Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

One-stop-shop voor off-piste winterplezier!

Masterclass Snowshoeing {vol}

Intensieve cursus vanuit comfortabel hotel

Om te leren sneeuwschoenwandelen heb je nauwelijks een cursus nodig, daarom ga je tijdens deze week heel veel andere dingen leren waar je plezier van hebt als je 's winters buiten de gebaande paden wilt gaan sneeuwwandelen. Een one-stop-shop voor off-piste winterplezier!

Trip designer: Peter Mienes Peter Mienes

Heeft het sneeuwschoenwandelvirus je te pakken, maar voel je je nog onvoldoende geëquipeerd om zelfstandig wat uitdagender of meerdaagse tochten te ondernemen? Dan is deze cursus voor jou een uitstekende gelegenheid om je daarop voor te bereiden. Gedurende 6 dagen maken we tochten die grotendeels door de deelnemers zelf voorbereid en begeleid worden. Om je daar goed toe in staat te stellen wordt ook de nodige theorie behandeld op het vlak van lawinekunde, sneeuwkunde, tochtplanning, risicomanagement en oriëntatie in de winter. In het terrein zullen we hier ook voortdurend aandacht aan besteden. Het doel is dan ook niet om lange tochten te maken, maar juist leerzame tochten waarin voldoende tijd wordt genomen om de theoretische basis in de praktijk te brengen.

Na de tocht kun je even lekker ontspannen in de loungeruimte of de sauna van ons hotel, dat met een Zoover 2015 award 2e staat op de lijst van beste hotels in Frankrijk! De 360° Explore gidsen geven 's winters en 's zomers cursussen in dit gebied en we kennen het daarom op ons duimpje. We garanderen dat we elke keer weer de mooiste tochten uitzoeken.

Organisatie
Deze reis wordt aangeboden in co-creatie met Bergsportreizen, de reisorganisatie van de NKBV: je gaat op stap met een IML gids van 360° Explore, en het boekingsproces voor deze reizen verloopt via Bergsportreizen.nl. Als je nog geen lid was van de NKBV, dan word je dat tijdens het boeken. Ben je één van onze gewaardeerde bestaande 360° reisgenoten (minimaal 1 reis met 360° Explore meegeweest)? Dan ontvang je het lidmaatschapsgeld eenmalig voor het eerste jaar terug! 

Het gebruik van sneeuwwandelschoenen en telescopische wandelstokken is bij sneeuwwandelreizen samen met Bergsportreizen inbegrepen. Een lawine drie-eenheid (lawinepieper, schep & sonde) is standaard inbegrepen bij alle 360° Explore winterreizen.

Trip profiel

Inspanning Sportief

  • Klimmen 811m
  • Dalen 804m
  • Hoogste punt 1,887m
  • Afstand 9km

Je bent een bergwandelaar die zin heeft om veel te leren over het winterse terrein en het gaaf vindt om waar mogelijk dwars door de (poeder)sneeuw omlaag te gaan. Je hebt een goede conditie, en begrijpt dat sneeuwschoenwandelen flink inspannender kan zijn dan gewoon bergwandelen. Je geniet van het comfort van een hotel en weet de culinaire hoogstandjes van de chef naar waarde te schatten ;-). Het hoogteprofiel is van een doorsnee sneeuwwandeltocht deze week: de Pas de la Bosse.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Masterclass Snowshoeing {vol}

-

  • Reisduur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag