Update Covid-19: Veilig op reis

Tripfacts

V.a. €351,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting en vertrekdata Reserveer nu

Langs bizarre rotsformaties, oude ruïnes en lokale wijnbouw

Huttentrektocht Ahrtal

GARANT | Vlak bij huis struinen en wijn proeven!

Op maar een paar uur rijden van Nederland ligt het Ahrtal. Vanwege het milde klimaat, bizarre rotsformaties, oude ruïnes, karakteristieke wijnterrassen en de slingerende rivier door het landschap heeft dit gebied een enorme aantrekkingskracht voor ons. Door dit gebied maken we een korte “huttentrektocht”.

Trip/Course designer: Reinier Bos Reinier Bos

De rivier de Ahr is een zijrivier van de Rijn die over een afstand van 89km door het landschap kronkelt en een echt landschapsbepalende factor is. Vanwege het milde klimaat met wel 1450 zonuren per jaar zijn de hellingen rondom de rivier geschikt voor wijnbouw die al eeuwenlang in het gebied plaatsvindt. Het gebied leent zich ook goed om door te wandelen. De weelderige bossen, frisgroene weiden, romantische rivierdalen, glooiende hellingen en prachtige rotsformaties zorgen ervoor dat we een steeds wisselend landschap beleven. De lokale wijn kan natuurlijk niet ontbreken bij het avondeten.
We overnachten tijdens deze trektocht in simpele maar goede onderkomens op basis van volpension.  Deze reis is daarom ideaal voor iemand die kennis wil maken met het concept “huttentrektocht” of juist op zoek is naar een short trip om bij te onthaasten. Want dat is wat er zeker gaat gebeuren, deze vier dagen geven je al snel het gevoel een hele week op pad te zijn geweest.

Trip profiel

Inspanning Sportief

Op ongeveer 3 uur rijden van Nederland ligt het Ahrtal. Daarmee is het gebied snel te bereiken voor mensen die op zoek zijn naar een kort avontuur om bij te onthaasten. Gedurende een lang weekend heb je al snel het idee dat je een week onderweg bent. Aan de andere kant is deze reis erg geschikt voor iemand die voor een eerste keer een huttentrektocht wil maken waarbij je alle spullen zelf moet dragen. We overnachten in verschillende simpele "Gastehauses" Op een laagdrempelige manier kom je in aanraking met deze manier van rondtrekken door een zeer afwisselend gebied waarbij het genieten voorop staat. Ervaring met bergwandelen is daarom niet nodig.

Vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Huttentrektocht Ahrtal

4 november - 7 november 2021

Gids: Niels Leenders Niels Leenders

 • Duur 4 dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo
nov 1 nov 2 nov 3 nov 4 nov 5 nov 6 nov 7

V.a. €351,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag

Dag 1 Nederland – Berg

Vanuit Nederland reizen we op eigen gelegenheid naar het pittoreske dorpje Berg. We verzamelen aan het einde van de middag bij het onderkomen. Hier maken we kennis met elkaar en genieten we van een heerlijke maaltijd. In de avond is het tijd om de spullen te pakken die we de komende drie dagen nodig zullen hebben.

We stimuleren iedereen om samen te rijden. Mits er nog plaats vrij is, is het mogelijk tegen een gedeelde vergoeding van onkosten met de gids in de 360° Landrover Defender 4x4 mee te rijden.

Dag 2 Berg - Altenahr

Vandaag wandelen we via een mooie route door het bos en langs verschillende uitzichtpunten richting het romantische dorpje Altenahr dat gelegen is aan de rivier de Ahr. We overnachten vandaag in het “Naturschutz – familien - gasthaus” waar we onder het genot van een lokaal wijntje nog gezellig napraten over de belevenissen van de eerste wandeldag. Voor de liefhebber kunnen we in de avond nog een wandeling door het dorp maken.
16km, +550hm, -520hm, 5-6 uur netto looptijd

Dag 3 Altenahr - Ahrweiler

Nadat we onze spullen weer in de rugzak hebben gepakt, we worden er al handig in, trekken we vandaag verder aan de zuidkant van de rivier. De paden meanderen langs verschillende bergruggen welke in al die jaren door de loop van de rivier zo zijn gevormd. We verlaten de rivier en steken de route door in de richting van het plaatsje Ahrweiler. Hier overnachten we in een simpel maar goed Gasthaus waar we kunnen herstellen voor de laatste wandeldag.
17km, +530hm, -350hm, 5-6 uur netto looptijd

Dag 4 Ahrweiler - Mayschoß – Nederland

De laatste dag alweer. Het eerste gedeelte van de route lopen we over de Rotweinwanderweg. Via een mooie ronde langs verassende uitzichtpunten, groene bossen en over oude paden trekken we langzaam naar het eindpunt van onze tocht. In de middag bereiken we het dorpje Mayschoß dat aan de voet van de akropolis ligt. Op het terras genieten we nog even na en nemen vervolgens de taxi terug naar het startpunt waar onze auto’s staan. Hier nemen we afscheid van elkaar en kan iedereen de terugreis naar Nederland beginnen.
12km, +340hm, -520hm, 4 uur netto looptijd

 

Dag INFO Inclusief

 • vertrouwde, ervaren & gediplomeerde Nederlands sprekende 360° gids: UIMLA International Mountain Leader (IML) & Wilderness First Responder (WFR)
 • 3 Overnachtingen in de verschillende accomodaties
 • alle maaltijden vanaf het avond eten op dag 1 t/m de lunch op dag 4
 • "kaffee und kuchen" in een cafe als afsluiting van de trektocht
 • whatsapp-reisgroep met 360° Explore gids & basecamp
 • online foto-album van de reis
 • uitgebreide EHBO-set voor afgelegen gebieden inclusief medicijnen
 • SPOT emergency beacon en optionele locatie updates thuisblijvers
 • volledige klimaatcompensatie van jouw reis via Trees for All (vanaf vertrek Nederland t/m terugkomst Nederland)
 • reisgarantie regeling via STO

Exclusief

 • heen- en terugreis naar en van het Ahrtal, Duitsland
 • verzekeringen (reisverzekering is noodzakelijk)
 • persoonlijke uitgaven aan drankjes, telefoontjes, en andere maaltijden of snack

Vroegboekkorting

De normale prijs voor deze reis is €390, maar op deze reis is onze vroegboekkorting van toepassing! Boek je lekker vroeg, dan krijg je de maximale korting van 10% op de reissom (excl. eventuele huurkosten). Het kortingsschema voor deze reis is als volgt: bij boeken

 • tot 5 maanden voor vertrek - 10% korting
 • tot 4 maanden voor vertrek - 8% korting
 • tot 3 maanden voor vertrek - 6% korting
 • tot 2 maanden voor vertrek - 4% korting
 • tot 1 maand voor vertrek - 2% korting

Reischeque

Bij meer dan 8 personen ontvangt elke reiziger na afloop van de reis een reischeque1

 • bij 9 personen een reischeque t.w.v. €10 p.p.
 • bij 10 personen een reischeque t.w.v. €20 p.p.
 • bij 11 personen een reischeque t.w.v. €30 p.p.
 • en bij 12 personen een reischeque t.w.v. €40 p.p.

1 Onze reischeques zijn geldig tot twee jaar na datum van afgifte en zijn niet persoonsgeboden. Ook leuk om na jouw reis cadeau te doen aan bevriende outdoorenthousiasten! Per persoon kan er per reis één reischeque worden verzilverd. De reischeques zijn in te wisselen op trektochten, micro avonturen en sneeuwwandelreizen m.u.v. de sneeuwwandelreizen i.s.m. de NKBV.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Verzekering

Als je deelneemt aan een reis van 360° Explore ben je verplicht een reisverzekering af te sluiten. Je kunt daarvoor terecht bij de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging of je verzekeringsagent raadplegen.

Dag review De ervaring van Edith

Spannend, zo'n trektocht met rugzak.... ik heb de stoute (wandel)schoenen eindelijk eens aan gedaan! Het waren 3 mooie wandeldagen door het Ahrtal met een gezellige groep gelijkgestemde mede wandelaars onder zeer goede begeleiding van onze berggids Reinier. We hadden tevens Laurens als "stagiair" mee op reis. Leuk voor de extra's om per touw af te mogen dalen!! Kortom, een heerlijke mini-wandelvakantie mede door de zeer goed organisatie van beide enthousiaste gidsen. Smaakt naar meer!