Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Sneeuwschoen trekking door oudste Nationaal Park Frankrijk

Grand Tour de la Vanoise {garant}

Sneeuwwandel trektocht door de Vanoise

De Vanoise is het eerste en oudste nationale park van Frankrijk en beslaat samen met het naastgelegen Gran Paradiso een oppervlakte van maar liefst 1250 km2. Vanuit het bekende Val-d’Isère wandelen we met de reisontwikkelaar & 360° Explore International Mountain Leader Peter Mienes binnen enkele uren de stilte van het park binnen en weten we ons omgeven door de vele dieren waaraan de Vanoise een beschermd thuis biedt: gemzen, vossen, lammergieren, hermelijntjes om enkele te noemen.

Trip designer: Peter Mienes Peter Mienes

De tour loopt door het centrale deel van het park, waarbij we vier hutten aandoen, en vanuit twee van deze hutten een dagtocht zullen maken. De hutten bieden zelfs in de winter het comfort van warme douches! Het terrein is technisch niet moeilijk en de afstanden tussen de hutten zijn niet al te groot. Hierdoor biedt de tocht ook voor de minder ervaren sneeuwschoenwandelaar de mogelijkheid om een echte alpiene sneeuwschoenweek & trektocht te beleven! Na verkenning in 2018 wordt deze reis nu voor de eerste keer uitgevoerd. Beleef de primeur mee in dit mooie winterse berglandschap, weg van de drukke skipistes.

Organisatie
Deze reis wordt aangeboden in co-creatie met de NKBV’s Bergsportreizen: je gaat op stap met een IML gids van 360° Explore, en het boekingsproces voor deze reizen verloopt via Bergsportreizen.nl. Als je nog geen lid was van de NKBV, dan word je dat tijdens het boeken. Ben je één van onze gewaardeerde bestaande 360° reisgenoten (minimaal 1 reis met 360° Explore meegeweest)? Dan ontvang je het lidmaatschapsgeld eenmalig voor het eerste jaar à €52,50 via 360° Explore terug! Het gebruik van sneeuwwandelschoenen en telescopische wandelstokken is bij sneeuwwandelreizen samen met de NKBV's Bergsportreizen inbegrepen. Een lawine drie-eenheid (lawinepieper, schep & sonde) is standaard inbegrepen bij alle 360° Explore winterreizen.

Trip profiel

Inspanning Avontuurlijk - Pilot Reis

  • Klimmen 1,067m
  • Dalen 1,074m
  • Hoogste punt 3,276m
  • Afstand 12km

Je bent een bergwandelaar die het leuk vindt om een uitdagende sneeuwschoentrekking te maken in midden-alpien terrein. Je hebt een uitstekende conditie, en begrijpt dat sneeuwschoenwandelen flink inspannender kan zijn dan gewoon bergwandelen. Als het qua omstandigheden een keer tegenzit heb je voldoende motivatie om de tocht te volbrengen. Door weersomstandigheden kan de tocht zwaar worden, dus een uitstekende loopconditie en doorzettingsvermogen zijn voorwaarden om deze tocht voor jezelf en je tochtgenoten tot een fantastische ervaring te maken. Het hoogteprofiel is van de dagtocht naar de 3330m hoge Pointe de Méan Martin.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Grand Tour de la Vanoise {garant}

-

  • Reisduur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Dag-tot-dag