Tripfacts

V.a. €225,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Naar buiten de natuur in

Kind - Ouder natuurbelevenis weekend

Samen de Veluwe beleven

Tijd voor je kind en om samen de natuur in Nederland te beleven. Een weekend lang samen ontdekken hoe leuk het outdoorleven is en hoe verrassend de Nederlandse natuur. Samen met andere ouders en kinderen een weekend lang buiten zijn. We gaan op zoek naar wilde dieren, maken ons eigen eten klaar en slapen in tenten.

Trip designer: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

Op een prachtige plek in het bos komen we op vrijdag avond samen. De natuurbeleving en het buiten zijn samen met je kind staan voorop. We doen dit met maximaal tien ouder-kind paren. Een weekend lang dompelen we ons onder in de prachtige Nederlandse natuur en beleven spannende avonturen. Als het donker wordt speuren we naar wilde dieren. We eten planten die we in de natuur kunnen vinden. We staan oog in oog met de schedel van een edelhert en verwonderen ons over hoe licht het skelet van een vogel is. We slapen in comfortabele expeditie tenten en proberen veel op houtvuur te koken. Of je vieze handen gaat krijgen? Reken daar maar op! Onder leiding van twee natuurgidsen / biologen gaan jullie een heel avontuurlijk weekend tegemoet. 

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met NatuurMonumenten

Trip profiel

Inspanning Ontspannen

Jullie willen graag een weekend in de natuur doorbrengen, samen met andere ouders en kinderen. Op een spannende en educatieve manier ga je kennis maken met de schoonheid van ons eigen land. Samen speuren we naar wilde dieren en bekijken we hoe de natuur er eigenlijk uit ziet. Jullie vinden het niet erg om modder op je kleding te krijgen, want met een beetje water ben je zo weer enigszins schoon gepoetst. Jullie kunnen je nu al verheugen om lekker samen in de tent te slapen, terwijl de wilde dieren ’s nachts misschien wel door het kamp lopen. Ook helpen jullie graag om het eten klaar te maken. Helemaal leuk wordt het als we brood gaan bakken boven het kampvuur. Kortom, dit wordt een weekend om nooit te vergeten.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Kind - Ouder natuurbelevenis weekend

8 juni - 10 juni 2019

Gids: Clara Wilken Clara Wilken

 • Reisduur 3 dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo
jun 3 jun 4 jun 5 jun 6 jun 7 jun 8 jun 9
jun 10 jun 11 jun 12 jun 13 jun 14 jun 15 jun 16

V.a. €225,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Dag-tot-dag

Dag 1 Ontvangst op ons natuur bivak

Midden op de Veluwe ligt ons bivak. Aan de rand van het bos en een weids veld staan onze tenten en brand het kampvuur. Na een korte kennismaking genieten we samen van een voedzame vegetarische maaltijd. Als het langzaam donker wordt lopen we na het avond eten het veld in om te kijken of de zwijnen al wakker zijn. Met onze verrekijkers speuren we de duisternis in. Spannend om deze grote alleseters te zo te bekijken. Bij het kampvuur drinken we nog een beker warme choco en duiken dan lekker onze tent in om hopelijk snel in slaap te vallen.

Dag 2 Volop buiten activiteiten

Heb jij het uiltje horen roepen afgelopen nacht? Hij was best dichtbij. Samen maken we het ontbijt klaar en smullen we van de muesli met yoghurt. Als iedereen klaar is gaan we dierensporen zoeken en kijken hoe verschillende dieren er “van binnen uit zien”. Heb je ooit de schedel van een wild zwijn vast gehouden? En kijk eens hoe klein de hoofd van een bosmuis is. De natuur zit vol verrassingen, je moet wel weten waar je op moet letten. De lunch maken we klaar boven het houtvuur. Je moet goed opletten dat je brood niet aanbrand. Maar wat smaakt dat lekker zeg, zo’n vers gebakken broodje. In de middag gaan de ouders met één van de natuurgidsen op pad. We maken een mooie wandeling door de natuur en hopen wilde dieren te spotten en mooie bloemen te zien. De kinderen worden in de middag vermaakt door de andere gids. Kijk eens hoe enthousiast ze vertellen als ze hun “ouder” weer zien. Voor het avondeten gebruiken we ook ingrediënten die we zelf in de natuur hebben verzameld. Wist je dat brandnetels echt lekker en gezond zijn? Heerlijk in de soep! Na het diner maken we een spannende nachtwandeling. We gaan vleermuizen spotten en speuren naar wilde zwijnen en edelherten. Misschien zien we ook wel een vos die aan het jagen is. Enthousiast maar ook een beetje moe komen we terug in ons kamp waar we rondom het kampvuur nog wat drinken. Daarna duiken we onze warme slaapzak in. 

Dag 3 Nog één ochtend in het bos

Als we wakker worden fluiten de vogels al. Misschien heeft er die nacht wel een hertje of een ander dier door ons kamp gelopen. Als we onze persoonlijke spullen hebben ingepakt maken we ons ontbijt klaar. We noemen het een “Stop ’n Eat ontbijt”, klaar gemaakt boven het houtvuur. Als het ontbijt een beetje is gezakt lopen we het bos nog een keer in voor een laatste activiteit en bij terugkomst in het bivak staat er een lichte lunch klaar. Daarna is het tijd om afscheid te nemen van je nieuwe vrienden en deze fantastische plek en gaat iedereen vol verhalen terug naar huis. 

Dag INFO Inclusief

 • Twee 360º natuurgidsen: herboristen, biologen en / of wildernis gidsen, Wilderness First Responder 
 • 2 Overnachtingen in onze fantastische Hilleberg tenten
 • Eenvoudig kampement, met twee normale wc’s
 • Grote tarps / zeilen om onder te zitten
 • Alle maaltijden vanaf het avond eten op dag 1 t/m de lunch op dag 3
 • Al het drinken tijdens het hele weekend: thee, koffie, sapjes
 • Gebruik kook uitrusting
 • Uitgebreide eerste hulp kit
 • Volledige klimaatcompensatie van jou reis via Trees for All

Exclusief

 • Heen en terug reis
 • Reisverzekering en / of annuleringsverzekering

Zelf Meenemen

 • Slaapzak en slaapmatje
 • Outdoorkleding die vies mag worden
 • Stevige schoenen en evt. laarzen bij slecht weer
 • Regenkleding
 • Warme avond kleding
 • Toiletspul en handdoekjes
 • Persoonlijke medicatie
 • Evt verrekijker
 • Evt camera
 • Zaklamp
 • Evt Kampmes, inklapbaar of in stevige houder

Reissom Informatie

 • De reissom is €450 per Ouder - Kind koppel (€225 per persoon)
 • Er kunnen maximaal 10 kind - ouder koppels aan dit unieke weekend deelnemen
 • De leeftijd van de kinderen is 8 tot 12 jaar (groep 5 t/m groep 8)
 • “Ouder" moet niet letterlijk worden genomen, dit mag natuurlijk ook een tante, opa, (suiker)oom, oma, buurvrouw, grote neef of grote nicht zijn

Algemeen

Dit weekend staat voor de verbinding met jezelf en de verbinding met de natuur. Even helmaal terug naar de basis. Alle activiteiten van dit weekend zijn bij de prijs inbegrepen, evenals alle maaltijden en drinken. Laat ons bij aanmelding even weten als je een dieet volgt of een allergie hebt zodat we hier rekening mee kunnen houden. 

Tijdens dit ouder-kind weekend staat de natuurbeleving voorop. We willen je graag laten zien hoe fraai de Nederlandse natuur is en gaan voor een dag terug naar de basis. We vragen je dan ook je telefoon niet / zo min mogelijk te gebruiken (wel evt voor het maken van foto’s, maar hier mag je natuurlijk ook een foto camera voor mee nemen).