Kampeertrektochten in onbekende, wonderschone gebieden

Onze kampeertrektochten zijn in vele opzichten uniek; we wandelen in de overweldigende natuur en proeven de vreemde culturen. We maken trektochten door prachtige berggebieden zoals de Himalaya, de Balkan of de Kaukasus. Meestal kamperen we op afgelegen plekken of overnachten we in homestays of typisch Nepalese tea houses. Hierdoor krijgen onze kampeertrektochten een avontuurlijk karakter.

Op pad met een lokaal team, yaks of 4x4

De hoge bergen of weidse vlaktes geven ons het gevoel alleen op de wereld te zijn. In veel gevallen maken we de kampeertrektocht samen met een lokaal team, en wordt de bagage met paarden, yaks, muildieren of een 4x4 vervoerd. De gids is onze verbinding met de lokale bevolking, die vaak weinig of geen Engels spreekt. Het lokale team helpt ons om ons kamp op te bouwen en koken ons eten. Je hoeft dus nooit meer dan een dagrugzak te dragen. Natuurlijk wel met camera, want de landschappen zijn overweldigend! Geïnspireerd geraakt? Kijk eens naar de volgende prachtige reizen in 2019:

TWEE MAGISCHE TREKKINGS IN DE KAUKASUS, GEORGIË

Zeldzame fauna spotten in magisch, onaangetast berglandschap. We maken twee unieke trekkings in beschermde natuurgebieden met wat cultuur tussendoor in de meest ecologisch onaangetaste gebieden van de Kaukasus in het onbekende Georgië. Met een grote kans op het spotten van gemzen, wilde geiten, edelherten en de zeldzame roofvogels. Bij mensen thuis overnachten en kamperen in het land van de bruine beer, grijze wolf en Euraziatische Lynx.
360explore.com/trektocht/twee-unieke-trekkings-in-de-kaukasus

MONTENEGRO, EUROPE’S WILD BEAUTY

Met meer dan de helft van zijn oppervlak boven de 1000 meter mag Montenegro zich tot de best bedeelde landen van Europa noemen als het gaat om bergen. Eigenlijk is er op de hoofdstad Podgorica na geen plek te vinden die vlak is. De Balkan op zijn best! Ga mee op verkenning op deze unieke en nieuwe 360° reis die je de ‘Wild Beauty’ én de cultuur-historische en politieke ontwikkelingen van Montenegro laat zien.
360explore.com/trektocht/europes-wild-beauty

MACHTIGE TREKKING DOOR HET VERBORGEN INNER DOLPO

Onze trail door Dolpo mengt een unieke cultuur, met een verbazingwekkende verscheidenheid van landschappen en ruw, authentiek terrein. Vele generaties van nomaden voor onze komst in 2013 hebben deze afgelegen gebieden doorkruist en de eerste trails aangelegd. Inner Dolpo is een van de laatste regio’s van Nepal waar je nog de ware authentieke Tibetaanse cultuur kunt ondervinden. Het is een uitdagende reis, maar misschien wel het meest de moeite waard in Nepal.
360explore.com/trektocht/nepal-inner-dolpo-trek

Kleine groepen en veiligheid

Op onze kleinschalige kampeertrektocht groepsreizen vertrekken we in groepen van maximaal 12 personen. Op de zwaardere tochten waarbij we hoger de bergen in gaan nemen we maximaal 10 reisgenoten mee. Al onze reizen worden gegidst door gecertificeerde gidsen, zoals ervaren International Mountain Leaders (UIMLA) of internationaal erkende Wilderness gidsen. Omdat veiligheid voor ons erg belangrijk is hebben al onze gidsen een buitensport EHBO cursus gevolgd van minstens 10 dagen. Een satelliettelefoon behoord tot onze standaard uitrusting. Bij tochten waar we boven de 4000 meter hoogte gaan gaat er ook een draagbare compressie tent mee (Portable Altitude Camber) om symptomen van hoogteziekte te verminderen.

Het begint met een goede voorbereiding

Een reis naar Nepal, Georgië of Montenegro maak je natuurlijk niet zo maar. Daarom organiseren we ruim voor vertrek een reisvoorbereiding waarbij we je zo veel mogelijk vertellen over de reis en geven je tips om de kampeertrektocht zo goed mogelijk te laten verlopen. De kennismaking met de groep vergroot de voorpret van de reis. De vlucht naar het begin van de trektocht kun je eventueel door 360º laten boeken.

Lees verder