Update Covid-19: Veilig op reis

Update maandag 14 december 2020

Met pijn in het hart hebben we na de dwingende oproep van de overheid besloten alle reizen en masterclasses tot half maart 2021 te annuleren.

Door nu een pas op de plaats te maken hopen we vanaf medio maart 2021 weer veilig met jullie op pad te kunnen. De reizen met een vertrekdatum vanaf mid maart 2021 zijn in het reisprogramma blijven staan. Een aantal reizen die voor januari en februari 2021 gepland stonden hebben we verschoven naar een latere vertrekdatum. We wensen jullie fijne en rustige feestdagen toe, en blijf vooral gezond. 

Team 360º Explore 

Hoe gaan wij om met Corona?

We krijgen regelmatig vragen over Corona. De meest gestelde vragen beantwoorden we op deze pagina. Is jouw vraag niet beantwoord? Stel deze gerust via WhatsApp, chat of e-mail, we beantwoorden ze graag.

Wij houden er rekening mee dat het snel aanpassen naar een nieuwe situatie voorlopig onderdeel is van het organiseren van een (avontuurlijke) reis. De zorg daarvoor nemen wij graag voor jou uit handen!

We zien dat veel van onze reisgenoten terughoudend zijn met het boeken van een reis. Dat kunnen we gezien alle onzekerheden heel goed begrijpen. Om in ieder geval één onzekerheid weg te nemen geven wij de garantie dat je jouw reissom volledig retour krijgt in het geval de reis vanwege een negatief reisadvies door corona niet door kan gaan. Je krijgt altijd 100% je reisgeld terug.

We nodigen je dus uit om gewoon te boeken. Zoals jullie van ons gewend zijn, gaan wij er alles aan doen om er een fantastische reis van te maken.  

Reisgarantie door STO-Garant

360° Explore maakt gebruik van de STO-garant reisgeld garantieregeling voor onze reizigers. Dankzij deze regeling hoef jij je nooit zorgen te maken over de (aan)betaling voor jouw reis. Die staat namelijk gereserveerd op een derdengeldenrekening en kan ongeacht de situatie in de reiswereld aan jou terug overgemaakt worden bij opschorting van jouw reis.    

Voorjaar 2021

We verwachten dat reizen naar het merendeel van onze bestemmingen vanaf het voorjaar van 2021 weer mogelijk zal zijn. En je kan dus zorgeloos je bergwandelreis of sneeuwwandelreis voor 2021 bij ons boeken. Wordt door een negatief reisadvies (oranje of rood) jouw reis niet uitgevoerd en opgeschort dan retourneren wij direct de betaalde reissom aan jou.

Reisadviezen

We houden de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) scherp in de gaten. We volgen de informatie van het RIVM, de adviezen van Buitenlandse Zaken en hebben nauw contact met de VvKR (de branchevereniging voor kleinschalige & specialistische reisorganisaties in Nederland) en onze mensen op de bestemmingen. Enkele antwoorden op veelgestelde vragen vind je hieronder.

Veelgestelde vragen

Gaat mijn reis door?

Je reis gaat door naar de geplande bestemming, tenzij op de startdatum van de reis de bestemming op oranje of rood staat of het door grenssluitingen niet mogelijk is naar de bestemming te reizen. Uiterlijk één week voor de reis krijg je hierover bericht. Indien mogelijk nemen we de beslissing van niet doorgaan natuurlijk eerder. Dit zal zijn als de bestemming al oranje of rood is en we verwachten dat dat zo blijft.

Gaat mijn reis door als Nederland voor de bestemming oranje of rood is?

Dat hangt af van de regels, die voor die bestemming gelden. Als je het land wel in mag met een non COVID-19 verklaring gaat de reis door. Als Nederlanders het betreffende land niet in mogen of je ondanks een non COVID-19 verklaring op de bestemming toch nog in quarantaine moet gaat de reis op de geplande bestemming niet door. Als de inreis regels voor Belgen anders zijn dan voor Nederlanders bekijken we die apart. Het al of niet doorgaan van de reis hangt daar niet van af.

Wat gebeurt er als een reis op de geplande bestemming niet kan doorgaan?

Mocht een reis op de geplande bestemming niet door kunnen gaan, dan gaan wij uiterste inspanningen leveren om de reis naar een ander mooi gebied te verplaatsen zodat je reis gewoon door kan gaan op dezelfde datum. Dat verplaatsen doen we natuurlijk alleen als jij dat ook ziet zitten en als we er van overtuigd zijn dat het alternatief qua beleving en kwaliteit minimaal gelijkwaardig is met de oorspronkelijke reis. Kan dat niet, dan moeten we de reis annuleren. Je krijgt hierover persoonlijk bericht en informatie over de consequenties.

Is het wel veilig in het land waar mijn reis plaatsvindt?

We houden de situatie op de bestemmingen goed in de gaten en gaan alleen als de situatie veilig is. Als dat niet zo is zoeken we een alternatief of annuleren de reis. We volgen hierin zondermeer de adviezen van Buitenlandse Zaken, maar kunnen ook besluiten een reis naar een bestemming met code geel niet door te laten gaan als eigen informatie of informatie van collega’s ter plaatse aanleiding geeft te twijfelen over de veiligheid op de reisbestemming.

Wat doen jullie als het reisadvies voor een bestemming van code geel naar oranje gaat?

Als een reisadvies voor een land waarin we reizen door de Nederlandse overheid tijdens die reis wijzigt van geel naar oranje, zijn er twee opties:

1. wanneer er nog een mogelijkheid is om terug te zijn in Nederland voordat code oranje ingaat, gaan we er alles aan doen om dat mogelijk te maken.

2. Wanneer er geen tijdsvenster meer is om op tijd terug te komen en om zo de quarantaine te ontlopen, gaan we kijken wat de dan beste optie is. Daarbij spelen veiligheid, de wensen van de deelnemers, financiële-/verzekeringsgevolgen en haalbaarheid een rol.

Uiteraard doen we er alles aan om niet in deze situatie verzeild te raken. Als de tekenen al op “oranje in wording” staan, reizen we niet af naar dat land en zoeken we een alternatief.

Ik heb een reis geboekt. Kan ik deze annuleren?

Wanneer je wilt omboeken of annuleren kan dat natuurlijk altijd, dan zijn de reguliere annuleringsvoorwaarden van 360° Explore van toepassing. Zolang een reis niet door ons is geannuleerd kunnen we niet kosteloos annuleren. Dat is mede uit belang van de andere reizigers die geboekt hebben.

Dekt mijn annuleringsverzekering de kosten als ik mijn geboekte reis wil annuleren of omboeken?

Of kosten van annuleren of omboeken gedekt zijn hangt af van het type verzekering. Bekijk hier een overzicht van de voorwaarden per verzekeraar.

Als een reis toch niet door kan gaan, komt 360° Explore dan met de coronavoucher?

We hopen dat het niet nodig is, maar als een reis toch niet door kan gaan door Corona en je niet aan het eventuele alternatief wilt deelnemen biedt 360° Explore geen corona-voucher maar gewoon de volledige reissom die je betaald hebt retour aan.

Wij zijn blij met de optie van de coronavoucher die door de reisbranche geboden is. Echter, wij vinden de voucher niet passen bij de vertrouwensband die wij met onze reisgenoten hebben. Laten we hopen dat dit snel voorbij is en we elkaar weer treffen in vele mooie reis- en natuurgebieden. Daar vertrouwen wij op.

Wie dit jaar een coronavoucher heeft ontvangen kan er uiteraard ook op vertrouwen dat je die kunt inzetten in 2021 voor opnieuw een prachtig reisavontuur.

Hebben jullie nog tips, adviezen of aangepaste regels voor op reis?

Ja, we hebben hiervoor protocollen opgesteld. Boordevol tips bijvoorbeeld waar je rekening mee dient te houden als je in deze tijd een huttentrektocht doet. Na boeking ontvang je deze adviezen en regels in een uit te printen PDF van ons. Wij vragen onze reisgenoten dit protocol goed te lezen, gebruik te maken van de vele opties om extra informatie te op te vragen en natuurlijk van eenieder ‘gezond verstand’.

Het restbedrag van mijn reis dient betaald te worden. Is dat nodig gezien de huidige corona situatie?

Ja, dit restbedrag moet voldaan worden zolang we zicht hebben op een goede en veilige uitvoering van de reis. We hanteren hiervoor de normale reisvoorwaarden. Besluit 360° Explore vanwege corona de reis te annuleren, dan ontvang je jouw volledige reissom retour of kun je je reis verplaatsen.

Naar welke landen kunnen we reizen?

Bekijk het meest actuele overzicht op nederlandwereldwijd.nl.

Uitleg Reisadvies

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft voor ieder land een (niet bindend) reisadvies dat door 360° Explore wordt gevolgd. Voor de duidelijkheid zijn er 4 kleurcodes:

Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico’s
In het land of gebied zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met wat je in Nederland gewend bent.

Geel: let op, veiligheidsrisico’s
Er zijn in dit land of gebied veiligheidsrisico’s die afwijken van wat je in Nederland gewend bent. Bereid je daarop voor en let extra op.

Extra uitleg 360° Explore: deze situatie geldt onder normale omstandigheden vaak al in landen zoals bijvoorbeeld Nepal, Chili en Georgië. Bij dit reisadvies zal de reis gewoon door kunnen gaan.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen
Door ernstige veiligheidsrisico’s in dit land of gebied kunnen voor reizigers gevaarlijke situaties ontstaan. Vakantiereizen zijn niet noodzakelijk. 360° Explore organiseert geen reizen naar bestemmingen met code oranje.

Extra uitleg 360° Explore: Als dit reisadvies geldt bij de regio (en dus niet per definitie het land) zal er gekeken worden naar een gelijkwaardig en passend alternatief. Het kan zijn dat (een deel van) de reis in een ander land of in hetzelfde land in een ander gebergte plaatsvindt.

Rood: niet reizen
Door zeer ernstige veiligheidsrisico’s kan voor reizigers een levensbedreigende situatie ontstaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert om niet naar dit gebied te reizen.

Extra uitleg 360° Explore: Als dit reisadvies geldt bij de regio (en dus niet per definitie het land) zal er gekeken worden naar een gelijkwaardig en passend alternatief. Het kan zijn dat (een deel van) de reis in een ander land of in hetzelfde land in een ander gebergte plaatsvindt.

Tot slot

Check naast de informatie die je van ons krijgt ook zelf regelmatig de website van bijvoorbeeld de Rijksoverheid of Nederland Wereldwijd (actuele reisadviezen). Daarnaast heeft de EU een website ontwikkeld waar je alle actuele informatie per land kunt terugvinden: reopen.europa.eu.

We hopen je snel weer te zien!

Groeten,

Lees verder