Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Sneeuwschoen trekking door Noorse wildernis

Sneeuwwandelen rondom de Snohetta

Met sneeuwschoenen op zoek naar de muskusos

We trekken op sneeuwschoenen van hut naar hut door Dovrefjell nationaal park. Dit grillige winterlandschap rondom de markante Snohetta berg is het leefgebied van de imposante muskusossen. Na fraaie dagen stappen door de sneeuw slapen we in mooie zelfbedieningshutten en luxe felle stations.

Trip designer: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

Op sneeuwschoenen trekken we door een magisch winter berglandschap. Om ons heen zien we rauwe natuur, machtige bergen waar de zwarte rotsen nog door heen steken. We trekken door weidse gletsjerdalen en volgen half bevroren rivieren. We speuren de horizon af naar het oerdier, de muskusos. Dit dier lijkt zo weg gelopen te zijn uit de prehistorie, met zijn lange donkere haren en scherpe hoorns een imposante verschijning. In onze rugzak dragen we alles wat we tijdens deze wintertocht nodig hebben en het eten voor drie dagen. Onderweg slapen we in comfortabele zelfbedieningshutten en prachtige fjell stations. Een geweldige winterreis voor de avontuurlijke ingestelde reiziger die ook kan genieten van het verblijf in fraaie berghutten.

Trip profiel

Inspanning Avontuurlijk

  • Klimmen 3,011m
  • Dalen 3,022m
  • Hoogste punt 2,247m
  • Afstand 77km

Wat kun jij genieten van wit besneeuwde vlaktes en machtige bergen. Om hier op sneeuwschoenen en een goed gevulde rugzak door heen te lopen is jou ultieme gevoel van winter avontuur. Misschien heb je nog nooit op sneeuwschoenen gelopen maar je hebt wel eens een rugzaktrekking gedaan en dat vond jij geweldig. Wellicht ben jij juist wel een heel ervaren sneeuwschoenwandelaar en wil je de rust van Scandinavië eens ervaren. Na een dag stampen door de sneeuw vind jij het niet erg de kachel in de hut brandend te houden en het eten te bereiden. Als dan ’s avonds de wind om de hut blaast en je heerlijk warm in je slaapzak ligt kijk je al weer uit naar het avontuur van morgen. Want zullen we dan die muskusossen zien?

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Sneeuwwandelen rondom de Snohetta

-

  • Reisduur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag