Buitensporter in een jasje van Twentse rust

De rugzak staat klaar en alle spullen die je voor deze reis nodig hebt zijn gepakt. Voor even zijn jullie beste vrienden. Hoe simpel kan het leven soms zijn. In de rugzak zit alles om van deze reis een succes te maken en dat geeft rust. Je verlaat het bekende en gaat op avontuur. Jij met je rugzak en 360° Explore gids Reinier.

Eén echte voorliefde voor een bepaald gebied heeft Reinier niet maar elke keer als hij met mensen op reis gaat en ergens op de wereld door de bergen trekt realiseert hij zich “Ik heb de beste baan van de wereld!”

Van kinds af aan is Reinier al veel buiten aan het sporten en in de natuur te vinden. Eerst met z’n ouders tijdens fietsvakanties door Nederland en later ook naar de Alpen en ver daarbuiten om te wandelen en rond te trekken. De aantrekkingskracht die de bergen hebben kon hij op jonge leeftijd al niet weerstaan. “Als ik die bergbeklimmers zag, rugzak op, touw onder de klep van de tas, op weg naar de hut, dan wilde ik dat ook! Zo gauw het mocht schreef ik mij in voor een alpiene klim cursus om meer over de bergen te leren”. Na vele jaren, tochten en diverse alpiene beklimmingen resulteerde dat uiteindelijk in het succesvol afronden van de opleiding tot International Mountain Leader. Huttentrektochten in zowel zomerse als winterse omstandigheden met het gezellige huttenleven zijn nu zijn favoriet.

Het gidswerk is nu vooral in combinatie met zijn baan als docent lichamelijke opvoeding maar wanneer de kans zich ook maar even voordoet is Reinier het liefst buiten in de bergen te vinden. “Elke reis geeft weer een fantastische ervaring. Dat ik samen met andere mensen de bergen mag beleven. Dat je onderdeel uitmaakt van een groep gelijkgestemden. Samen de elementen trotseren. Dat alles maakt de beleving alleen maar sterker. Dat maakt mij een gelukkig mens!”

#DEBESTEBAANVANDEWERELD
#RUSTZELVE
#GIDS
#REISONTWIKKELAAR
#TROTSE_TUKKER

Schrijf Reinier op reinier@360explore.com of stuur een bericht op LinkedIn.

Lees verder