Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Adembenemende tochten op Frans-Zwitserse grens

Portes du Soleil {garant}

Sportieve standplaatsreis voor levensgenieters

Vanuit een Nederlandstalig hotel met Zoover gold award gaan we erop uit voor adembenemende tochten op de Frans-Zwitserse grens. Een unieke combinatie van hoog alpien winters landschap, culinaire hoogstandjes van de chef en panoramische uitzichten op de hoge bergkammen.

Trip designer: Peter Mienes Peter Mienes

360° Explore reisontwikkelaar Peter Mienes is kind aan huis in dit gebied en heeft een sneeuwwandelreis vanuit een chalet hotel ontworpen met de mooiste wintertochten in de poort van de zon! Je komt op plekken waarvan je waarschijnlijk niet voor mogelijk had gehouden dat je daar kunt sneeuwschoenwandelen. Een aantal keren zullen we gebruik maken van liften om het aantal hoogtemeters te beperken en snel de stilte van de onberoerde sneeuwvlaktes op te zoeken. De tochten voeren over verschillende bergkammen vanaf waar we een prachtig uitzicht hebben op het Meer van Genève en de grote Zwitserse gletsjermassieven. Teruggekomen in het hotel is het heerlijk genieten van de wellness of een drankje bij de open haard, en daarna bereidt kok Raf ons dagelijks een diner dat zijn gelijke niet kent: tienen op Zoover! De tochten zijn geschikt voor zowel de beginnende sneeuwschoenwandelaar als degenen die daar al meer ervaring mee hebben.

Organisatie
Deze reis wordt aangeboden in co-creatie met de NKBV’s Bergsportreizen: je gaat op stap met een IML gids van 360° Explore, en het boekingsproces voor deze reizen verloopt via Bergsportreizen.nl. Als je nog geen lid was van de NKBV, dan word je dat tijdens het boeken. Ben je één van onze gewaardeerde bestaande 360° reisgenoten (minimaal 1 reis met 360° Explore meegeweest)? Dan ontvang je het lidmaatschapsgeld eenmalig voor het eerste jaar à €52,50 via 360° Explore terug! Het gebruik van sneeuwwandelschoenen en telescopische wandelstokken is bij sneeuwwandelreizen samen met de NKBV's Bergsportreizen inbegrepen. Een lawine drie-eenheid (lawinepieper, schep & sonde) is standaard inbegrepen bij alle 360° Explore winterreizen.

Trip profiel

Inspanning Sportief

  • Klimmen 611m
  • Dalen 682m
  • Hoogste punt 2,133m
  • Afstand 8km

Wat kan jij als bergwandelaar genieten van de combinatie mooie tochtjes maken in een adembenemend winters landschap én lekker ontspannen in een comfortabel hotel. Vanzelfsprekend weet je de culinaire hoogstandjes van de chef naar waarde te schatten ;-) 
Voor een hike in stijgend en dalend terrein van een uurtje of 6 draai jij je hand niet om. En wat een ontspannen vooruitzicht dat je er ook voor kunt kiezen om eens een tochtje over te slaan: tenslotte wandelen we vanuit één basecamp. Als levensgenieter voel ik mij wel thuis in de Portes du Soleil! Het profiel is van een gemiddeld zware tocht die we gaan doen vanuit ons basecamp. Het betreft hier de eerste tour naar Pointe de Bellevue (2042m).

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Portes du Soleil {garant}

-

  • Reisduur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag