Update Covid-19: Veilig op reis

Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting en vertrekdata Reserveer nu

Bosrijke kwartsietbergruggen tot idyllisch Hahnenbachtal

Saar-Hunsrück Soonwaldsteig

Rugzaktrekking door verlaten bos & weide

Op deze korte maar prachtige rugzaktrekking ervaar je de indringende stilte van de bossen en velden van het Soonwald in Duitsland. We zwerven over verlaten paden en kamperen midden in de machtige bossen. Gun jezelf dit Micro Avontuur van vier dagen op maar een paar uur rijden van de Nederlandse grens.

Trip/Course designer: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

Op nog geen vier uur rijden van Nederland ligt de onbekende Soonwaldsteig, een parel van een wandeling waar we in vier dagen 75 kilometer van lopen. De eerste nacht slapen we in een typisch Duitse accommodatie maar tijdens de volgende drie nachten kamperen we op prachtige verborgen plekken in het woud en zelfs een nacht op de restanten van een oude burcht. We dragen alles wat we voor vier dagen nodig hebben op onze rug, tenten, branders en eten. Voor wie nog nooit een rugzaktrekking heeft gemaakt is dit een uitgelezen kans om eens te ervaren hoe het is om zo door de natuur te trekken. De eindeloze bossen maken dit tot een uitzonderlijke fraaie tocht. Dit is een reis voor wie rust zoekt en graag in de natuur bivakkeert.

Onze huis-camerman Kay Jansen maakte tijdens een voorgaande editie deze prachtige video, een sfeerimpressie om even stil van te genieten!

Trip profiel

Inspanning Sportief

Jij hebt altijd al een keer een rugzaktrekking willen maken, met alles wat je nodig hebt op je rug vier dagen door eindeloze bossen dwalen. En dat het zo dicht bij huis zo prachtig mooi zou zijn had je niet gedacht. De stilte van het Soonwald, het gekwetter van de vogels en de fraaie kampeerplekken, jij bent klaar voor een nieuw outdoor avontuur. Maar misschien ben je al wel eens eerder op een uitdagende trekking van 360º meegeweest en wil je er eens heerlijk een paar dagen tussen uit, ook voor jou wordt dit een geweldige tocht. Het terrein is gevarieerd maar niet moeilijk en de rugzak niet te zwaar. Je verheugd je er nu al op om ’s avonds bij het kampvuur te zitten en naar de sterren te staren. Het is al bijna zo ver, de rugzak trekking over de Soonwaldsteig!

Vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Saar-Hunsrück Soonwaldsteig

-

  • Duur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag