Adembenemende vluchten in de Himalaya

Na een korte roller-coasters vlucht vanaf het zeer spectaculaire vliegveldje van Lukla is de 360º Explore Everest Three Passes Trek groep gisteren weer in Kathmandu aangekomen. De hogen bergen hebben ze achter zich gelaten om nog enkele dagen van de het drukke maar zeker ook bijzondere Kathmandu te gaan genieten.

Kongma La (5535 m)

Een deel van de groep heeft de laatste en hoogste pas, de Kongma La (5535 m) overgestoken. Een werkelijk adembenemend uitzicht vanaf deze pas, aldus 360º Explore gids Jeffry “met een schitterend blauw meer onder ons in de diepte. Hoewel de pas het hoogste punt van deze trek is, was de pas makkelijk en tijdens de afdaling hadden we geweldige uitzichten op de brede gletsjerdalen en de bergen rondom ons heen”. De dagen hierna is de groep snel afgedaald op zoek naar zuurstof.

Tengboche klooster

Het fraai onderhouden Tengboche klooster ligt prachtig gebouwd op een heuvelrug (ok, het is een heuvel van 3860 meter hoog). In dit klooster wonen ongeveer 35 monniken en de vele ceremonies zijn openbaar. Jeffry: “We hebben enkele ceremonies bijgewoond en het was zeer indrukwekkend”. Vanaf het klooster konden we het ons bekende handelscentrum Namche Bazar zien liggen, het doel voor de volgende dag.

Goddelijke koffie en smullen op appel pie

Na het simpele leven hoog in de bergen smaakt een goed kop koffie goddelijk, helemaal als je daarmee een heerlijk stuk brownie of appeltaart weg kunt spoelen. Zo zie je maar, de geneugten van Namche Bazar zitten in kleine dingen. (Hadden we de warme douche al genoemd???). Het terugkeer in Namche betekent ook dat we onze grote ronde hebben volbracht. Na Namche restte ons nog twee korte trekkingsdagen naar Lukla. Hier hebben we afscheid genomen van ons energieke en gezellige lokale team. Zonder deze jonge mannen hadden we deze Everest Three Passes Trek niet kunnen volbrengen.

Benieuwd naar de foto's? Bekijk het openbare fotoalbum op onze Facebook Page!

Lees verder