Tripfacts

V.a. €985,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Sneeuwwandelreis langs bemande en onbemande hutten

Binntal Traverse

Trektocht op de grens van Italië & Zwitserland

Unieke trektocht langs bemande én onbemande hutten en een herberg op de grens van Zwitserland en Italië. Het geïsoleerde Binntal ligt in het kanton Wallis. Het dal staat bekend om zijn enorme rijkdom aan mineralen. De trekking start vanuit het plaatsje Binn in Zwitserland. Tijdens de derde wandeldag steken we de grens met Italië over om uiteindelijk na zes dagen weer terug te keren in Binn.

Trip designer: Allard van Lingen Allard van Lingen

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Sneeuwwandelen.com

Aan de zuidrand van de Alpen ligt het doodlopende ‘Binntal’. Bekend om zijn mineralen is dit dal vooral bekend in de zomer. Vanuit een familiepension lopen wij naar de onbemande Binntalhut om van daaruit een prachtige ronde te maken om de 3-duizenders die de grens tussen Zwitserland en Italië vormen. Een pittige trekking die qua comfort per dag verschilt: de ene dag smelten we zelf sneeuw om mee te koken en slapen we in een Matratzenlager, de volgende dag kunnen we weer heerlijk genieten van een warme douche, een fijn diner en een goed glas wijn.

Trip profiel

Inspanning Avontuurlijk

Deze informatie wordt zo snel mogelijk geplaatst.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Binntal Traverse

17 maart - 24 maart 2018

Gids: Allard van Lingen Allard van Lingen

Kalender

ma di wo do vr za zo
mrt 12 mrt 13 mrt 14 mrt 15 mrt 16 mrt 17 mrt 18
mrt 19 mrt 20 mrt 21 mrt 22 mrt 23 mrt 24 mrt 25

V.a. €985,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag

Dag 1 Aankomst in Binn in de Zwitserse Alpen

Vandaag reizen we op eigen gelegenheid naar Binn in de Zwitserse Alpen. Aan het einde van de dag ontmoeten we elkaar voor het diner in Pension Albrun, gelegen op 1400 meter.

Overnachting: Pension Albrun

Dag 2 Door lariksbossen naar het hogere deel van het Binntal

We vertrekken voor deze trektocht vanaf de laatste parkeerplaats in het Binntal. Langs de beek lopen we omhoog door de lariksbossen op weg naar de hut. Onderweg genieten we van het prachtige uitzicht over de kom waar de hut ligt, onze eerste onbemande hut gedurende deze tocht. ’s Avonds maken we ons zelf meegebrachte eten klaar. Moe maar voldaan zoeken we aan het einde van de dag ons matrasje op in de lagers.


Lengte: 9 km / duur: 5 uur / 850 m stijgen
, overnachting: SAC hut Binntal

Dag 3 Piepoefening, sneeuwbivak en warme chocolademelk

Vandaag gaan we een prachtige tour rondom de hut maken. Onderweg duiken we in de sneeuw, maken een sneeuwbivak, oefenen met het gebruik van een lawinepieps en genieten van een kop warme chocolademelk in de hut.


Lengte: 6 km / duur: 6 uur / 300 m stijgen en dalen, overnachting: SAC hut Binntal

Dag 4 Scatta Minoa en Lago Vannino

Na een korte stijging in oostelijke richting, steken we de grens met Italië over. We dalen af naar 2220 meter terwijl we door indrukwekkende massieven lopen en stijgen daarna naar de Scatta Minoa op 2599 meter. Terwijl we richting de rifugio lopen, zien we mogelijk gemzen of steenbokken die dit gebied bewonen. Het laatste stuk van de tocht lopen we over het dik bevroren Lago Vannino. Vannacht slapen we op eenvoudige kamers in de hut.


Lengte: 8 km / duur: 7 uur / 650 m stijgen, 850 m dalen
, overnachting: Rifugio Margaroli

Dag 5 Via Val Formazza naar een smaakvol ingerichte herberg in Riale

Dalend genieten we van het prachtige, smalle dal waarin de Torrente Vannino zich naar beneden kronkelt. Daar waar de beek zich in het Val Formazza verder een weg naar beneden zoekt, gaan wij richting het laatste dorp van het dal, Riale. In de smaakvol ingerichte herberg Locanda Walser genieten we van een heerlijk menu met mooie wijnen. ’s Avonds slapen we in uitstekende bedden op tweepersoonskamers.


Lengte: 9 km / duur: 6 uur / 250 m stijgen, 670 m dalen, overnachting: Locanda Walser

Dag 6 Rifugio Claudio e Bruno, de hoogste slaapplaats van de trektocht

Op weg naar de hoogste slaapplaats van de reis: Rifugio Claudio e Bruno. In de ochtend voelt het nog koud aan terwijl we langzaam stijgen naar de Bättelmatt, een alm die omringd wordt door 3000-ers. Aan het einde slaan we linksaf richting het zuidwesten en stijgen tot aan het Lago del Sabbione op 2464 meter. Diagonaal steken we het bevroren meer over en stijgen de laatste 250 meter naar Rifugio Claudio e Bruno: het venijn zit ‘m in de staart. Slapen doen we in deze sfeervolle Italiaanse berghut.


Lengte: 11 km / duur: 8 uur / 950 m stijgen, 70 m dalen, overnachting:  Rifugio Claudio e Bruno

Dag 7 Beklimming van de Punte d’Arbola op 3235 meter

Vroeg in de ochtend maken we ons op om de zonsopgang mee te maken terwijl we onderweg zijn naar het hoogste punt van de reis: Punte d’Arbola, op 3235 meter. Bovenaan heb je, bij helder weer, rondom uitzicht op alle hoge pieken van de westelijke Alpen. Via het Hochsandjoch dalen we af richting het Binntal. Met enig geluk zien we beneden in het dal de krokussen al opkomen en lopen we het laatste deel langs het kronkelende riviertje de Binn.


Lengte: 13 km / duur: 8 uur / 550 m stijgen, 1350 m dalen
, overnachting: Pension Albrun

Dag 8 Nagenieten in de trein, auto of het vliegtuig

Na het ontbijt nemen we afscheid van het prachtige Binntal en van elkaar. De terugreis gaat van start, hopelijk nagenietend van een spectaculaire week op de grens van Zwitserland en Italië.