Update Covid-19: Veilig op reis in het najaar

Jouw en onze voetafdruk van de reis is weggeveegd!

Goed nieuws in ongewone tijden! We hebben jouw en onze voetafdrukken van de zomer- en winterreizen weer berekend. We lopen wat achter in diezelfde berekeningen vanwege COVID-19, maar we kunnen het volgende verheugd schrijven.

Alle emissies zijn weer gecompenseerd en meer dan dat: vanaf 2019 zorgen we ervoor dat jouw avontuurlijke reis zelfs een positieve invloed heeft. Op je certificaat zie je dat de footprint dubbel is gecompenseerd. Zo is je reis iets klimaatpositief! De #climatebooster zijn we nu aan het berekenen voor 2020. Als reiziger ontvang je ook daarvan binnenkort bericht.

Wil je ook een verschil maken? Houd vol! Nog een paar maandjes en ga dan met ons mee op reis. Je kan met een gerust hart boeken: tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren. Je krijgt altijd 100% je reisgeld terug als je reis i.v.m. Corona niet door kan gaan.

Oeganda, Kibale National Park

De donatie gaat dit jaar naar het Trees for All project in Kibale National Park in Oeganda. Dit project is VCS en CCB gecertificeerd. VCS is de standaard die voor de kwaliteitsgarantie staat en controleert of de CO2 vastlegging daadwerkelijk is gerealiseerd. CCB is een standaard die de ecologische- en sociaaleconomische meerwaarde van het project garandeert.

Herstel en bescherming van het regenwoud in Oeganda

Trees for All helpt de Uganda Wild Life Authority (UWA) mee met een herbebossingproject. Het doel is om het nationaal park terug te brengen naar zijn originele staat en het ecosysteem te herstellen. Andere partners zijn Greenchoice & Face the Future. De Uganda Wild Life Authority zorgt ervoor dat het bos ook in de toekomst beschermd blijft.

Projectflyer herstel regenwoud Oeganda

Om bomen te kunnen planten, worden er eerst gangen gekapt in het metershoge olifantsgras. Vervolgens worden om de paar meter de boompjes geplant. Het olifantsgras wordt regelmatig opnieuw gekapt, totdat de boompjes groot genoeg zijn en boven het gras uitgroeien. De nieuwe bomen kunnen zo uitgroeien tot een prachtig nieuw tropisch bos.

Tot slot

Met dit nieuwe bos wordt het leefgebied vergroot van de dieren, wordt de lokale bevolking ondersteund én leveren we een positieve bijdrage aan het klimaat. Een #climatebooster met dank aan jouw avontuurlijke reis.

Lees verder