Nelleke vertelt over haar recente reis naar Noord- en Centraal Patagonië

"Reizen naar mooie, bijzondere bestemmingen. Maar vooral afgelegen plekken, zonder telefoonbereik, zonder massa's toeristen, puur natuur. We moeten steeds beter zoeken naar deze plekken, maar gelukkig zoekt 360° Explore mee en dit is ook de reden waarvoor ik voor deze organisatie kies. Tot nu toe ben ik naar IJsland (Hornstrandir) geweest en de laatste reis was Patagonië. Een reis waarbij er zoveel moois te zien was waardoor het lastig te zeggen is wat nu het mooiste was.

Er zijn twee dingen die me erg bij gebleven zijn op deze Patagonië Verborgen Parken trektocht en dat is de afwisseling: op één dag drie totaal verschillende wandelingen maken; beginnend in een prachtig gematigd regenwoud met miezer regen (wat het nog mooier maakt), daarna een wandeling langs 2000 jaar oude Alerce bomen en eindigen met een klim naar de kraterrand van vulkaan Chaitén.

Het tweede wat ik prachtig vond was de enorme vergezichten op mooie bergtoppen en gletsjers, echt alpine terrein om ons heen terwijl we de 2000 meter niet gepasseerd zijn."

Mijn Bucketlist

"Mijn bucketlist... een wandeling op South Georgia & South Sandwich Islands (een eilandengroep tussen Zuid Amerika en Antarctica) voldoet wel aan bovenstaande redenen waarvoor ik voor 360° Explore kies. Maar mijn eerste trainingsdoel is om te kijken of ik met de trailrunreis rondom de Mont Blanc mee kan gaan."