Update Covid-19: Veilig op reis

Wat zijn we er aan toe...

Heb jij ook dat gevoel... dat je er echt, helemaal,  200% weer aan toe bent? Nou, wij ook hoor! Nog even de tanden op elkaar, hopelijk kunnen we over niet al te lange tijd weer de bergen in, de wildernis verkennen en genieten van de weldaad buiten, op een avontuurlijke reis!

En ken je dat ook, dat de voorbereiding op een reis hartstikke leuk is? Routebeschrijving uitpluizen, websites van accommodaties bekijken, met Google Earth en kaarten alvast een beeld krijgen van het gebied... heerlijk om bij weg te mijmeren en je al een beetje op vakantie te wanen :-) Laat je inspireren door dit korte overzicht van onze reizen in 2021, en check onze website of chat, bel of mail voor meer informatie of om ons gewoon te laten weten hoe blij ook jij bent! Oh ja, en hoe zit het met Corona? Wees gerust: als een reis vanwege Corona niet door kan gaan, dan krijg je je geld terug. Je kunt daarvan op aan, want je betaalt de reissom niet aan ons maar aan een derdenrekening (STO Garant).

Onze blijdschap over de vooruitzichten in de zomer is intens, en we maken je graag deelgenoot van de heerlijke reizen die we in de warmere maanden weer willen gaan maken. Ga je mee? Profiteer dan van het vroegboekvoordeel bij onze microavonturen en andere wandelreizen!

Dicht bij huis

Velen geven er de voorkeur aan voorlopig nog even wat dichter bij huis te blijven, en dat is helemaal niet zo gek. Sterker: er valt geweldig veel te beleven en te verwonderen dicht bij huis, in Nederland of net over de grens. Voor onze microavonturen en enkele trailreizen (zie verderop in deze blog) hoef je niet ver weg!

Een microavontuur is korte vakantie in Nederland, Duitsland of België/Luxemburg van 1 tot 4 nachten. Kort genoeg om makkelijk in te plannen en lang genoeg om de kop even lekker leeg te maken en echt het gevoel te hebben er even helemaal tussenuit te zijn geweest!

Dit zijn de microavonturen waar we je heel graag naar meenemen:

 • Struintocht onder zeeniveau (mei en oktober, 1 nacht): met een wildernis gids struin je door een uniek stukje wildernis in Nederland, en slaap je onder een tarp... een bijzondere beleving!
 • Saar-Hunsrück Soonwaldsteig (mei, 4 nachten): rugzaktrekking door eindeloze bossen en kamperen op prachtige verborgen plekken, en zelfs tussen de restanten van een oude burcht
 • Kind-ouder natuurbelevenis weekend (mei, 2 nachten): neem je kind mee op dit keivette weekend met een wildernis gids en bioloog. Kamperen, dieren spotten, eetbare planten proeven, sporen zoeken, vieze handen krijgen :-)
 • Aventure de la forêt du pays de Chimay (augustus, 4 nachten): genieten van en in de Ardennen tijdens een bivak-/kampeertrekking
 • Wadden microavontuur (september, 2 nachten): onder leiding van een wadloopgids en natuurgids ontdekken we hoe uniek dit stukje Nederland is, en overnachten we in safaritenten op Schiermonnikoog.

Voor alle microavonturen geldt onze vroegboekkorting, tot 10%!

Alle microavonturen

Van Noorwegen tot Spanje

In de rest van Europa hebben we vanaf het begin van de zomer tot de herfst een keur aan heerlijke wandelvakanties, vanuit een hotel, langs hutten, of met je tentje op de rug:

Vanuit een hotel

 • Top-5 dagwandelingen in de Chablais (juni en augustus): overdag prachtige wandelingen (en stilstaan bij de vele bloemen en steenbokken) en 's avonds culinaire verwennerij in ons hotel

Langs hutten

Met de tent op de rug

Voor alle wandelreizen geldt onze vroegboekkorting, tot 10%!

Alle trektochten

Trailreizen

Samen met MudSweatTrails hebben we weer een veelzijdig en uitdagend programma van trailreizen samengesteld, ook voor beginnende trailers:

 • Drielandentrail (mei, oktober, 5 dagen): lekker dicht bij huis, voor de beginnende en de meer ervaren trailer
 • Trailen door canyons & kloven (juni, 8 dagen): rennen in grote verwondering en met oogstrelende uitzichten
 • Trailen op de vulkanen (juni, 6 dagen): vanuit twee accommodaties in een Unesco werelderfgoed gebied; instap niveau
 • Trailen door Parc National des Ecrins (juli, 7 dagen): vanuit één gîte, voor de beginnende en de meer ervaren trailer
 • Waddentrail, door tij en ontij (september, 5 dagen): unieke multi-stage trailreis op de waddeneilanden; we overnachten op traditionele platbodem zeilboten die ons ook van eiland naar eiland zeilen
 • Tour Hochsauerland (oktober, 6 dagen): technisch niet moeilijk, voor de meeste trailers goed te doen; overnachtingen in comfortabele hotels.

Alle trailreizen

Lees verder