Update: Lees hoe wij met de Coronacrisis omgaan en hoe je toch een toekomstige reis kunt boeken.

Een mooi proces voor ons, gave nieuwe reizen voor jou

Voor onze '360º Explore trip designers' een mooi proces, voor jou een gave nieuwe zomerbestemming. Er staan vijf nieuwe zomerreizen in het 360º Explore programma: een voorjaarstrekking op La Gomera, een kampeer trektocht in Georgië, een huttentrektocht in Slovenië, een rugzaktrekking op Groenland en een fraaie huttentrektocht door Italië. 

LA GOMERA - WANDELPARADIJS

Het begin van een nieuwe zomer. Veel mooier dan op het wandelparadijs La Gomera kun jij deze zomer niet begroeten. Het op één na kleinste eiland van de Canarische Eilanden heeft ons een week lang veel afwisselend natuurschoon te bieden. Hier word je dag na dag verrast door een waanzinnig fraaie trektocht van 7 dagen. We overnachten in kleine hotels of appartementen en eten in restaurantjes waar we met een goed glas wijn het leven vieren.

Het prachtige vulkanische eiland La Gomera is omringd door een steile en ruige kust en bedekt met oeroude bossen. Dit is het ultieme wandelparadijs van de Canarische Eilanden. We beklimmen scherpe kale bergkammen en dalen af naar diepe groene barranco’s waarbij we flink wat hoogte verschillen overbruggen. 

Wij dolen door vochtige subtropische laurierbossen, wat één van de spectaculairste regenwouden van Europa is. Druipende baardmossen hangen in de bomen en geven het bos een sprookjesachtige magie. De bloemenpracht is hier overweldigend en staat in schil contract met de zeer droge delen van het eiland, waar vrijwel alleen cactussen te vinden zijn.

3 mei - Voorjaarstrek op La Gomera | Voorjaarszon op Canarisch eiland La Gomera

GEORGIË - TWEE MAGISCHE TREKKINGS

Een geweldige natuur- en cultuurontdekkingsreis met verschillende dag wandelingen en twee magische/avontuurlijke trekkings in het oosten van Georgië. We genieten niet alleen van de prachtige natuur in de nationale parken Tusheti en Lagodekhi, maar ook van de lokale cultuur met inbegrip van een glaasje wijn uit het oudste wijnland ter wereld.

Zeldzame fauna spotten in magisch, onaangetast berglandschap. We maken twee unieke trekkings in beschermde natuurgebieden met wat cultuur tussendoor in de meest ecologisch onaangetaste gebieden van de Kaukasus in het onbekende Georgië. Met een grote kans op het spotten van gemzen, wilde geiten, edelherten en de zeldzame roofvogels. Bij mensen thuis overnachten en kamperen in het land van de bruine beer, grijze wolf en Euraziatische Lynx.

Het is een reis vol van contrasten; bruisende, multiculturele hoofdstad afgewisseld met verlaten bergdorpjes en drukbezochte historische/religieuze sites met uitgestrekte natuur waar amper een mens komt. Een reis voor avonturiers, cultuurontdekkers en natuurbelevers, die niet vies zijn van superlatieven.

15 juni - Kaukaus onaangetast & authentiek | Twee magisce trekkings in het oosten van Georgië

SLOVENIË - TRANSVERZALA VAN DE DINARISCHE ALPEN

Tijdens deze nieuwe 360º Explore reis maken we twee waanzinnig mooie hutten trektochten in Slovenië. Eerste voert ons door de Karavanke en de tweede door de Julische Alpen

Zo klein als Slovenië is, zo groot is de variëteit, de omvang en de schoonheid van de bergwereld: grillige pieken, grensoverschrijdende panorama’s, bergweide vol met bloemen, beboste plateau’s, kleinschalige hutten en hoge traverses door karstlandschap. 

De Transverzala, officieel geopend in 1954, was het eerste Europese langeafstandspad in de Alpen. Zacht groene bergweide vol bloemen, schapen, geiten en koeien door het landschap verstrooid met het klassieke geluid van bellen om je heen. Authentieke herdershutjes, trails die je overweldigen door de schoonheid en rust, spectaculaire uitzichten in alle richtingen en hutten waar je nog echt welkom geheten wordt. 

In de Julische Alpen zetten steile karstwanden voet aan de grond in ruige bossen en kleurige weiden. En watervallen verdwijnen net zo plots in het karst als dat ze verschijnen bij elke stap. Het is een genot om hier de klimaat en vegetatiezones te voet te doorkruisen en jezelf onder te dompelen in de kleurschakeringen die dit meebrengt. 

Ga mee en ontdek een Alpine bergwereld waar de tijd heeft stilgestaan!

4 juli - Transverzala van de Dinarische Alpen | Verknocht aan de Karavanke en Julische Alpen

GROENLAND - TE VOET LANGS HET AMMASSALIK FJORD

Met recht een droombestemming voor de avontuurlijke rugzakwandelaar, Oost Groenland is een waar trekkersparadijs. Met een kleine groep avonturiers reizen we naar het mooiste dorp van oost Groenland, Kuummuit, aan het machtige Ammassalik fjord. Vanaf dit dorp met zijn kleurrijke huizen maken we een 9-daagse trekking door een imposant landschap. We struinen door weidse dalen met bemoste rotsen, door kronkelende rivierdelta’s met lage struikbegroeiing, langs machtige fjorden.

We verblijven enkele dagen in het prachtige dorp Kuummuit waar aan het eind van de zomer de walvissen vlak langs het dorp zwemmen

We maken een lange rugzaktrekking waarbij we helemaal op ons zelf zijn aangewezen. Het landschap is overweldigend en ontzagwekkend. Overdag struinen we langs ijskoude rivieren en uitgestrekte rivierdelta’s, over blokkenvelden en langs de steile kust. Tijdens de trekking slapen we in onze Hilleberg expeditie tenten en zullen we ieder deel nemen aan de “bear watch”. 15 dagen “back to basics” en met een hoofd bomvol indrukken terug naar huis.

24 augustus -  Rugzaktrekking door imposant Groenland | Te voet langs het Ammassalik fjord

ITALIË - ADAMELLO BRENTA

Dit relatief kleine, maar onverwacht mooie berggebied tussen de Alpen en Dolomieten in, wordt gedomineerd door de 3.550 meter hoge, altijd met sneeuw bedekte Adamello en de gelijknamige gletsjer. Om echt in het Adamello-gebied door te dringen volgen we de Alta Via dell’Adamello, de Sentiero numero uno. Deze spectaculaire route loopt in 6 dagen van zuid naar noord, dwars door het hooggebergte, over een aantal pittige hoge passen, langs graten en (stuw)meren. Het gemarkeerde pad volgt in grote lijnen de verdedigingslinie die de Italianen in de Eerste Wereldoorlog hadden opgeworpen tegen de Oostenrijkers.

Niet de lengte van de dagtochten, maar het vele stijgen en dalen, vaak door blokkenterrein en over sneeuwvelden en soms extra beveiligd met staalkabels, maken dit traject uitdagend! Tijdens deze trektocht maken we ook een dagtocht naar de rand van gletsjer op 3.150m. Elke avond kunnen we bijkomen in typisch Italiaanse hutten met heerlijke minestronesoepen en pasta’s.

31 augustus -  Adamello Brenta | Imposante huttentrektocht door vergeten berggebied

Lees verder