Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Over glooiende bergen en door prachtige bossen en velden

Grande Traversée du Jura

Sneeuwschoen trekking door de Franse Jura

De Franse Jura ligt als een langgerekte bergketen langs de Zwitserse grens. Dit gebied leent zich perfect voor een niet al te zware sneeuwschoentrekking. Prachtige bossen worden afgewisseld met open velden en kleine dorpen. We overnachten in gemoedelijke accommodaties en genieten van specialiteiten uit de lokale keuken. Vijf dagen op sneeuwschoenen genieten van het zuidelijke deel van de Jura.

Trip designer: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

Een eindeloze keten glooiende bergen lijkt zich in de Franse Jura van noord naar zuid uit te strekken. Kleine authentieke dorpen liggen in de dalen verscholen tussen de bossen en de velden. Er heerst hier een gemoedelijke sfeer. Met sneeuwschoenen en een lichte rugzak lopen we in vijf dagen van hut naar hut door het meest zuidelijk deel van de Jura. De hoge naaldbomen zijn bedekt met een dik pak sneeuw waar we langzaam tussen door omhoog lopen. Vanaf de kale bergruggen kijken we kilometers ver en en kunnen we soms het te volgen pad in de verte door de heuvels zien slingeren. In de kleine accommodaties worden we vriendelijke ontvangen en wordt er heerlijk voor ons gekookt. Sneeuwwandelen in dit prachtig gebied is voor iedereen met een normale conditie goed te doen.

Onze huis-camerman Kay Jansen maakte tijdens een voorgaande editie deze prachtige video, een sfeerimpressie om even stil van te genieten!

Trip profiel

Inspanning Ontspannen

  • Klimmen 1,325m
  • Dalen 1,436m
  • Hoogste punt 1,392m
  • Afstand 52km

Lijkt het jou ook zo mooi om eens op sneeuwschoenen van hut naar hut door het prachtige Jura gebergte te trekken? Het gebied is zeer afwisselend en biedt alles voor een fraai wintersportvakantie. De fraaie glooiende bergen met uitbundige bossen en kleine velden verrassen na elke bocht. Vanaf de hoger geleden bergkammen kijken we hoe de verschillende bergketens kilometer na kilometer achter elkaar liggen. We dragen al onze eigen bezittingen mee in onze rugzak, zoals een setje schone kleren, warme kleding en hutsloffen. Elke dag krijgen we vanuit de accommodaties een lekkere en voedzame lunch mee. Deze trekking is geschikt voor een ieder die eens een wintertrektocht wil maken, ook als je nog nooit met sneeuwschoenen hebt gelopen.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Grande Traversée du Jura

-

  • Reisduur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag