Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Sneeuwschoentrekking langs bemande en onbemande hutten

Grand Tour du Beaufortain

Vergeten stukje Franse Alpen

De Beaufortain: een parel in de Savoie: mooi ongerept terrein, hoogvlaktes, meertjes, imposante bergen, stoere alpenpassen, fraaie vergezichten, kortom een adembenemende bergwereld. Door dit terrein maken we een prachtige trektocht, deels langs onbemande hutten en hutten waar we op en top verzorgd worden. In de onbemande hutten maken we zelf ons meegebrachte eten klaar.

Trip designer: Peter Mienes Peter Mienes

Maar voordat we op pad gaan maken we eerst een dagtocht vanuit een gîte midden in het skigebied, om weer even het gevoel van de sneeuwschoenen te krijgen, en te ervaren of alles lekker gaat. De rugzakken zullen flink gevuld zijn vanwege het zelf mee te nemen eten en reservebranders, en in combinatie met de loopafstanden en hoogteverschillen is het een pittige tocht. Door weersomstandigheden kan de tocht zwaar worden, dus een uitstekende loopconditie is een voorwaarde om deze tocht voor jezelf en je tochtgenoten tot een fantastische ervaring te maken. Natuurlijk starten we de eerste dag weer even met enkele oefeningen in het lopen op sneeuwschoenen. En we oefenen in het omgaan met de lawinepiepers, schep en sonde. Wij laten je graag kennismaken met het overweldigende landschap, de knusse onbemande hutten, en de gastvrijheid van gardiènnes Sandra en Pascale in de twee bemande hutten tijdens de trekking!

Organisatie
Deze reis wordt aangeboden in co-creatie met de NKBV’s Bergsportreizen: je gaat op stap met een IML gids van 360° Explore, en het boekingsproces voor deze reizen verloopt via Bergsportreizen.nl. Als je nog geen lid was van de NKBV, dan word je dat tijdens het boeken. Ben je één van onze gewaardeerde bestaande 360° reisgenoten (minimaal 1 reis met 360° Explore meegeweest)? Dan ontvang je het lidmaatschapsgeld eenmalig voor het eerste jaar à €52,50 via 360° Explore terug! Het gebruik van sneeuwwandelschoenen en telescopische wandelstokken is bij sneeuwwandelreizen samen met de NKBV's Bergsportreizen inbegrepen. Een lawine drie-eenheid (lawinepieper, schep & sonde) is standaard inbegrepen bij alle 360° Explore winterreizen.

Trip profiel

Inspanning Uitdagend

  • Klimmen 941m
  • Dalen 221m
  • Hoogste punt 2,641m
  • Afstand 10km

Je bent een bergwandelaar die het leuk vindt om een uitdagende sneeuwschoentrekking te maken in midden-alpien terrein. Je hebt een uitstekende conditie, en begrijpt dat sneeuwschoenwandelen flink inspannender kan zijn dan gewoon bergwandelen. Als het qua omstandigheden een keer tegenzit heb je voldoende motivatie om de tocht te volbrengen. Het hoogteprofiel is van dag 4, door het prachtige dal Combe de la Neuva, een dag met wat meer stijgende meters.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Grand Tour du Beaufortain

-

  • Reisduur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag