Reisgarantie Regeling

Voor alle aanbieders van reizen geldt het volgende inzake reisgarantie: de garantie voorkomt dat consumenten de reissom, die zij vooruit hebben betaald, in geval van financieel onvermogen ofwel bij faillissement van de reisorganisator kwijt zijn. De reisgarantie garandeert reizigers die al op reis zijn bovendien dat zij gerepatrieerd worden of hun reis kunnen vervolgen. 360° voldoet aan de wettelijke garantiestelling.

STO Reisgarantie

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maken wij gebruik van de STO Reisgarantie op al onze reizen (behalve losse accommodaties, vliegtickets en losse treintickets).
 De Stichting Take Over (STO) zal in geval van faillissement van de reisorganisatie ervoor zorgen dat je je geld terug krijgt, je reis kunt vervolgen of naar huis kunt reizen. Om dit te kunnen realiseren maakt de STO gebruik van een derdengeldenregeling. Als reiziger betaalt je de reissom niet aan 360° maar betaalt je deze aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow​​​​​​​ (SDCE). Certo Escrow, een door de Nederlandsche Bank vrijgestelde betaaldienstverlener, beheert deze stichting. Wanneer voor het einde van jouw reis 360° niet failliet gaat zal de reissom 1 dag na afloop van je reis door de SDCE overgemaakt worden aan 360°. Alleen in geval dat 360° in surseance van betaling komt of failliet gaat vóór het einde van je vakantie, maakt Certo Escrow de in bewaring gegeven reissom over aan de STO. Zo kunnen schuldeisers niet bij jouw geld. Indien je nog niet op reis bent ontvangt je de betaalde reissom terug. Wanneer je reeds onderweg bent zal de STO ervoor zorgen dat je ofwel het rechtmatige deel van de reissom terug krijgt, dat je je reis af kan maken of dat je naar huis kunt terug keren.

Uw boeking en procedure

Nadat je van 360° een boekingsbevestiging hebt ontvangen, ontvangt je van Certo Escrow per e-mail een uitnodiging met een gebruikersnaam en een wachtwoord. Je wordt gevraagd in te loggen op het beveiligde gedeelte van de website van Certo Escrow. Na bevestiging van de uitnodiging kan je direct overgaan tot betaling bijvoorbeeld met iDeal. Afhankelijk van het tijdstip van de boeking ontvang je een verzoek tot betaling van de aanbetaling en later tot betaling van het restant van de reissom of tot betaling van de hele reissom in één keer als je kort voor vertrek van de reis boekt. Voor alle boekingen geldt dat de volledige reissom voor vertrek betaald dient te zijn aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow.

Nog belangrijk

Eventuele klachten of claims over uw reis, staan los van deze betaalmethode. Onze annuleringsvoorwaarden zijn bij deze manier van betalen gewoon van toepassing. De manier van betalen via Certo Escrow zal iets meer van je tijd en aandacht vragen. Wij vragen hiervoor begrip en bieden als kleine specialistische organisatie graag financiële zekerheid aan onze reisgenoten. Wij zorgen er overigens voor dat door onze manier van werken de kans op faillissement nihil is en wij betalen alle verleners van diensten die bij jouw reis horen van tevoren. Uiteraard kan je bij 360° met al je vragen hierover terecht.

Vereniging van kleinschalige reisorganisaties VvKR

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via de VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.