Wandel met ons mee op zaterdag 15 december!

Het lijkt ons fantastisch jou te ontmoeten! Wandel je met ons mee op zaterdag 15 december? We maken een fraaie en gezellige wandeling door het Deelerwoud. Een oase van rust tussen twee hele bekende buren: de Nationale Parken Hoge Veluwe en Veluwezoom. We struinen door bos, heidevelden en door prachtig coulisselandschap!

Een eeuw geleden liepen enorme schaapskuddes rond over de uitgestrekte heidevelden van het Deelerwoud. Nu houden Schotse Hooglandrunderen de heide open. We hebben ook een grote kans om reeën te zien. Ze zoeken de beschutting van de dalen tussen de stuwwallen. En met wat geluk zien we ook edelherten, damherten of wilde zwijnen.

Stuwwallen

Het Deelerwoud herbergt een schitterend stuwwallen complex dat zo’n 160.000 jaar geleden tijdens een ijstijd is gevormd. Een enorme ijstong schoof als een bulldozer zand en gesteente voor zich uit tot het landschap wat het nu is. Het smeltwater dat later van de stuwwal afstroomde, schuurde hierin dalen uit. Prachtig om dit tijdens de wandeling te gewaren.

Leuk je weer te zien, neem je vriend(en) mee die ook zo van buiten genieten, laat het even weten als je mee gaat struinen en tot de 15de december!

Openbaar vervoer

Je kunt met de bus vanaf NS-station Arnhem of Apeldoorn het Deelerwoud bereiken. Stap uit bij halte Groenendaal.

Aanrijroute auto

Als je vanuit het noorden komt neem je vanaf de A50 de afslag Schaarsbergen. Als je vanuit het westen of zuiden komt neem je vanaf de A12 of A50 afslag Arnhem Noord en daarna links de Apeldoornseweg op. Volg afslag Deelen/Schaarsbergen N311 (Koningsweg). Daarna rechtsaf afslag Deelen/Hoenderloo, je komt op de N804 (Hoenderlose weg). Ter hoogte van vliegveld Deelen t.o. museum Vliegveld Deelen de ingang van het Deelerwoud. De parkeerplaats is langs de N804 met borden aangegeven.

Lees verder