Tripfacts

V.a. €1881,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Sledehondentocht en sneeuwschoenwandelen over fjälls

Winterse avonturen Scandinavië

GARANT | Magische winterbeleving Scandinavië

Dit is een unieke en exclusieve winterreis met prachtige sneeuwschoenwandeltochten vanuit een comfortabele cabin in Zweden en een drie-daagse sledetocht met Alaskan husky’s in Noorwegen. Tijdens deze week dompel je jezelf onder in de Scandinavische winter, waar de dagen vanaf mid februari al verrassend lang zijn. Vanuit Fjällnäs maken we geweldige sneeuwschoenwandelingen. Het hoogtepunt van de reis is toch wel de driedaagse huskytocht in Noorwegen. Dit is een winterreis in optima forma.

Trip designer: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

Hier heb jij al jaren van gedroomd, samen met onze ervaren 360º Explore gids fantastische sneeuwschoenwandelingen maken door de Zweedse wildernis en een grandioze sledetocht maken met husky’s. Het gebied rondom Fjällnäs biedt ons alles voor een week Scandinavisch avontuur, met bevroren riviertjes, sprookjesachtige bossen, ijsvissen op het meer en in de vrieskou lunchen bij een knapperend kampvuur. We zwerven drie dagen met onze eigen slede door de uitgestrekte bossen en oneindige fjälls van Noorwegen. Overnachten doen we in een sfeervolle houten berghut midden in de Noorse natuur waar we goed voor de honden moeten zorgen en ons eigen eten zullen koken. De 360º Explore gids heeft jarenlange ervaring in wintertochten met husky’s en op sneeuwschoenen en hij zal je goede instructies geven, ervaring is dus niet nodig.

Een uniek avontuur

Op deze reis kunnen maximaal 6 mensen mee, omdat wij huskytochten met een grotere groep niet verantwoord vinden. Dit is dan ook een exclusieve reis met veel persoonlijke aandacht, behalve de vlucht is alles inclusief. Het is een 'once in a lifetime experience’, hoewel…als je eenmaal een sledetocht hebt gemaakt wil je er volgend jaar waarschijnlijk weer een doen.

Trip profiel

Inspanning Avontuurlijk

Jij houdt wel van avontuur, ook in de winter. Je kijkt er naar uit om met jouw eigen husky team door het winterse landschap te glijden en om schitterende dagtochten op sneeuwschoenen te maken. Deze reis tovert ook een glimlach op het gezicht van een ieder die nog nooit een hondensledetocht of sneeuwschoenwandeling heeft gemaakt. Jij hebt een redelijk gevoel voor evenwicht en het lijkt je geweldig om met de husky’s op pad te gaan, sterker nog, het verzorgen van de honden lijkt jou één van de hoogtepunten van de reis. Ook draag je graag een steentje bij aan het klaarmaken van ons eigen eten tijdens de huskytocht. Kortom, een avontuurlijke winterreis om naar uit te kijken.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Winterse avonturen Scandinavië

23 februari - 1 maart 2020

Gids: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

 • Reisduur 8 dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo
feb 17 feb 18 feb 19 feb 20 feb 21 feb 22 feb 23
feb 24 feb 25 feb 26 feb 27 feb 28 feb 29 mrt 1

V.a. €1881,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte

Foto's

Dag-tot-dag

Dag 1 Transport Nederland - Trondheim - Fjällnäs

We vliegen vanuit Nederland met een directe vlucht naar Trondheim in Noorwegen. Vanaf het vliegveld rijden we met privé transport in 3 uur over de uitgestrekte fjälls en bossen naar het Zweedse Fjällnäs. Onderweg voel je al hoe verlaten en woest dit gebied is. In Fjällnäs worden we welkom geheten door Winnifred en Hans, de Nederlandse gastvrouw en gastheer die een camping en enkele cabins runnen. Tijdens ons verblijf in Fjällnäs zullen zij ook, in een heerlijke ontspannen sfeer, onze maaltijden verzorgen. Nadat we de intrek hebben genomen in de cabins genieten we samen met andere gasten van een heerlijk avondmaal. De omgeving is magnifiek, met een groot bevroren meer en besneeuwde bergen als decor. 

heen & terugreis

We reizen op eigen gelegenheid naar Scandinavië. Vanuit Schiphol heeft de KLM een directe vlucht naar het Noorse Trondheim vanaf € 220,00 p.p. incl. 1 stuk ruimbagage, reserveringskosten en CO2 uitstoot compensatie (prijs onder voorbehoud van wijzigingen). Boek de vliegtickets pas nadat de reis op garant vertrek is gekomen: dit wordt vermeld op de reispagina op de 360° website. Indien je hulp nodig hebt bij het boeken van de vliegtickets kan je ons altijd benaderen op basecamp@360explore.com.

Dag 2 Fjällnäs Sneeuwschoenwandeltocht

De rust en stilte is hier oorverdovend. Na een voedzaam ontbijt maken we ons klaar voor een sneeuwschoenwandeltocht. We maken een prachtige wandeling door de bossen, langs bevroren rivieren en meren en over de fjälls. We speuren naar sporen van rendieren, elanden en wellicht ook wel van vossen of zelfs een veelvraat. Ook de vogels laten sporen achter en de schoonheid van een print van de vleugels in de maagdelijke sneeuw zullen je in verwondering achterlaten. Onderweg maken we op een houtvuur een kop warme koffie of thee en genieten in deze wereld van witte stilte van onze lunch. Na de lunch trekken we verder en maken ons eigen spoor in de sneeuw. Terug in bij de cabins hebben we nog even tijd om te relaxen voordat we weer een heerlijk avondmaal voorgeschoteld krijgen.

Dag 3 Dag 1 van husky tocht vanuit Røros

Vandaag gaan we aan een heel ander avontuur beginnen, een driedaagse hondensledetocht. Na het ontbijt reizen we met wat persoonlijke bagage in ruim een uur naar de husky kennel in Røros Noorwegen. We worden verwelkomd door het gehuil van deze energieke honden. We maken kennis met de honden en onze 360º Explore gids zal je een zeer uitgebreide instructie in hondensleeën geven. Je krijgt namelijk de verantwoordelijkheid over jouw eigen slee met vier tot vijf honden. Als alle bagage en het eten voor de honden en voor ons zelf in de slee ligt gaan we de teams samenstellen en de honden voor de slee spannen. Met veel hondengeblaf en gespring vertrekken we en twee minuten later is het stil. De honden rennen geconcentreerd en ook wij krijgen langzaam het gevoel meer controle over de slee te hebben. Wat een energie, wat een belevenis. We sleeën door de bossen en steken besneeuwde vlaktes over. We hebben alle tijd om om ons heen te kijken en de onwerkelijke schoonheid van Scandinavië in ons op te nemen. Dit voelt als een droom. Na een aantal uren stoppen we de sledes en maken een vuur waarop we warm drinken maken. Ook de lunch smaakt heerlijk terwijl de honden opgerold in de sneeuw wat rusten.  

Aan het eind van de middag, na nog een aantal uren sleeën, komen we bij een authentiek houten huis midden in de Noorse natuur. Deze prachtige cabin zal de komende twee nachten ons onderkomen zijn. We zorgen eerst voor de honden en verdelen de taken van houthakken, eten maken voor de honden, het vuur aanmaken, sneeuw smelten voor water, warm drinken maken, en ons onderkomen klaar maken. Als het eten voor de honden klaar is krijgen ze allemaal een grote bak met eten. Terwijl het houtvuur de cabin lekker warm houdt maken wij zelf ons avondeten klaar. Wat smaakt een maaltijd heerlijk na een lange dag in de buitenlucht. Buiten slapen de honden al en als we nog één keer naar buiten gaan om te checken of het noorderlicht er is komt er aan deze geweldige dag een eind.

Dag 4 Dag 2 van husky tocht - dagtocht

Als we ’s ochtends de deur van de cabin uitstappen staan de honden op en rekken ze zich eens flink uit. Vol enthousiasme worden we begroet. We maken gezamenlijk het eten voor de honden en voor ons zelf klaar en de honden krijgen als eerste hun ontbijt. Nadat wij hebben ontbeten maken we onze sledes klaar voor een geweldige dagtocht over de fjälls. We kennen onze honden al een beetje en spannen ze zelf voor de sledes. Met een boel geblaf sleeën we weg en even later is het weer stil, en staan wij met een grote glimlach achter op de sledes. Het landschap glijdt langzaam voorbij met de bomen vol sneeuw en de bergen op de achtergrond terwijl de honden met de tong uit hun mond kilometer na kilometer voortlopen. Als het omhoog gaat helpen we ze mee door te steppen of zelfs te duwen. Zo vormen we een team; de onvermoeibare huskies en wij. Als we na een prachtige dag terugkomen bij de houten cabin kennen we de routine al en snel liggen de honden te rusten terwijl wij voor het eten zorgen. 

Dag 5 Dag 3 van huskytocht, terug naar Røros

Een nieuwe dag in een magisch wit landschap. Het is al weer de laatste dag dat we sleeën met de husky’s. Na het ontbijt pakken we al onze bagage in de sledes. Nu al het hondenvoer op is zijn deze een stuk lichter. We sleeën over bevroren meren en door de eindeloze naaldbossen. Op deze derde dag voel je je al veel meer vertrouwd met de honden en de slee. Ontspannen sta je achter de op slee en je voelt dat je controle hebt over de honden, zo ben je samen een team dat door dit landschap glijdt. Als we na drie avontuurlijke dagen weer terugkeren in de husky kennel in Røros voelt het alsof we veel langer dan drie dagen onderweg zijn geweest. Met pijn in het hart nemen we afscheid van onze trouwe honden. Zijn hebben de afgelopen dagen keihard gewerkt en de band die we in deze paar dagen hebben opgebouwd maakt dat we deze loyale husky's in ons hart sluiten. In een uur rijden we met een hoofd vol herinneringen terug naar het Zweedse Fjällnäs waar we onze belevenissen aan de eettafel met de andere gasten delen. 

Dag 6 Fjällnäs Sneeuwschoenwandeltocht

Vandaag gaan we het meer en de bossen verkennen. We nemen ijsvishengels en een grote ijsboor mee. Het meer zit vol forel en we gaan proberen onze lunch zelf te vangen. We steken het meer over op sneeuwschoenen en dwalen door de bossen. Aan de rand van het meer maken we een knapperend kampvuur terwijl we de kleine hengels aan de rand van de boorgaten neerzetten. Het blijft een aparte en onvergetelijke belevenis om comfortabel buiten te lunchen in de sneeuw en de vrieskou. Forel of geen forel, dit is wederom een geweldige dag in de Zweedse natuur.

Dag 7 Fjällnäs Sneeuwschoenwandeltocht

Op onze laatste volle dag in Zweden maken we een fraaie sneeuwschoenwandeling over de fjälls. In onze rugzak dragen we warm drinken en een lunch, genoeg om het een lange dag vol te houden in de winter. Die koude sneeuw knispert onder de sneeuwschoenen en onze adem bevriest. In de bossen vinden we nog beschutting maar op de open vlaktes voel je de kracht van de Zweedse natuur. We maken een mooi kampvuur en genieten van de stilte om ons heen. Als we na een lange dag terug komen bij de cabins dan weet je dat ook jij bent gegrepen door het pure winter avontuur. 

Dag 8 Terug naar huis. Fjällnäs - Trondheim - Schiphol

Ook aan dit grote avontuur komt langzaam een einde. Na het ontbijt pakken we alle bagage in de auto en nemen we afscheid van Winnifred en Hans. Daarna rijden we in ongeveer twee en half uur terug naar het vliegveld van Trondheim. Tijdens de prachtige rit over de besneeuwde fjälls mijmeren we nog na over de geweldige husky's tijdens de sledetocht, over de verse forel die we uit het meer hebben gevist en de sneeuwschoenwandelingen door de uitgestorven bossen.

Dag INFO Inclusief

 • Nederlandse gids: UIMLA International Mountain Leader of WGA Certified Wilderness Guide, Wilderness First Responder
 • alle transport vanaf het vliegveld in Trondheim
 • 5 overnachtingen in eenvoudige cabins in Fjällnäs inclusief lakens. 
 • 2 overnachtingen in houten cabin in de natuur tijdens huskytocht
 • alle maaltijden vanaf het avondeten op dag 1 t/m het ontbijt op dag 8
 • drie daagse sledetocht met jouw eigen husky team
 • overall om in te sleeën, geïsoleerde winterboots en warme leren handschoenen voor tijdens de sledetocht
 • warme slaapzak voor tijdens de sledetocht
 • sneeuwschoenen en stokken
 • alle benodigdheden voor ijsvissen 
 • volledige klimaatcompensatie van jouw reis via Trees for All (vanaf vertrek Nederland t/m terugkomst Nederland)
 • STO reisgarantie regeling
 • whatsapp-reisgroep met 360° Explore gids & basecamp
 • uitgebreide eerste hulp kit inclusief medicijnen

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar en van Trondheim Noorwegen
 • Reisverzekering en eventueel een annuleringsverzekering
 • Warme winterkleren, warme handschoenen en wanten en winterboots voor de sneeuwschoenwandelingen
 • Persoonlijke uitgaven aan drankjes, telefoontjes, en andere maaltijden of snacks

Vroegboekkorting

De normale prijs voor deze reis is €2090, maar op deze reis is onze vroegboekkorting van toepassing! Boek je lekker vroeg, dan krijg je de maximale korting van 10% op de reissom (excl. eventuele huurkosten). Het kortingsschema voor deze reis is als volgt: bij boeken

 • tot 5 maanden voor vertrek - 10% korting
 • tot 4 maanden voor vertrek - 8% korting
 • tot 3 maanden voor vertrek - 6% korting
 • tot 2 maanden voor vertrek - 4% korting
 • tot 1 maand voor vertrek - 2% korting

Reischeque

Bij meer dan 4 personen ontvangt elke reiziger na afloop van de reis een reischeque1

 • bij 5 personen een reischeque t.w.v. € 30 p.p.
 • bij 6 personen een reischeque t.w.v. € 60 p.p.

1 Onze reischeques zijn geldig tot twee jaar na datum van afgifte en zijn niet persoonsgeboden. Ook leuk om na jouw reis cadeau te doen aan bevriende outdoorenthousiasten! Per persoon kan er per reis één reischeque worden verzilverd. De reischeques zijn in te wisselen op trektochten, micro avonturen en sneeuwwandelreizen m.u.v. de sneeuwwandelreizen i.s.m. de NKBV.

Deze reis is ook als prive tocht te boeken. Neem hiervoor contact op met basecamp@360explore.com

Data

 • 16 februari - 23 februari  2020 {VOL!}
 • 23 februari - 1 maart 2020 {GARANT, NOG MAAR TWEE PLEKKEN VRIJ}

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Verzekeringen

Als je deelneemt aan een reis van 360° Explore ben je verplicht een reisverzekering af te sluiten die wintersporten dekt. Je kunt daarvoor terecht bij de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging of je verzekeringsagent raadplegen.