Update Covid-19: Veilig op reis in het najaar

Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting en vertrekdata Reserveer nu

Langs bizarre rotsformaties, oude ruïnes en lokale wijnbouw

Huttentrektocht Ahrtal

GARANT | Vlak bij huis struinen en wijn proeven!

Op maar een paar uur rijden van Nederland ligt het Ahrtal. Vanwege het milde klimaat, bizarre rotsformaties, oude ruïnes, karakteristieke wijnterrassen en de slingerende rivier door het landschap heeft dit gebied een enorme aantrekkingskracht voor ons. Door dit gebied maken we een korte “huttentrektocht”.

Trip/Course designer: Reinier Bos Reinier Bos

De rivier de Ahr is een zijrivier van de Rijn die over een afstand van 89km door het landschap kronkelt en een echt landschapsbepalende factor is. Vanwege het milde klimaat met wel 1450 zonuren per jaar zijn de hellingen rondom de rivier geschikt voor wijnbouw die al eeuwenlang in het gebied plaatsvindt. Het gebied leent zich ook goed om door te wandelen. De weelderige bossen, frisgroene weiden, romantische rivierdalen, glooiende hellingen en prachtige rotsformaties zorgen ervoor dat we een steeds wisselend landschap beleven. De lokale wijn kan natuurlijk niet ontbreken bij het avondeten.
We overnachten tijdens deze trektocht in simpele maar goede onderkomens op basis van volpension.  Deze reis is daarom ideaal voor iemand die kennis wil maken met het concept “huttentrektocht” of juist op zoek is naar een short trip om bij te onthaasten. Want dat is wat er zeker gaat gebeuren, deze vier dagen geven je al snel het gevoel een hele week op pad te zijn geweest.

Trip profiel

Inspanning Sportief

Op ongeveer 3 uur rijden van Nederland ligt het Ahrtal. Daarmee is het gebied snel te bereiken voor mensen die op zoek zijn naar een kort avontuur om bij te onthaasten. Gedurende een lang weekend heb je al snel het idee dat je een week onderweg bent. Aan de andere kant is deze reis erg geschikt voor iemand die voor een eerste keer een huttentrektocht wil maken waarbij je alle spullen zelf moet dragen. We overnachten in verschillende simpele "Gastehauses" Op een laagdrempelige manier kom je in aanraking met deze manier van rondtrekken door een zeer afwisselend gebied waarbij het genieten voorop staat. Ervaring met bergwandelen is daarom niet nodig.

Vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Huttentrektocht Ahrtal

-

  • Duur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag