Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Op sneeuwschoenen door de mooiste regio van Duitsland

Nationaal Park Berchtesgaden

GARANT | Onbekend, Authentiek & Fotogeniek

Onbekend, authentiek, bergsteigerdorf, fotogeniek en wereldgeschiedenis. Zomaar wat kernwoorden van de reis. Vanuit het comfortabele Gasthof met uitzicht op de machtige Watzmann maken we dagelijkse sneeuwschoentochten door besneeuwde bossen, gemoedelijke almen en met prachtige uitzichten.

Trip designer: Reinier Bos Reinier Bos

Vanuit het comfortabele Gasthof met uitzicht op de Watzmann maken we dagelijkse sneeuwschoentochten door besneeuwde bossen, over gemoedelijke almen en bereiken we toppen met prachtige uitzichten. Berchtesgaden kennen we natuurlijk allemaal van de wereldgeschiedenis die in en rondom dit dorp geschreven is, maar het gebied is zoveel meer dan dat alleen. Het gebied behoort tot één van de allermooiste vakantieregio’s van Duitsland en leent zich uitstekend voor het maken van sneeuwschoentochten. We maken vijf dagtochten waarbij we onderweg genieten van fantastische uitzichten in een fotogeniek landschap. Kenmerkend voor de regio zijn de authentieke dorpen, prachtige meren en imposante bergen in een echte uithoek van het land.
Een ware trekpleister is de Kӧnigssee, deze ligt omringd tussen de bergen en heeft met zijn steile wanden, die vanuit het water omhoogrijzen, wat weg van een fjord. Deze Kӧnigssee zullen we meerdere keren van bovenaf bekijken met op de achtergrond de machtige Watzmann (2713m). Volgens sommigen zelfs de mooiste berg ter wereld. De Watzmann is eigenlijk een bergmassief, die vaak vanuit het noorden wordt gefotografeerd. Waardoor van links naar rechts de Watzmannfrau, de Watzmannkinder en de Großer Watzmann, als een familie op een rijtje staan.

Onze huis-camerman Kay Jansen maakte tijdens een voorgaande editie deze prachtige video, een sfeerimpressie om even stil van te genieten!

Organisatie
Deze reis wordt aangeboden in co-creatie met Bergsportreizen, de reisorganisatie van de NKBV: je gaat op stap met een IML gids van 360° Explore, en het boekingsproces voor deze reizen verloopt via Bergsportreizen.nl. Als je nog geen lid was van de NKBV, dan word je dat tijdens het boeken. Ben je één van onze gewaardeerde bestaande 360° reisgenoten (minimaal 1 reis met 360° Explore meegeweest)? Dan ontvang je het lidmaatschapsgeld eenmalig voor het eerste jaar terug!

Het gebruik van sneeuwwandelschoenen en telescopische wandelstokken is bij sneeuwwandelreizen samen met Bergsportreizen inbegrepen. Een lawine drie-eenheid (lawinepieper, schep & sonde) is standaard inbegrepen bij alle 360° Explore winterreizen.

Trip profiel

Inspanning Sportief

  • Klimmen 1,008m
  • Dalen 1,008m
  • Hoogste punt 1,589m
  • Afstand 12km

Tijdens deze reis maken we alleen dagtochten waarbij we elke dag terugkomen bij ons Gasthof. Dit stelt ons in de gelegenheid om het gewicht in de rugzak zo laag mogelijk te houden. Omdat sneeuwschoenwandelen op zich al een behoorlijk zware wintersport is maakt dat deze reis toegankelijk voor iedereen. Wel moet je in staat zijn elke dag ongeveer 5-6 uur te kunnen wandelen om maximaal te kunnen genieten van de week. Ervaring met het sneeuwschoenwandelen is niet nodig. Het hoogteprofiel is van een doorsnee wandeling (beklimming Dürrnbachhorn).

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Nationaal Park Berchtesgaden

-

  • Reisduur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag