SPORTIEVE WINTERWEEK VOOR LEVENSGENIETERS - PORTES DU SOLEIL

Verwen jezelf en geniet met volle teugen tijdens deze winterweek in de Portes du Soleil! 360° Explore gids Peter is hier kind aan huis en neemt je mee op de mooiste sneeuwschoentochten die hij afgelopen jaren in het gebied heeft ontdekt. Prachtige graatwandelingen, eenzame kapelletjes en almen, imposante bergen en schitterende panorama’s. 

Deze week is zowel voor beginners als gevorderden, en je zult ervaren dat je met sneeuwschoenen op de meest mooie plekjes in het wit besneeuwde landschap kunt komen. Onze basis is Hotel Esprit Montagne, dat op Zoover tienen (!) scoort vanwege de hoogstandjes van chef Raf, de persoonlijke bediening en de gezellige sfeer. Klik hier voor meer informatie over deze heeeerrlijke week!

BERCHTESGARDEN NATIONAAL PARK

Berchtesgaden heeft in de eerste helft van de 20-ste eeuw een belangrijke plek in de wereldgeschiedenis gespeeld, maar het gebied is zoveel meer dan dat alleen. Het oudste Nationale Park van Duitsland met zijn mooie landschap en fantastische uitzichten bevindt zich niet voor niets in het Berchtesgadener Land.

De omgeving rondom het Nationaal park is echt uniek en kenmerkt zich door z’n ruige kliffen, donkere verlaten bossen, talloze rivieren, oude gletsjers, idyllisch groene almen, marmotten, zeldzame orchideeën, vlinders, steenbokken, gemzen en herten. Ze komen er allemaal voor. Sinds de oprichting in 1973 is het Nationaal Park Berchtesgaden een plek waar de flora & fauna ongestoord zijn gang kan gaan.

Een echte aandachtstrekker van het gebied is de 2713m hoge Watzmann. Volgens sommigen zelfs de mooiste berg ter wereld. De Watzmann is eigenlijk een bergmassief, die vaak vanuit het noorden wordt gefotografeerd. Waardoor van links naar rechts de Watzmannfrau, de Watzmannkinder en de Großer Watzmann, als een familie op een rijtje staan. Volgens de legende werd het land rondom Berchtesgaden vroeger beheerst door de wrede koning Watz, die samen met zijn vrouw en kinderen het land schrik aanjoeg. Toen hij een boerenfamilie met zijn paard onder de voet liep, vervloekte de boerin hem dat God hem en zijn familie in steen zou veranderen. 

Vanuit een comfortabel Gasthof met uitzicht op de machtige Watzmann maken we tijdens deze reis dagelijks sneeuwschoentochten door besneeuwde bossen, gemoedelijke almen en met weidse uitzichten waarbij we het hele gebied als het ware gaan ontdekken. Wat een geweldig vooruitzicht. Ga jij mee met 360º Explore gids Reinier om deze fraai omgeving te ontdekken?

LAWINE 3-EENHEID EN SNEEUWSCHOENEN

Omdat wij graag met goede materialen en veilig de bergen in gaan, is bij beide reizen het gebruik van Tubbs sneeuwschoenen en een lawine 3-eenheid (lawinepieper, schep & sonde) inbegrepen.

Lees verder