Update Covid-19: Veilig op reis

Tripfacts

V.a. €369,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting en vertrekdata Reserveer nu

Vier dagen zwerven op de Belgisch - Franse grens

Aventure de la Forêt du Pays de Chimay

Door eindeloze looflossen en velden

Vier dagen zwerven door de sprookjesachtige bossen van het land van Chimay. Met de tenten en eten voor vier dagen op onze rug genieten we van de ultieme vrijheid. We kamperen op bivakplekken en slapen de laatste nacht ergens in de bossen. Een perfecte mogelijkheid om eens met volledige kampeeruitrusting te lopen waarbij 360º Explore voor vrijwel alle benodigde outdoor spullen zorgt. Tijdens dit Micro Avontuur ben je even helemaal los van je dagelijkse leven op twee uur rijden van Nederland.

Trip/Course designer: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

In tegenstelling tot de Hoge Ardennen wandel je in de bossen rondom Chimay praktisch alleen maar door loofwouden, de monotonie van uitgestrekte dennenbossen is grotendeels afwezig. De hoogteverschillen zijn beperkt. Tijdens de laatste wandeldag zijn er paar passages in de prachtige vallei van de Hermeton waar we met de hulp van aangebrachte koorden enkele steile passages overbruggen. In de vallei van de Viroin kan je de grootste variëteit aan planten en vlinders ontdekken in heel België. Hier vinden we zelfs soorten die nergens anders in België voorkomen, zoals zeldzame orchideeën en vlinders. Dat komt omdat een groot deel van de streek in de Calestienne ligt, een geologische kalkband die dwars door de Ardennen loopt. De enkele kleine dorpen die we onderweg passeren, staan op de lijst van de twintig mooiste dorpen in Wallonië.

Trip profiel

Inspanning Sportief

Jij houdt er van om door de natuur te struinen en van een avontuur dicht bij huis word jij erg blij. Misschien heb je altijd al een keer een rugzaktrekking willen maken, met alles wat je nodig hebt op je rug. Je kijkt er naar uit om vier dagen door eindeloze bossen en velden te dwalen. En dat het zo dicht bij huis zo prachtig mooi zou zijn had je niet gedacht. Maar misschien ben je al wel eens eerder op een uitdagende trekking van 360º mee geweest en wil je er eens heerlijk een paar dagen tussen uit, ook dan wordt dit een geweldige tocht. Het terrein is gevarieerd maar niet moeilijk en de rugzak niet te zwaar. Je verheugd je er nu al op om ’s avonds bij het kampvuur te zitten en naar de sterren te staren. Laat het avontuur maar beginnen.

Vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Aventure de la Forêt du Pays de Chimay

25 augustus - 29 augustus 2021

Gids: Laurens Vliegen Laurens Vliegen

 • Duur 5 dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo
aug 23 aug 24 aug 25 aug 26 aug 27 aug 28 aug 29

V.a. €369,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting

Foto's

Dag-tot-dag

Dag 1 Aankomst eerste Bivak

Vanuit Nederland reizen we op eigen gelegenheid met de trein of auto naar de bivakplek nabij Vireux-Wallerand in de Belgisch / Franse Ardennen. Deze mooie kampeerplek ligt aan de rand van het bos met uitzicht over de velden op 100 meter van de Belgisch - Franse grens. We verzamelen hier om 17.00 uur en zetten de tenten op. Als we alles hebben ingericht koken we gezamenlijk en genieten van een heerlijk avondmaal met een Belgisch Chimay Trappisten biertje dat hier gebrouwen wordt. Als de omstandigheden het toelaten maken we een knus houtvuur. Als de nacht invalt kruipen we onze warme slaapzakken in en vallen in een diepe slaap.

INFORMATIE HEEN EN TERUGREIS

We reizen op eigen gelegenheid naar Vireux-Wallerand met de trein of met de auto. Via onze groeps-app kunnen we het samenreizen organiseren.

Dag 2 Langs de Le Viroin

Als we ’s ochtends wakker worden fluiten de vogels al en vanuit de tenten kijken we uit over de velden. Na het ontbijt pakken we al onze spullen in de rugzak en beginnen we aan onze eerste kilometers van dit Micro Avontuur door het natuurpark Viroin-Hermeton. Het pad slingert door de stille bossen en langs de velden. In deze tijd van het jaar zijn de bossen fris groen en bloeien er veel bloemen. We volgen bijna de hele dag de Le Viroin, een kleine stroom die in de Maas uitmond en die dorpjes waar we door heen lopen hun naam geeft. Onderweg is er genoeg tijd om af en toe lekker te wat te eten aan de rand van het bos. Als we na een heerlijke dag wandelen op de volgende bivakplek aankomen zetten we eerst de tenten op. We sprokkelen wat dood hout om vanavond een mooi kampvuur te maken. De bivakplek ligt in een weiland dat omsloten is door bossen. Een fantastische plek om weer op adem te komen en in de gloed van het kampvuur komen de belevenissen van de dag nog een keer tot leven. Vandaag lopen we ongeveer 21 km

Dag 3 door stille bossen

Waar we gisteren afwisselend door bossen en velden liepen volgt onze route vandaag voornamelijk rustige bospaden. De smalle paden slingeren door de prachtige gemengde bossen waar de voorjaarszon doorheen prikt. We volgen enkele kleine bosbeken die zich in de loop van de tijd een weg door het landschap hebben gesneden. De route van vandaag loopt voor het grootste deel door het Franse deel van de Ardennen. We steken een enkele kleine weg over en verder worden we alleen maar omgeven door stille bossen. De laatste uren van de wandeling volgen we de Le Deluve rivier stroomafwaarts. We overnachten op dezelfde bivakplek als de eerste nacht. Als we de tenten hebben staan koken we het avondeten en maken een kampvuur. Vandaag lopen we ongeveer 23 km

Dag 4 Door velden en bossen

We krijgen al routine in het kampleven en de rugzakken zijn al snel ingepakt. Na het ontbijt ruimen we de laatste spullen op en vertrekken weer. De route van vandaag is een mooie afwisseling van velden en bossen met de fraaie bovenstroom van de L’Hermeton rivier die we de laatste kilometers volgen. In een stil hoekje van een veld aan de rand van het bos maken we vandaag ons bivak. Wat is het een geweldig gebied om door heen te trekken en om in te bivakkeren. Als de geluiden in het bos langzaam dempen kruipen we onze slaapzak in en vallen we in een diepe slaap. 

Dag 5 Door de spectaculaire L’Hermeton vallei

Vandaag is alweer de laatste dag van dit Micro Avontuur. In alle rust genieten we van het ontbijt en gespen we de rugzakken op. Al snel lopen we door een klein dorp waarin de grote kerk het middelpunt vormt. Als we het gehucht uitlopen duiken we de sprookjesachtige bossen weer in en volgen we de rest van de dag de slingerende L’Hermeton rivier. Zo lopen we ieder in onze eigen gedachten over de smalle paden met enkele passages die met touwen moeten overwinnen. Zo komt er na een vier dagen wandelen langzaam een eind aan dit prachtige Micro Avontuur. 

Dag Info Inclusief

 • Nederlandse gids: UIMLA International Mountain Leader of Wilderness Guide, Wilderness First Responder 
 • 4 overnachtingen in onze fantastische Hilleberg tenten
 • Alle maaltijden vanaf het avondeten op dag 1 t/m het middageten op dag 5
 • Gebruik kook uitrusting (branders en pannen)
 • Uitgebreide eerste hulp kit inclusief medicijnen
 • Volledige klimaatcompensatie van jou reis via Trees for All (vanaf vertrek Nederland t/m terugkomst in Nederland)

EXCLUSIEF

 • Heen en terug reis
 • Persoonlijke uitgaven aan drankjes, telefoonkosten en andere maaltijden of snacks 
 • Reisverzekering

VROEGBOEKKORTING

De normale prijs voor deze reis is €410, maar op deze reis is onze vroegboekkorting van toepassing! Boek je lekker vroeg, dan krijg je de maximale korting van 10% op de reissom (excl. eventuele huurkosten). Het kortingsschema voor deze reis is als volgt: bij boeken

 • tot 5 maanden voor vertrek - 10% korting
 • tot 4 maanden voor vertrek - 8% korting
 • tot 3 maanden voor vertrek - 6% korting
 • tot 2 maanden voor vertrek - 4% korting
 • tot 1 maand voor vertrek - 2% korting

REISCHEQUE

Bij meer dan 8 personen ontvangt elke reiziger na afloop van de reis een reischeque1

 • bij 9 personen een reischeque t.w.v. €10 p.p.
 • bij 10 personen een reischeque t.w.v. €20 p.p.

1 Onze reischeques zijn geldig tot twee jaar na datum van afgifte en zijn niet persoonsgeboden. Ook leuk om na jouw reis cadeau te doen aan bevriende outdoorenthousiasten! Per persoon kan er per reis één reischeque worden verzilverd. De reischeques zijn in te wisselen op trektochten, micro avonturen en sneeuwwandelreizen m.u.v. de sneeuwwandelreizen i.s.m. de NKBV.

GARANTIEREGELING

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

VERZEKERING

Als je deelneemt aan een reis van 360° Explore ben je verplicht een reisverzekering af te sluiten. Je kunt daarvoor terecht bij de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging of je verzekeringsagent raadplegen.