Gelukkig dragen we off-piste allemaal een ‘lawinepieper’, en hebben sonde en schep bij ons. Maar ook hierbij geldt: oefening baart kunst. Als je deze vaardigheden regelmatig oefent, dan kun je binnen enkele minuten je slachtoffer lokaliseren en met het uitgraven beginnen.
Aspirant International Mountain Leader (IML) Laurens Vliegen en IML Peter Mienes van 360° Explore zullen je leren en met je oefenen hoe je een slachtoffer opspoort met gebruik van een lawinepieper.

Workshop Airbag demo (14:00-14:30)
Met een airbag rugzak verdubbel je de kans om een lawine te overleven. Hoe een airbag rugzak functioneert, welke verschillende soorten er zijn en wat daar de voor- en nadelen van zijn wordt toegelicht door Peter Mienes, International Mountain Leader van 360° Explore. In de tweede helft van de workshop mag je zelf aan de slag, en kun je ervaren hoe het activeren van de airbag rugzak voelt!

360° gidsen vertellen

Gidsen van 360° Explore vertellen ook graag over hun passie!

Lezing Sneeuwschoenwandelen ondergesneeuwd? (10:00-10:30)
Skiën is hot, off piste skiën al helemaal. Elk buitensportmerk speelt tegenwoordig in op de groeiende markt van het off piste skiën.  En hoe zit dat dan met sneeuwschoenwandelen? Bij sneeuwschoenwandelen kom je ook buiten de gebaande paden en dus in off piste terrein, sterker nog op sneeuwschoenen kun je op plekken komen waar skiën onmogelijk is. In deze presentatie neemt International Mountain Leader Reinier Bos van 360° Explore je mee in de magische wereld van het sneeuwschoenwandelen. 

Lezing Van verre reis naar microavontuur (12:45-13:15)
de wijde blik van 360º Explore

Hoe ver ga jij om avontuur te beleven? 
Verken jij graag jou fysieke mogelijkheden? En doe je dat dan graag op een verre reis of juist dicht bij huis? Ontdek hoe een pallet aan zeer uiteenlopende reizen jou allemaal het zelfde gevoel kunnen geven, het gevoel van avontuur! In deze presentatie neemt International Mountain Leader & Wilderness Guide Jeffry Oonk van 360° Explore je mee in het gave zomer programma van 360º Explore. 

Lees verder