Update: Lees hoe wij met de Coronacrisis omgaan en hoe je toch een toekomstige reis kunt boeken.

Theo vertelt over zijn Grande Traversee du Jura

Traag slingert het spoor door eindeloos wit landschap.
Het krult en stijgt en daalt.
Dik wit beklede sparren vormen een erewacht.
Wij schuiven als vierpotige mieren door het spoor.
Het hoofd raakt leeg en de ziel wordt gezuiverd.
Maar wacht, stop! Kay maakt een foto.
Nu is de dag volmaakt.

Op zoek naar een geschikte sneeuwwandeltocht kwam ik uit bij 360⁰ Explore, die in zijn programma een trektocht door de Franse Jura had opgenomen. Precies in mijn ‘vrije week’, dus de perfecte match, dacht ik.
Nou, dat kwam uit! Geweldige sneeuwcondities, een adembenemend landschap, schitterend weer en een leuke groep met - niet in het minst - een enthousiaste gids, die begrijpt wat de sneeuwlopers willen en het landschap kan lezen als geen ander.
De trektocht in het zonovergoten sneeuwlandschap was één groot genieten. Overdag de fantastische uitzichten in het open veld, of de rust en sereniteit in de bossen; ’s avonds een goed onderkomen in de gîtes d’étape. Afwisseling genoeg (ook in de diners: zelfs een keer een kalkoen uit de oven!).
Alle dagen zon is natuurlijk een bof; gelukkig was er ook een ‘slecht-weer-dag’. Het heeft wel wat om in sneeuw en wind omhoog te ploeteren voor een top. Dat hoort erbij en maakt de uitdaging van de tocht kompleet. De volgende dag was de zon weer paraat.
Je begrijpt: ik zou zo weer tekenen voor een tocht als deze, al ben je nooit zeker van de condities. Waar je wel zeker van bent is het prachtige gebied, met een behoorlijke sneeuwzekerheid en een goede reisorganisatie

Lees verder