Sneeuwwandelen in de Alpen, Scandinavië, Griekenland, IJsland en buiten Europa

Stampen door de sneeuw met je sneeuwschoenen. Sneeuwwandelen biedt de ultieme vrijheid in de wintersportvakantie, weg van drukke skipistes. Onze winterreizen vertrekken vanaf de kerstvakantie tot begin april, en we kiezen gebieden uit die sneeuwzeker zijn. Wandelen door het sneeuwlandschap is een geweldige manier om van de winter te genieten. Soms lopen we door stille besneeuwde bossen en klimmen dan langzaam boven de boomgrens uit. Hier worden we omgeven door hoge ijzige bergtoppen.

Winterreizen vanuit een comfortabele berghut of hotel

Bij onze standplaats winterreizen verblijven we een week lang in een comfortabele berghut of gezellig hotel. Van hieruit maken we schitterende dagwandelingen op de sneeuwschoenen. Vaak kunnen we voor de deur van onze accommodatie beginnen te wandelen, maar soms moeten we een klein stukje rijden om in de mooie gebieden te komen.

Waar?

Deze reizen vinden veelal plaats in de Alpen, zoals Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Voor de avonturiers hebben we ook standplaats sneeuwschoenwandelreizen in minder voor de hand liggende gebieden.

Welke winterreizen met dagtochten in 2019?

23 dec. Winterwonder kerstweek in Samoëns | Sneeuwwandelen in het hart van de Franse Alpen
12 jan. Basiscursus Sneeuwschoen Wandelen | One-Stop-shop voor off-piste winterplezier (+ lawinekunde)!
3 feb. Nationaal Park Berchtesgaden | Onbekend, Authentiek, Bergsteigerdorf & Fotogeniek
16 feb. Portes du Soleil | Adembenemende dagtochten op Frans-Zwitserse grens

Wintertrektochten in Zweden, Noorwegen, Italië, Griekenland & de Alpen

Tijdens onze wintertrektochten hebben we wat meer outdoor uitrusting in onze rugzakken omdat we van hut naar hut lopen. Deze winter trekkingen zijn prachtige avonturen en vergen een gedegen voorbereiding waar wij je zo goed mogelijk bij helpen.

Waar?

Scandinavië leent zich uitstekend voor deze sneeuwwandel tochten. In Noorwegen en Zweden gaan we op reis hoog boven de poolcirkel en in absolute wildernis. De Alpenlanden zoals Zwitserland, Duitsland en Frankrijk ontbreken natuurlijk niet met machtig bergpanorama. Maar we gaan eveneens naar enkele 'exotische' bestemmingen zoals Griekenland en centraal Italië, de Abruzzen.

Welke wintertrektochten in 2019?

19 jan. Beierse Bergen en Meren | West naar Oost Traverse door de Beierse Voralpen
3 feb. Grande Traversée du Jura | Sneeuwschoen trekking door de Franse Jura
16 feb. Unesco Pindos Mountains Traverse | Exotisch sneeuwschoenwandel avontuur in Griekenland
23 feb. Sneeuwwandelen rondom de Snohetta | Sneeuwschoen trekking door Noorse wildernis
24 feb. Italiaanse sneeuwtocht naar de wolf | Een ongeëvenaarde winterervaring in NP Abruzzen
2 mrt. Abisko Zweeds Lapland | Sneeuwschoen trektocht rondom de hoogste berg van Zweden
10 mrt. Grand Tour du Beaufortain | Sneeuwschoen trekking langs bemande en onbemande hutten
30 mrt. Grand Tour de la Vanoise | Sneeuwschoen trekking door oudste Nationaal Park Frankrijk
6 apr. Grand Tour du Thabor | Absolute rust in de Zuidelijke Franse Alpen

Waarom op reis met 360° Explore?

Op onze sneeuwschoenreizen vertrekken we enkel in kleine groepen van maximaal 10 personen. Op de zwaardere tochten waarbij we hoger de bergen in gaan nemen we vanwege de veiligheid maximaal 8 gasten mee. Iedereen draagt een lawine 3-eenheid, met lawine pieper, sonde en sneeuwschep. Voor en tijdens de reis krijgt iedereen goede instructie over hoe deze veiligheidsmaterialen te gebruiken. Al onze winter reizen in de bergen worden gegidst door gecertificeerde gidsen, zoals ervaren International Mountain Leaders (UIMLA). De reizen in Scandinavië worden ook door internationaal erkende Wilderness Guides gegidst.

Lees verder