Zekerheid van vertrek op deze winterreizen

Afgelopen week hebben we vier winterreizen op garant vertrek gezet. Daarmee kunnen we jou als reiziger de zekerheid geven dat jouw geboekte reis daadwerkelijk door zal gaan. De voorpret kan nu echt beginnen, en het leuke is, op elk van deze reizen is nog beperkt plek. 

De lange droge zomer laten we nu echt achter ons en langzaam doet de winter in de Alpen zijn intrede. De eerste sneeuw is gevallen wat weer mooie beelden oplevert voor de webcam. Dat is altijd even spannend, zeker voor de reizen die relatief vroeg in het seizoen vertrekken. Maar de weersvoorspellingen laten zien dat er "as we speak" sneeuw valt in de Noordalpen (Zuid Duitsland en Oostenrijk) en dat er aanstaande vrijdag behoorlijke hoeveelheden in Frankrijk worden verwacht. Dat is goed nieuws voor de deelnemers aan de Masterclass Sneeuwschoenwandelen want dit is een van de reizen die zeker gaat vertrekken. Er is nog één plek beschikbaar!

Een andere reis die zeker gaat vertrekken is de Grande Traverée du Jura. De Franse Jura ligt als een langgerekte bergketen langs de Zwitserse grens. Dit gebied leent zich perfect voor een niet al te zware sneeuwschoentrekking. Prachtige bossen worden afgewisseld met open velden en kleine dorpen. We overnachten in gemoedelijke accommodaties en genieten van specialiteiten uit de lokale keuken. Vijf dagen op sneeuwschoenen genieten van het zuidelijke deel van de Jura.

Ook dit jaar gaan we weer naar Abisko Zweeds Lapland. Hoog boven de poolcirkel maken we een trektocht op onze sneeuwschoenen langs de hoogste berg van Zweden, de Kebnekaise. Overdag zoeken we naar sporen van wilde dieren en in de avond turen we langs de hemel voor het magische noorderlicht. Naar aanleiding van de vorige editie is door onze huisfotograaf en filmmaker Kay deze prachtige film gemaakt.

Als het weer voorjaar wordt gaan we eind maart naar Frankrijk voor de Grand Tour de la Vanoise. Tijdens deze week lopen we in het oudste nationale park van Frankrijk over uitgestrekte vlakten, door diepe dalen en langs imposante bergen. Hier kunnen we gemzen en vossen spotten, en misschien zien we de machtige lammergieren wel boven ons zweven. Heb je nog nooit op sneeuwschoenen gelopen? Deze trekking is ook geschikt voor de minder ervaren sneeuwwandelaar die wil genieten van vergezichten op de 'grote jongens' zoals de Mont Blanc, Matterhorn en Gran Paradiso.

Lees verder