Tripfacts

V.a. €1350,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Sneeuwschoen trekking door Noorse wildernis

Sneeuwwandelen rondom de Snohetta

Met sneeuwschoenen op zoek naar de muskusos

We trekken op sneeuwschoenen van hut naar hut door Dovrefjell nationaal park. Dit grillige winterlandschap rondom de markante Snohetta berg is het leefgebied van de imposante muskusossen. Na fraaie dagen stappen door de sneeuw slapen we in mooie zelfbedieningshutten en luxe felle stations.

Trip designer: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

Op sneeuwschoenen trekken we door een magisch winter berglandschap. Om ons heen zien we rauwe natuur, machtige bergen waar de zwarte rotsen nog door heen steken. We trekken door weidse gletsjerdalen en volgen half bevroren rivieren. We speuren de horizon af naar het oerdier, de muskusos. Dit dier lijkt zo weg gelopen te zijn uit de prehistorie, met zijn lange donkere haren en scherpe hoorns een imposante verschijning. In onze rugzak dragen we alles wat we tijdens deze wintertocht nodig hebben en het eten voor drie dagen. Onderweg slapen we in comfortabele zelfbedieningshutten en prachtige fjell stations. Een geweldige winterreis voor de avontuurlijke ingestelde reiziger die ook kan genieten van het verblijf in fraaie berghutten.

Trip profiel

Inspanning Avontuurlijk

  • Klimmen 3,011m
  • Dalen 3,022m
  • Hoogste punt 2,247m
  • Afstand 77km

Wat kun jij genieten van wit besneeuwde vlaktes en machtige bergen. Om hier op sneeuwschoenen en een goed gevulde rugzak door heen te lopen is jou ultieme gevoel van winter avontuur. Misschien heb je nog nooit op sneeuwschoenen gelopen maar je hebt wel eens een rugzaktrekking gedaan en dat vond jij geweldig. Wellicht ben jij juist wel een heel ervaren sneeuwschoenwandelaar en wil je de rust van Scandinavië eens ervaren. Na een dag stampen door de sneeuw vind jij het niet erg de kachel in de hut brandend te houden en het eten te bereiden. Als dan ’s avonds de wind om de hut blaast en je heerlijk warm in je slaapzak ligt kijk je al weer uit naar het avontuur van morgen. Want zullen we dan die muskusossen zien?

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Sneeuwwandelen rondom de Snohetta

23 februari - 2 maart 2019

Gids: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

Kalender

ma di wo do vr za zo
feb 18 feb 19 feb 20 feb 21 feb 22 feb 23 feb 24
feb 25 feb 26 feb 27 feb 28 mrt 1 mrt 2 mrt 3

V.a. €1350,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag

Dag 1 Transport Schiphol - Trondheim

Vanaf Schiphol vliegen we in de middag met een directe vlucht naar Trondheim. De donkere wintermaanden zijn achter de rug, de zon komt eind februari al weer vroeg op. Met de trein reizen we naar het station van Trondheim waar we een paar honderd meter naar ons comfortabele hotel wandelen. Trondheim is een aangename havenplaats met prachtig geverfde huizen. In een restaurantje in de buurt van het hotel genieten we van een typisch Noors avondmaal.

Heen & terugreis

We reizen op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Trondheim. KLM heeft directe verbindingen (aanbevolen) vanaf € 260,00 p.p. incl. 1 stuk ruimbagage, reserveringskosten en CO2 uitstoot compensatie (prijs onder voorbehoud van wijzigingen). Boek de vliegtickets pas nadat de reis op garant vertrek is gekomen: dit wordt vermeld op de reispagina op de 360° website (360explore.com/dovrefjell). Indien je hulp nodig hebt bij het boeken van de vliegtickets kan je ons altijd benaderen op basecamp@360explore.com.

Dag 2 Trondheim - Kongsvold Fjellstue

Na het heerlijk ontbijt lopen we naar het trein station waar we de trein naar Kongsvoll nemen. Gedurende twee en half uur wordt de wereld om ons heen wordt steeds ruiger. Als we in Kongsvoll uitstappen kunnen we de Snohetta al zien liggen, de markante besneeuwde bergtop. We wandelen in 10 minuten naar de Kongsvoll Fjellstu waar we onszelf installeren. Afhankelijk van de tijd maken we nog een fraaie kennismaking met het gebied waarbij even rustig kunnen wennen aan de sneeuwschoenen. ’s Avonds genieten we van een heerlijk diner in de Fjellstue. Start 900m - einde 900m,

Circa 5 km, 2,5 uur lopen, 250m stijgen en 250m dalen.

Dag 3 Kongsvold Fjellstue - Reinheim

Nadat we alles hebben ingepakt en hebben genoten van een heerlijk ontbijt vertrekken we op onze eerste dag van de sneeuwschoentrekking. We hebben het gebied gisteren al verkend en de eerste klim om boven de boomgrens uit te komen is dan ook bekend. Voor ons zien we het uitgestrekte berglandschap van Dovrefjell. Na de eerste pittige klim, blijft het de rest van de dag rustig door stijgen. We volgen min of meer de stroom van de Kaldvella rivier. Vandaag speuren we goed om ons heen om te ontdekken of enkele donkere rotsen toch geen muskusossen zijn. Het zou maar zo kunnen! De laatste kilometers lopen we langs enkele bevroren meren en een steile rotswand en zien we in de verte de Reinheim hut al liggen. We verblijven hier twee dagen, en moeten ons eigen eten klaar maken in deze comfortabele hut.  

Start 900m - einde 1340m, Circa 15 km, 7 uur lopen, 500m stijgen en 60m dalen.

Dag 4 Reinheim - Dagtocht

We zitten hier midden in het leefgebied van de muskusossen en vandaag gaan we de hele dag op zoek naar deze oerdieren. Na het ontbijt binden we de sneeuwschoenen onder en lopen met een lichte rugzak de heuvels in. We struinen de hele dag rustig door dit imposante landschap en hopen de ossen (hoewel ze genetisch dichter bij de geiten en de schapen staan) te zien. In de middag keren we terug naar de Reimheim hut en maken ons avond eten weer zelf klaar.

Start 1340m - einde 1340m, Circa 12 km, 6 uur lopen, 350m stijgen en 350m dalen

Dag 5 Reinheim -  Amotdalshytta

We pakken de rugzakken weer in en omgeven door besneeuwde bergen met de Snohetta als hoogste punt trekken we vandaag verder naar de Amotdalshytta. We klimmen vanaf de hut naar 1560 meter, een fraaie doorgaan tussen twee lagere bergen. Voor ons ontvouwd een weids landschap. We dalen geleidelijk af naar de hut gelegen aan het bevroren Amotsvatnet meer. We pakken onze rugzakken uit en maken zelf ons eten klaar.

Start 1340m - einde 1305m, Circa 9 km, 4 uur, 300m stijgen en 335m dalen.

Dag 6 Amotdalshytta - Snoheim

Als we ons ontbijt op hebben en alles weer hebben ingepakt vertrekken we voor een prachtige sneeuwschoenwandeldag onder langs de Snohetta. De eerste twee kilometer lopen we door het weidse dal maar daarna begint de klim naar een machtig en ruig berglandschap. Het dal wordt steeds smaller en de bergen steiler en we klimmen tot 1674 meter hoogte. Wat is het fantastisch om hier te zijn in deze grandioze Noorse natuur. De afdaling gaat geleidelijk onderlangs twee besneeuwde gletsjervelden. Onze inspanning wordt beloond met een overnachting in één van de nieuwste fjallstations van Noorwegen, de Snoheim. Na vier nachten in een zelfbediening hut te hebben overnacht voelt de Snoheim als pure luxe. We genieten an een 3-gangen diner in deze sfeer volle hut.

Start 1304 - einde 1474m, Circa 18,7 km, 7 uur lopen, 400m stijgen en 230m dalen

Dag 7 Snoheim - Kongsvold

Vandaag al weer de laatste wandeldag. Het uitgebreide ontbijt buffet geeft ons voldoende energie voor deze fraaie wandeldag door het gebied waar de muskussen vaak worden waargenomen. Als de omstandigheden het toe laten volgen we vandaag geen gemarkeerde paden. We ervaren hierdoor de enorme uitgestrektheid van het landschap. Na een 9 kilometer lange doorsteek bereiken we de Stropla rivier, muskusossen territorium. We volgen de rivier stroomafwaarts en speuren de omgeving af. Het laatste stuk naar de ons bekende Kongsvold Fjell station daalt behoorlijk en met onze laatste stappen door het bos komt er een einde aan deze avontuurlijke sneeuwschoenwandeltrekking. In het Fjellstation ligt onze schone kleding en genieten we ’s avonds met volle teugen van het diner.

Start 1474m - einde 900m, Circa 18 km, 7 uur lopen, 200m stijgen en 774m dalen.

Dag 8 Kongvold - Trondheim - Schiphol

Tijdens het ontbijt genieten we nogmaals van het geweldige uitzicht over de machtige bergen van Dovrefjell. Als alles is ingepakt reizen we met de trein naar Trondheim en aansluitend naar het vliegveld.  Met weemoed nemen we afscheid van winters Noorwegen en vliegen we terug naar Nederland waar we ’s avonds aan komen. Met een hoofd vol geweldige en onvergetelijke indrukken komen we weer thuis.