Update Covid-19: Veilig op reis

Tripfacts

V.a. €351,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting en vertrekdata Reserveer nu

Over het Wad naar Schiermonnikoog

Wadden micro avontuur

GARANT | Drie dagen op de grens van land en zee

Op avontuur door een Unesco Wereld Bioreservaat in Nederland. De Wadden zijn een uniek ecosysteem en we gaan hier drie dagen op ontdekkingstocht. Met een ervaren Wadloopgids steken we de zuigende vlakte over van de dijk bij “Kleine Huisjes” naar Schiermonnikoog. Het is een mooie en uitdagende oversteek waarbij we vele Wadvogels kunnen zien. Op Schier maken we prachtige wandelingen met onze eigen 360º Explore natuurgids. We verblijven in comfortabele safari tenten. Dit is Nederland op z'n mooist.

Trip/Course designer: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

Het drukke Nederland heeft nog veel natuurschoon te bieden. Tijdens dit Micro Avontuur dwalen we drie dagen door het meest dynamische natuurgebied van ons land, de Wadden. Met een ervaren Wadloopgids en onze natuurgids maken we de gave oversteek van het vasteland naar Schiemonnikoog. Hier voel je het ritme van de getijden, en de overweldigende schoonheid van het Wad. Schier is één van de kleinste Waddeneilanden, en de rust is oorverdovend. Hier hoor je enkel het ruisen van de zee en de duizenden broedvogels die hier rondvliegen. We zwerven over het eiland, op zoek naar de kleine wonderen van de natuur en we slapen in fraaie safari tenten. Tijdens dit weekend ben je even helemaal los van de dagelijkse beslommeringen en staat genieten voorop.

Ruben Klink maakte tijdens een voorgaande editie van het Wadden Micro Avontuur deze schitterende video, een sfeerimpressie om even stil van te genieten!

Het Nederlands GearLimits maakte deze fraaie doco over onze Micro Avonturier en 360º Explore gids Jeffry op Terschelling, een ander Wadden eiland. Bekijk deze prachtige video en de natuurpracht van de Wadden!

Trip profiel

Inspanning Avontuurlijk

Jij bent niet vies van wat modder! De oversteek naar Schiermonnikoog is een mooie uitdaging, waarbij we niet te veel kunnen treuzelen. De zuigende modder en de wonderbaarlijke vergezichten op ons eigen Wad brengen je in vervoering. Je kijkt er naar uit om met een enthousiaste natuurgids de schoonheid van dit Waddeneiland te gaan ontdekken. Met veel plezier bivakkeer jij twee nachten in een comfortabele safari tent. Even drie dagen je hoofd leeg laten waaien in ons eigen land, daar kun jij van genieten.

Vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Wadden micro avontuur

17 september - 19 september 2021

Gids: Clara Wilken Clara Wilken

 • Duur 3 dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo
sep 13 sep 14 sep 15 sep 16 sep 17 sep 18

V.a. €351,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting

Foto's

Dag-tot-dag

Dag 1 Over het Wad

We verzamelen bij de veerhaven van Lauwersoog. Vanaf hier worden we met een taxi naar de dijk bij Kleine Huisjes gebracht. We zijn in het land van de eindeloze horizonten en rechte lijnen. Als we over de dijk lopen zien we een flauwe grijze streep aan de einder. Het is ons einddoel van vandaag: Schiermonnikoog. Vanaf het asfalt klimmen we langs een hek en lopen door de zilte graslanden. Voor ons strekt het Wad zich uit, en met een lichte aarzeling beginnen we aan de overtocht. Normaal nemen wij het niet zo nauw met de wandeltijden, maar vandaag is de voortrazende tijd onze vijand. Het lage tij valt in de middag. We moeten Schiermonnikoog op stappen voordat het genadeloze zoute water het Wad weer overspoeld. En zo stappen we het zuigende slik in van de Waddenzee, een Unesco Wereld Erfgoed.

Dit uitgestrekte gebied van water en zand is gevormd door immer aanwezige invloeden van eb en vloed en wind. Dat de mens al decennia lang grip probeert te krijgen op de natuurkrachten zien we gelijk aan de landaanwinningswerken die hier aan de Groningse kust gebouwd zijn. Na ongeveer drie kwartier lopen we het “kustdal” in. Hier loopt de ondergrond langzaam af en al snel staat het zoute water tot ons middel. Met onze peilstokken voelen we hoe diep het water is. De rugzakken hangen al half in het water en we houden onze adem in. Gaat het lukken? Stap voor stap lopen we verder en net als we denken dat het water te diep is, loopt de zanderige grond onder onze voeten weer iets omhoog. Ons eerste grote obstakel hebben we gehad, en er zijn nog twee beslissende geulen te gaan. Om ons heen vliegen de bergeenden, lepelaars en eidereenden. Het Wad krioelt van het leven.

Na ruim vier uur ploeteren zetten we de eerste passen op Schier. We lopen omhoog de dijk op, en bovenaan kijken we nog achterom naar het Wad. Het vaste land is nog net zichtbaar. Wat een machtig gebied is dit, het grootste en meest dynamische natuurgebied in Nederland. Over het eiland lopen we naar ons onderkomen, eenvoudige tenten maar met een goed bed en stromend water om ons schoon te douchen. We genieten van een heerlijk avondmaal en duiken moe en voldaan het bed in.

HEEN & TERUGREIS

We verzamelen op vrijdagmiddag bij de veerhaven van Lauwersoog. Je kunt hier met de bus vanuit Leeuwarden naar toe reizen. Eventueel kun je ook met de auto komen, in dat geval stimuleren wij om samen te reizen. Op zondagmiddag zijn we weer terug bij de veerhaven van Lauwersoog.

Dag 2 Schiermonnikoog verkennen

Na een heerlijk ontbijt hebben we een volle dag om de natuurpracht van Schiermonnikoog te ontdekken. Op het Wad is het al een drukte van belang. Het dierenleven volgt hier het ritme van eb en vloed. In de vroege Middeleeuwen zag het er hier heel anders uit. De zeespiegel was een stuk lager en wat wij nu als de Waddenzee kennen was destijds een uitgestrekt kwelder landschap waar het vee stond te grazen. We struinen door de Kobbeduinen via Kaap Willemsduin naar de Balg, de oostpunt van het eiland. Het is een geweldige wandeling en afhankelijk van de weersomstandigheden bepalen we de route.

Als het weer het toelaat zoeken we aan het eind van de middag een windvrije plek. Uit onze rugzakken halen we salades, een barbecue en (vegetarisch) vlees. In de luwte genieten we van een lekkere maaltijd terwijl ons hoofd vol zit met vele indrukken. In het half duister lopen we terug naar de tenten. Onder het genot van een wijntje of een biertje genieten we nog na van deze geweldige dag en delen we onze levensverhalen. Zo komt een mooie dag op het Waddeneiland ten einde.

Dag 3 Terug naar het vaste land

Na het ontbijt pakken we alle spullen weer in onze rugzakken. We steken het eiland over naar de Noordzee en genieten van deze weidse wereld. Via een mooie route lopen we naar het dorp van Schier met zijn karakteristieke oude huizen. In het dorp eten we als lunch een snelle hap van verse vis. We lopen via een prachtige route naar de boot die ons weer terug naar het vaste land brengt. 

Dag INFO INCLUSIEF

 • Zeer ervaren Wadloopgids
 • 360º Explore natuurgids 
 • Twee overnachtingen in luxe Safari tenten
 • Taxi vervoer van Lauwersoog naar beginpunt Wadlooptocht
 • Bootovertocht van Schiermonnikoog naar Lauwersoog
 • Alle maaltijden en drinken vanaf avondeten dag 1 t/m lunch dag 3
 • Basic eerste hulp kit
 • Volledige klimaatcompensatie van jou reis via Trees for All

EXCLUSIEF

 • Vervoer van en naar Lauwersoog
 • Persoonlijke uitgaven aan drankjes, telefoontjes, en andere maaltijden of snacks 
 • Reisverzekering en eventueel een annuerlingsverzekering

Vroegboekkorting

De normale prijs voor deze reis is €390, maar op deze reis is onze vroegboekkorting van toepassing! Boek je lekker vroeg, dan krijg je de maximale korting van 10% op de reissom (excl. eventuele huurkosten). Het kortingsschema voor deze reis is als volgt: bij boeken

 • tot 5 maanden voor vertrek - 10% korting
 • tot 4 maanden voor vertrek - 8% korting
 • tot 3 maanden voor vertrek - 6% korting
 • tot 2 maanden voor vertrek - 4% korting
 • tot 1 maand voor vertrek - 2% korting

Reischeque

Bij meer dan 8 personen ontvangt elke reiziger na afloop van de reis een reischeque1

 • bij 9 personen een reischeque t.w.v. €10 p.p.
 • bij 10 personen een reischeque t.w.v. €20 p.p.
 • bij 11 personen een reischeque t.w.v. €30 p.p.
 • en bij 12 personen een reischeque t.w.v. €40 p.p.

1 Onze reischeques zijn geldig tot twee jaar na datum van afgifte en zijn niet persoonsgeboden. Ook leuk om na jouw reis cadeau te doen aan bevriende outdoorenthousiasten! Per persoon kan er per reis één reischeque worden verzilverd. De reischeques zijn in te wisselen op trektochten, micro avonturen en sneeuwwandelreizen m.u.v. de sneeuwwandelreizen i.s.m. de NKBV.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

VERZEKERING

Als je deelneemt aan een reis van 360° Explore ben je verplicht een reisverzekering af te sluiten. Je kunt daarvoor eventueel terecht bij de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging of je verzekeringsagent raadplegen.