Spaans hooggebergte op z’n best!

Huttentrektocht door het Parque Natural Posets Maladeta met garant vertrek

Het natuurgebied van Posets Maladeta ligt in het centrale gedeelte van de Spaanse Pyreneeën. Kenmerkend voor dit gebied zijn de machtige berggraten die leiden naar rotsachtige toppen met weelderig groene dalen. 
Door dit prachtige gebied maken we een trektocht van hut naar hut. We passeren prachtige bergmeren, restanten van oude terugtrekkende gletsjers en onderweg komen we meerdere keren boven de 3000m. We hebben de mogelijkheid om enkele machtige toppen te beklimmen die we op de route tegenkomen. Vanaf de top heb je een werkelijk fantastisch uitzicht over het Spaanse binnenland en richting Frankrijk. In dit jaargetijde is het perfect vertoeven in de Spaanse Pyreneeën! Een heerlijk najaarszonnetje geeft een aangenaam gevoel en de prachtige herfstkleuren doen reeds zijn intrede. Onderweg zullen we je alles vertellen over de geschiedenis van dit gebied en laten we je ervaren wat de Spanjaarden 200 jaar geleden hebben meegemaakt. 

Je kunt nog met ons mee! Kijk voor meer informatie over deze reis op onze website.

Indian Summer in Berchtesgaden

Huttentrektocht met fantastisch uitzichten in een goudgeel gekleurd landschap

De herst is het tijdstip om maximaal te genieten van de Berchtesgadener Alpen. Het zomerseizoen loopt langzaam op zijn einde en het gebied maakt zich klaar voor de komende winter. De bomen verkleuren in prachtige oranje en bruine tinten met als hoogtepunt de lariks die zijn goudgele naalden bijna laat vallen. Met een beetje geluk ligt er een dun laagje verse sneeuw op de toppen van de omliggende bergen. Door het zachte licht in deze periode van het jaar zijn het werkelijk schilderachtige taferelen wat we tegenkomen.
Ook de herten, die rijkelijk aanwezig zijn in het gebied, maken zich klaar voor de winter, het burlen kunnen we van een afstand al goed horen als we tijdens deze huttentrektocht wat dieper in het gebied komen. Hier bevinden we ons in het "Steinerne Meer", een typisch karstlandschap met rotsplateau's, meertjes, graten en prachtige toppen aan de grens met Oostenrijk. We overnachten in een berghut gelegen aan een werkelijk prachtige meertje, de Funtensee. Hier worden in de winter de koudste temperaturen gemeten van heel Duitsland. Hoe dit komt? Dat vertellen we je tijdens de trektocht. De volgende dag trekken we nog wat verder rondom de Konigsee en met een beetje geluk lopen we hier wat gemsen tegen het lijf die zich goed vol eten om de winter te doorstaan. Via de Schneibstein, een top met een prachtig uitzicht over het gebied, de omliggende bergen en een groot deel van de route dalen we weer af naar onze laatste overnachting. Als groep genieten we van onze laatste avond in de bergen en proosten we op mooie herinneringen.
Beleef de bergen met 360⁰ Explore en check onze website voor meer informatie.

Lees verder