De kans om de mooiste sneeuw nog op te zoeken!

In Nederland heeft het al bijna een beetje gezomerd, maar in de Alpen gaan de temperaturen weer omlaag en valt nu een vers pak sneeuw, en dat zal niet het laatste zijn deze winter... Eind maart is daarom een prima periode om naar Frankrijk af te reizen voor de Grand Tour de la Vanoise.

Tijdens deze week lopen we in het oudste nationale park van Frankrijk over uitgestrekte vlakten, door diepe dalen en langs imposante bergen. Hier kunnen we gemzen en vossen spotten, en misschien zien we de machtige lammergieren wel boven ons zweven.

Heb je nog nooit op sneeuwschoenen gelopen? Deze trekking is ook geschikt voor de minder ervaren sneeuwwandelaar die wil genieten van vergezichten op de 'grote jongens' zoals de Mont Blanc, Matterhorn en Gran Paradiso. Het terrein is technisch niet moeilijk en de afstanden tussen de hutten zijn niet al te groot. Overnachten doen we in comfortabele hutten. We slapen in vier verschillende hutten diep in de bergen waar je, geloof het of niet, na een mooie dag buiten kunt genieten van een warme douche.

Grand Tour de la Vanoise is de mogelijkheid om een echte alpiene sneeuwschoenweek & trektocht te beleven! Na verkenning in 2018 wordt deze reis nu voor de eerste keer uitgevoerd. Beleef de primeur mee in dit mooie winterse berglandschap, weg van de drukke skipistes.

Lees verder