Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Sneeuwschoentrekking door wandelparadijs Beieren

Beierse Bergen en Meren

West naar Oost Traverse door de Beierse Voralpen

In het wandelparadijs Beierse Voralpen maken we op sneeuwschoenen een afwisselende trekking ten Zuiden van München. We starten niet ver van de historische wintersportplaats Garmisch-Partenkirchen in het prachtig gelegen Brauneck-Gipfelhaus, met schitterend uitzicht op de Noordelijke kalkalpen van Tirol.

Trip designer: Peter Mienes Peter Mienes

Helaas is deze reis op dit moment niet meer boekbaar. We nodigen je graag uit om ons je interesse te laten weten of een kijkje te nemen bij onze andere winterreizen.

Na een inloop- en oefendag maken we een zesdaagse trektocht van West naar Oost door eindeloze bossen, langs talloze dierensporen en bestijgen we bergtoppen voor fraaie uitzichten op de Alpen van Oostenrijk aan de ene kant en het Duitse heuvellandschap aan de andere kant. Overnachten doen we afwisselend in berghutten en vakantiewoningen.

Wandelaars met minder sneeuwwandel ervaring zijn van harte welkom tijdens deze week, dus we starten met enkele oefeningen in het lopen op sneeuwschoenen. En natuurlijk oefenen we ook in het omgaan met de lawinepiepers, schep en sonde!

Organisatie
Deze reis wordt aangeboden in co-creatie met de NKBV’s Bergsportreizen: je gaat op stap met een IML gids van 360° Explore, en het boekingsproces voor deze reizen verloopt via Bergsportreizen.nl. Als je nog geen lid was van de NKBV, dan word je dat tijdens het boeken. Ben je één van onze gewaardeerde bestaande 360° reisgenoten (minimaal 1 reis met 360° Explore meegeweest)? Dan ontvang je het lidmaatschapsgeld eenmalig voor het eerste jaar à €52,50 via 360° Explore terug! Het gebruik van sneeuwwandelschoenen en telescopische wandelstokken is bij sneeuwwandelreizen samen met de NKBV's Bergsportreizen inbegrepen. Een lawine drie-eenheid (lawinepieper, schep & sonde) is standaard inbegrepen bij alle 360° Explore winterreizen.

Trip profiel

Inspanning Sportief

  • Klimmen 4,932m
  • Dalen 4,142m
  • Hoogste punt 1,587m
  • Afstand 69km

Je bent een bergwandelaar die het leuk vindt om een sneeuwschoentrekking te maken in de vriendelijk beboste bergen van Beieren. Je hebt een goede conditie, en begrijpt dat sneeuwschoenwandelen flink inspannender kan zijn dan gewoon bergwandelen. Als het qua omstandigheden een keer tegenzit heb je voldoende motivatie om de tocht te volbrengen.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Beierse Bergen en Meren

-

  • Reisduur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Dag-tot-dag