Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Sneeuwwandel trektocht langs onbemande hutten

Rätikon Massief

Op de grens van Oostenrijk & Zwitserland

In het oosten van Zwitserland ligt een middelhoog berggebied dat de grens vormt tussen de oostelijke en westelijke Alpen. We lopen vanuit St. Antönien naar het einde van het dal en richting de Sulzfluh, een machtige rotswand waar in vroeger tijden vogelvrijverklaarden zich schuilhielden. Regelmatig steken we de grens tussen Zwitserland en Oostenrijk over en speuren over de kam naar de steenbokken die hier hun thuis hebben.

Trip designer: Allard van Lingen Allard van Lingen

In onze rugzak zit alles om het ultieme vrijheidsgevoel te beleven: we koken op het op hout gestookte fornuis in het 'Winterraum' van de hut. Als de lucht helder is zie je miljoenen sterren, terwijl binnen de kachel brandt. Soms ontmoeten we een andere sneeuwwandelaar of toerskiër, maar meestal zijn we alleen. Na een week komen we terug in het Alpendorpje St. Antönien voor een sfeervolle avond in een berghotel.

Vanuit het Zwitserse bergdorpje Ascharina trekken wij op sneeuwschoenen de Rätikon in. Een massief dat op de grens van Oostenrijk en Zwitserland de natuurlijke afbakening vormt. Van hut naar hut maken we een grandioze tocht door de sneeuw. Een goede wandelconditie en bergwandelervaring is, gezien de te overbruggen hoogteverschillen en de aard van het terrein, aan te raden. Ervaring met sneeuwschoenwandelen is hoeft niet. We lopen gemiddeld 6 tot 8 uur per dag over besneeuwde hellingen. Tijdens deze reis bedraagt het maximaal te overbruggen hoogteverschil 1100 meter. De maximale lengte van de tochten is 16 kilometer. We wandelen met een ABS-Airbag van 55 liter met daarin kleding, eten en drinken voor in de hutten.

Trip profiel

Inspanning Uitdagend

Deze informatie wordt zo snel mogelijk geplaatst.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Rätikon Massief

-

  • Reisduur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Dag-tot-dag