Tripfacts

V.a. €1095,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Op sneeuwschoenen door de mooiste regio van Duitsland

Nationaal Park Berchtesgaden {garant}

Onbekend, Authentiek, Bergsteigerdorf & Fotogeniek

Onbekend, authentiek, bergsteigerdorf, fotogeniek en wereldgeschiedenis. Zomaar wat kernwoorden van de reis. Vanuit het comfortabele Gasthof met uitzicht op de machtige Watzmann maken we dagelijkse sneeuwschoentochten door besneeuwde bossen, gemoedelijke almen en met prachtige uitzichten.

Trip designer: Reinier Bos Reinier Bos

Vanuit het comfortabele Gasthof met uitzicht op de Watzmann maken we dagelijkse sneeuwschoentochten door besneeuwde bossen, over gemoedelijke almen en bereiken we toppen met prachtige uitzichten. Berchtesgaden kennen we natuurlijk allemaal van de wereldgeschiedenis die in en rondom dit dorp geschreven is, maar het gebied is zoveel meer dan dat alleen. Het gebied behoort tot één van de allermooiste vakantieregio’s van Duitsland en leent zich uitstekend voor het maken van sneeuwschoentochten. We maken vijf dagtochten waarbij we onderweg genieten van fantastische uitzichten in een fotogeniek landschap. Kenmerkend voor de regio zijn de authentieke dorpen, prachtige meren en imposante bergen in een echte uithoek van het land.
Een ware trekpleister is de Kӧnigssee, deze ligt omringd tussen de bergen en heeft met zijn steile wanden, die vanuit het water omhoogrijzen, wat weg van een fjord. Deze Kӧnigssee zullen we meerdere keren van bovenaf bekijken met op de achtergrond de machtige Watzmann (2713m). Volgens sommigen zelfs de mooiste berg ter wereld. De Watzmann is eigenlijk een bergmassief, die vaak vanuit het noorden wordt gefotografeerd. Waardoor van links naar rechts de Watzmannfrau, de Watzmannkinder en de Großer Watzmann, als een familie op een rijtje staan.

Onze huis-camerman Kay Jansen maakte tijdens een voorgaande editie deze prachtige video, een sfeerimpressie om even stil van te genieten!

Organisatie
Deze reis wordt aangeboden in co-creatie met Bergsportreizen, de reisorganisatie van de NKBV: je gaat op stap met een IML gids van 360° Explore, en het boekingsproces voor deze reizen verloopt via Bergsportreizen.nl. Als je nog geen lid was van de NKBV, dan word je dat tijdens het boeken. Ben je één van onze gewaardeerde bestaande 360° reisgenoten (minimaal 1 reis met 360° Explore meegeweest)? Dan ontvang je het lidmaatschapsgeld eenmalig voor het eerste jaar terug!

Het gebruik van sneeuwwandelschoenen en telescopische wandelstokken is bij sneeuwwandelreizen samen met Bergsportreizen inbegrepen. Een lawine drie-eenheid (lawinepieper, schep & sonde) is standaard inbegrepen bij alle 360° Explore winterreizen.

Trip profiel

Inspanning Sportief

 • Klimmen 1,008m
 • Dalen 1,008m
 • Hoogste punt 1,589m
 • Afstand 12km

Tijdens deze reis maken we alleen dagtochten waarbij we elke dag terugkomen bij ons Gasthof. Dit stelt ons in de gelegenheid om het gewicht in de rugzak zo laag mogelijk te houden. Omdat sneeuwschoenwandelen op zich al een behoorlijk zware wintersport is maakt dat deze reis toegankelijk voor iedereen. Wel moet je in staat zijn elke dag ongeveer 5-6 uur te kunnen wandelen om maximaal te kunnen genieten van de week. Ervaring met het sneeuwschoenwandelen is niet nodig. Het hoogteprofiel is van een doorsnee wandeling (beklimming Dürrnbachhorn).

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Nationaal Park Berchtesgaden {garant}

15 februari - 21 februari 2020

Gids: Reinier Bos Reinier Bos

 • Reisduur 7 dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo
feb 10 feb 11 feb 12 feb 13 feb 14 feb 15 feb 16
feb 17 feb 18 feb 19 feb 20 feb 21 feb 22

V.a. €1095,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag

Dag 1 Aankomst in de Berchtesgadener Alpen

In de namiddag verzamelen we in het Gasthof waarbij we kennismaken met elkaar en de plannen doornemen van de komende week.

Heen & terugreis

We reizen op eigen gelegenheid naar Gasthof Nutzkaser net voor Berchtesgaden. Met de Deutsche Bahn kan je perfect reizen via München naar Berchtesgaden. Vanaf Berchtesgaden is het maar een klein stukje met de taxi naar het Gasthof. Om met elkaar de heen- en terug reis af te stemmen en samen rijden te vergemakkelijken openen wij bij genoeg reisgenoten een reizigers app. Mits er nog plaats vrij is, is het mogelijk tegen een gedeelde vergoeding van onkosten met de gids in de 360° Landrover Defender 4x4 mee te rijden. Geef dit s.v.p. aan als een opmerking bij boeking van de reis.

Dag 2 Ronde langs de Stuben Alm

Vooraf krijgen we instructie en oefenen we met het veiligheidsmateriaal. Daarna starten we de tocht in het bos waarbij vlak voor de Stuben Alm het terrein zich “opent”. De hut komt nu snel in zicht.  Hier hebben we een prachtig uitzicht en genieten we van de lunch. Na een lus over de Stuben Alm (1300m) dalen we aan de andere kant af richting het beginpunt.                            

Circa 9 km, 4,5 uur lopen, 550m stijgen en 550m dalen.

Dag 3 Beklimming Dürrnbachhorn

Na een autorit van 45 min parkeren we de auto bij de skilift. Al snel merken we niks meer van de drukte en horen we alleen nog maar de sneeuw kraken onder onze sneeuwschoenen. De Dürrnbachhorn (1776m) geeft ons een fantastisch 360 graden uitzicht.. 

Circa 13 km, 5 uur lopen, 800m stijgen en 800m dalen.

Dag 4 Ronde langs de Kuhroint Alm

Na een korte autorit wandelen we via het Grunsteinhaus richting de Kuhroint Alm (1420m). We lopen hierna nog een klein stukje verder van waar we een adembenemend uitzicht hebben op de Kӧnigssee. Op de terugweg pauzeren we op de Alm met op de achtergrond de machtige Watzmann.

Circa 15 km, 6 uur lopen, 850m stijgen en 850m dalen.

Dag 5 Tocht naar de Priesberger Alm

Vandaag staat er een iets kortere tocht op het programma maar het is er wel een die in het rijtje thuishoort. Vanaf de Priesberger Alm (1460m) hebben we namelijk een prachtig uitzicht op de Watzmann. De Watzmann wordt beschouwd als een van de mooiste bergen ter wereld. 

Circa 7 km, 4 uur, 400m stijgen en 400m dalen.

Dag 6 Beklimming van de Peitingkopfl

Na een autorit van zo’n 40 minuten bereiken we ons startpunt. Hier binden we onze sneeuwschoenen onder en lopen over een gemoedelijk pad omhoog. Het pad slingert omhoog door het terrein waarbij we afwisselend door het bos en dan weer door open stukken lopen. Als we boven de boomgrens komen bereiken we een Alm waar we een korte pauze nemen. Vanaf deze Alm is het nog een klein stukje tot de top. Op de top hebben we een prachtig uitzicht op de 3000-ers van Oostenrijk. 

Circa 11 km, 5 uur lopen, 800m stijgen en 800m dalen

Dag 7 Terug naar Nederland

Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar en kan iedereen aan de terugreis beginnen. Nog een laatste blik op het schitterende Nationale Park Berchtesgaden waarna de trein ons weer naar het vlakke land brengt.

Dag INFO INCLUSIEF

 • Nederlandse gids: UIMLA International Mountain Leader
 • 6 overnachtingen in het Gasthof op basis van halfpension
 • Lawinepieper/ sneeuwschep en sonde
 • Tubbs sneeuwschoenen en uitschuifbare stokken
 • Alle ontbijten en diners vanaf het avond eten op dag 1 t/m het ontbijt op dag 7.
 • Volledige klimaatcompensatie van jouw reis via Trees for All 
 • Uitgebreide eerste hulp kit voor afgelegen gebieden inclusief medicijnen

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar en van zuid Duitsland
 • Reisverzekering
 • Lunches
 • Persoonlijke uitgaven aan drankjes, telefoontjes, fooien en andere maaltijden of snack
 • Het is raadzaam zelf versnaperingen als mueslirepen e.d. mee te nemen voor onderweg.