Je volgende avontuur dichtbij huis

Wij zijn namelijk gek op het maken van zogenaamde “micro avonturen”. Dit zijn korte reizen van hooguit 3 tot 4 dagen naar bestemmingen die dicht bij huis te vinden zijn. Op hooguit 3 tot 4 uur rijden hebben wij de mooiste plekken voor jullie gevonden voor een micro avontuur.
Onze micro avonturen zijn ideaal voor iemand die kennis wil maken met de verschillende soorten trektochten of juist op zoek is naar een short trip om bij te onthaasten. Want dat is wat er zeker gaat gebeuren, deze paar dagen geven je al snel het gevoel een hele week op pad te zijn geweest.

Rugzaktrekking over de Saar Hunsrück Soonwaldsteig. Een parel van een wandeling waar we in vier dagen 75 kilometer van lopen. De eerste nacht slapen we in een typisch Duitse accommodatie maar tijdens de volgende drie nachten kamperen we op prachtige verborgen plekken in het woud en zelfs een nacht op de restanten van een oude burcht. Bekijk hier de prachtige film van het micro avontuur.

Winterkamperen in België, de Hoge Venen. “Ik heb getwijfeld over België” zong het Goede Doel in 1982. Nou wij niet hoor. De Hoge Venen zijn een prachtig decors voor een mooie kampeertrektocht. Eind januari, als de dagen nog lekker kort zijn, kan er veel sneeuw liggen, maar er zijn grote verschillen van jaar tot jaar. Sneeuw of geen sneeuw, wij maken een mooie vier-daagse winterkampeertocht met tenten.

“Huttentrektocht” door het Ahrtal. Op maar een paar uur rijden van Nederland ligt het Ahrtal. Vanwege het milde klimaat, bizarre rotsformaties, oude ruïnes, karakteristieke wijnterrassen en de slingerende rivier door het landschap heeft dit gebied een enorme aantrekkingskracht voor ons. Door dit gebied maken we een korte “huttentrektocht” waarbij we overnachten in simpele accommodaties.

Lees verder