Update Covid-19: Veilig op reis

Reisgarantie Regeling

Voor alle aanbieders van reizen geldt het volgende inzake reisgarantie: de garantie voorkomt dat consumenten de reissom, die zij vooruit hebben betaald, in geval van financieel onvermogen ofwel bij faillissement van de reisorganisator kwijt zijn. De reisgarantie garandeert reizigers die al op reis zijn bovendien dat zij gerepatrieerd worden of hun reis kunnen vervolgen. 360° voldoet aan de wettelijke garantiestelling.

Garantie geregeld: STO Garant

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt 360° Explore gebruik van STO Garant, een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling. U kunt dit controleren via de STO Garant deelnemerspagina (www.sto-garant.nl/deelnemers). Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.

Bij elk (reis)aanbod van 360° Explore op deze website leest u of de garantie van STO Garant van toepassing is. In de garantieregeling leest u wat de garantie inhoudt en welke voorwaarden van toepassing zijn. U vindt deze garantieregeling op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

De werking

Indien de garantie van STO Garant van toepassing is op uw boeking, dan betaalt u de reissom niet aan 360° Explore, maar aan de derdengeldenrekening van Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze stichting derdengelden waarborgt uw reissom tot na afloop van uw boeking. De dag na afloop wordt de reissom vrijgegeven aan 360° Explore. Mocht 360° Explore voor het einde van uw boeking in financieel onvermogen geraken, dan voert STO Garant de garantie uit. In de garantieregeling leest u hoe u daar in dat geval aanspraak op maakt.

Jouw boeking en procedure

Nadat je van 360° een boekingsbevestiging hebt ontvangen, ontvang je van STO Garant per e-mail een uitnodiging om de betaling te doen met iDeal of via een overboeking. Afhankelijk van het tijdstip van de boeking ontvang je een verzoek tot betaling van de aanbetaling en later tot betaling van het restant van de reissom, òf tot betaling van de hele reissom in één keer als je minder dan ca. 10 weken voor vertrek van de reis boekt. Voor alle boekingen geldt dat de volledige reissom voor vertrek betaald dient te zijn aan STO Garant / Certo Escrow.

Nog belangrijk

Eventuele klachten of claims over uw reis, staan los van deze betaalmethode. Onze annuleringsvoorwaarden zijn bij deze manier van betalen gewoon van toepassing. De manier van betalen via STO Garant / Certo Escrow zal iets meer van je tijd en aandacht vragen. Wij vragen hiervoor begrip en bieden als kleine specialistische organisatie graag financiële zekerheid aan onze reisgenoten. Wij zorgen er overigens voor dat door onze manier van werken de kans op faillissement nihil is en wij betalen alle verleners van diensten die bij jouw reis horen van tevoren. Uiteraard kun je bij 360° Explore met al je vragen hierover terecht.

Vereniging van kleinschalige reisorganisaties VvKR

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via de VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.