Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Op zoek naar wilde dieren en prachtige uitzichten

Verwilderen in de Vercors

VOL | Door het ruigste gebied van Frankrijk

Deze primitieve trektocht gaat door wellicht het ruigste gebied van Frankrijk. Samen gaan we op zoek naar prachtige uitzichten, steenbokken, gemzen en andere wilde dieren. We ervaren de stilte van het gebied en overnachten in een zelfgebouwd sneeuwhol.

Trip designer: Laurens Vliegen Laurens Vliegen

Onder leiding van een 360⁰ Explore International Mountain Leader maak je een avontuurlijke trektocht op sneeuwschoenen door misschien wel het ruigste gebied van Frankrijk: de Vercors. Dit massief bestaat volledig uit kalksteen en door miljoenen jaren van erosie is een karstlandschap ontstaan dat bezaaid ligt met dolines en karstdalen. Om een gebied als de Vercors in de winter te verkennen moet je wel van avontuur houden. Je geniet ervan om op sneeuwschoenen door ruige natuur te wandelen, de stilte te ervaren en samen een onvergetelijke ervaring te hebben. De tocht gaat over de hoogvlakte, die door de steile wanden moeilijk toegankelijk is. Het gebied is hierdoor toeristisch niet ontwikkeld en daarom een waar toevluchtsoord voor dieren. Samen zoeken we naar gemzen, steenbokken en sporen van wolven en na iedere bocht word je geïnspireerd door het nieuwe uitzicht. We overnachten in onbemande, primitieve onderkomens waar een houtkachel ons verwarmt en we sneeuw moeten smelten voor ons water. Als je ‘s avonds in je warme slaapzak kruipt laad je weer helemaal op voor de volgende indrukwekkende etappe en realiseer je je hoe ‘minder’ daadwerkelijk ‘meer’ kan zijn. Tussendoor overnachten we één keer relatief luxe in een gîte. De ruige natuur, stilte en het avontuur dat we samen beleven maken deze reis tot een ervaring om nooit te vergeten. De etappes zijn met gemiddeld 5 netto loopuren per dag stevig maar technisch over het algemeen niet moeilijk. 

Organisatie
Deze reis wordt aangeboden in co-creatie met Bergsportreizen, de reisorganisatie van de NKBV: je gaat op stap met een IML gids van 360° Explore, en het boekingsproces voor deze reizen verloopt via Bergsportreizen.nl. Als je nog geen lid was van de NKBV, dan word je dat tijdens het boeken. Ben je één van onze gewaardeerde bestaande 360° reisgenoten (minimaal 1 reis met 360° Explore meegeweest)? Dan ontvang je het lidmaatschapsgeld eenmalig voor het eerste jaar terug!

Het gebruik van sneeuwwandelschoenen en telescopische wandelstokken is bij sneeuwwandelreizen samen met Bergsportreizen inbegrepen. Een lawine drie-eenheid (lawinepieper, schep & sonde) is standaard inbegrepen bij alle 360° Explore winterreizen.

Trip profiel

Inspanning Avontuurlijk

Om een gebied als de Vercors in de winter te verkennen moet je wel van avontuur houden. Je geniet ervan om op sneeuwschoenen door ruige natuur te wandelen, de stilte te ervaren en samen een onvergetelijke ervaring te hebben. Na een dag wandelen vind je het niet erg om mee te helpen hout te verzamelen voor de houtkachel of sneeuw te smelten zodat we drinkwater hebben en ons eten kunnen bereiden. Als je ‘s avonds in je warme slaapzak kruipt laad je weer helemaal op voor de volgende indrukwekkende etappe. De etappes zijn met gemiddeld 5 netto loopuren per dag stevig maar technisch over het algemeen niet moeilijk. Voor de liefhebber is er de mogelijkheid om 1 nacht in een zelfgebouwd sneeuwhol, een zogenaamde quinzee, te slapen.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Verwilderen in de Vercors

-

  • Reisduur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Dag-tot-dag