Deze zomer de bergen in? Bekijk onze zomerreizen

Trail reizen

Trail reizen, we rennen door de bergen met zijn wilde natuur, over bloeiende alpenweides en trotseren prachtige single track paden. Af en toe bedwingen we grillige rotsformaties of balanceren we over graatjes met indrukwekkende vergezichten. Onder leiding van een ervaren gids ontdek je tijdens de trailrun reizen nieuwe paden, gebieden en valleien. Daar gaat het trailrun hard toch sneller van kloppen!

Trailrun reizen: hardlopen door de bergen toch?

Bij trailrunning en trail reizen denk je uiteraard aan hardlopen door de bergen. Als het pad vlakker en niet al te steil is kun je inderdaad rennen en meer snelheid maken. Wordt het terrein zwaarder of het pad steil dan heeft het niet meer zoveel met hardlopen te maken. Het tempo schroeven we terug en gaan over op power walking. De trailrun reizen van 360 Explore zijn namelijk geen wedstrijd en de krachten verdelen we zodat je meerdere dagen achter elkaar op pad kunt zijn. Het is een groepsreis en daarin houden we rekening met elkaar. We doen het samen. Uiteraard mogen verschillen er zijn en ontstaan er binnen de groep vaak een aantal sub groepjes zodat je delen van het dag traject op eigen tempo kunt doen. Vervolgens wachten we op elkaar en houden we een gezamenlijke pauze op een afgesproken col of bij een almweide. Dat maakt onze trailrun reizen uniek in zijn soort.

trailrun reizen

Trail reizen en het niveau

Om maximaal te genieten van de trailrun reizen is enige ervaring met trailrunning in Nederland aan te bevelen. Ook is een goede algehele conditie een voorwaarde. Je sport gemiddeld 2 tot 3 keer per week zoals bijvoorbeeld hardlopen of fietsen. Een duurloop van 15 tot 20 kilometer door het bos gaat prima. Dit klinkt misschien ver, maar het gaat bij onze trail reizen niet om snelheid. Het hoeft niet hard te gaan, een rustig tempo wat je lang vol kunt houden is meer dan prima. Het liefst meerdere dagen achter elkaar want dit is precies wat er tijdens een trail reis ook gedaan wordt. Hoe beter je algehele conditie, hoe meer jij van je bergtrail kunt genieten. Het is ten slotte wel je vakantie. Voor meer informatie over training en de voorbereiding kunt je dit artikel nog even lezen.

Trail reizen en de verschillende soorten

De trailrun reizen zijn er in verschillende zwaarte, lengte en soort. Daarmee kun je op elk niveau en voor ieder wat wils een bergtrail vinden. Tijdens de trail reizen vinden onze ervaren gidsen het erg leuk om de tijd te nemen om kennis en ervaringen uit te delen.

De soorten

Op maat gemaakte bergtrails

Wil jij samen met je hardloopmaatjes of trainingsgroep één van onze trailrun reizen maken? Dat kan! Het kan een voordeel zijn dat je elkaar goed kent en samen de voorbereiding doet. De beloning, het doel wordt dan het gezamenlijke volbrengen en hobbelen over de bergtrails! Je kunt inspiratie halen uit bestaande trail reizen, maar denk ook aan de Provence, Gorges du Verdon, Marokko of dichter bij huis de Vogezen. Voor meer informatie neemt contact met ons op door te bellen of te mailen. We helpen jou en je loopmaatjes graag verder!

Reizigers over ons

Het was een prachtige reis met mooie afwisselende landschappen, van sprookjesachtige bossen naar vredige meertjes en grashellingen tot ruige rotswanden.

Kim Custers

Reiziger 2023
Waanzinnige mooie tochten begeleid door een top gids. De gids zorgde voor prachtige routes en vertelde er veel interessante wetenswaardigheden omheen.

Marieke Koerts

Reiziger 2023
Hele mooie tocht met een leuke en diverse groep avonturiers! De hutten zijn soms wat primitief, maar wel warm & gezellig. Het eten bestaat uit heerlijke, lokale gerechten met hele goede vega varianten.

Rik van Dijk

Reiziger 2022