Tripfacts

V.a. €1149,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Sneeuwschoenentochten vanuit comfortabel & prachtig chalet

Winterwonder kerstweek in Samoëns

Sneeuwwandelen in het hart van de Franse Alpen

Onze uitvalsbasis ligt dicht bij de -door de Fransen gemarkeerd als- meest idyllische dorpjes van Frankrijk, Sixt-fer-a-Cheval en Samoëns. In het hart van de Franse Alpen. Vlakbij is de indrukwekkende rotswand “Cirque du Fer a Cheval”. Vanuit het comfortabele chalet maken we dagelijkse sneeuwschoentochten in een dal vol charme en authentieke landschappen.

Trip designer: Reinier Bos Reinier Bos

Een witte kerst met prachtige sneeuwschoentochten in een besneeuwd en vergeten dal van de Haute Savoie; Samoëns en de Haute Giffre. Onze uitvalsbasis ligt in de buurt van het idyllische dorpje Samoëns vlak bij de indrukwekkende “Cirque du Fer a Cheval” in het hart van de Franse Alpen. Deze natuurlijke hoefijzer vorm wordt gekenmerkt door enorme rotswanden van wel 700m hoog, een indrukwekkend gezicht. Het dorp wordt gezien als een van de mooiste van Frankrijk met authentieke landschappen en architectuur.

Vlak bij dit dorp hebben wij onze standplaats voor deze week. De dagtochten maken we in een gebied dat zich uitstekend leent om te sneeuwschoenwandelen waarbij we de mogelijkheid hebben om een aantal mooie toppen te bereiken. Na het wandelen keren we terug in het chalet waar we genieten van een traditioneel Franse maaltijd onder het genot van een goed glas wijn. Op de laatste dag staat de Tete de la Sallaz op het programma. Vanaf deze top hebben we een goed uitzicht over de Mont Blanc range. Een prachtige afsluiting van hopelijk een fantastische week.

Organisatie
Deze reis wordt aangeboden in co-creatie met de NKBV’s Bergsportreizen: je gaat op stap met een IML gids van 360° Explore, en het boekingsproces voor deze reizen verloopt via Bergsportreizen.nl. Als je nog geen lid was van de NKBV, dan word je dat tijdens het boeken. Ben je één van onze gewaardeerde bestaande 360° reisgenoten (minimaal 1 reis met 360° Explore meegeweest)? Dan ontvang je het lidmaatschapsgeld eenmalig voor het eerste jaar à €52,50 via 360° Explore terug! Het gebruik van sneeuwwandelschoenen en telescopische wandelstokken is bij sneeuwwandelreizen samen met de NKBV's Bergsportreizen inbegrepen. Een lawine drie-eenheid (lawinepieper, schep & sonde) is standaard inbegrepen bij alle 360° Explore winterreizen.

Trip profiel

Inspanning Ontspannen

  • Klimmen 717m
  • Dalen 717m
  • Hoogste punt 2,009m
  • Afstand 8km

Heb je altijd eens kerst willen vieren in de sneeuw en overdag de Alpen onder winterse omstandigheden én buiten de gebaande paden op sneeuwschoenen willen ontdekken? Dan is dit de ideale reis voor jou. Vanuit het chalet maken we dagtochten waarna we elke dag weer kunnen genieten van een warme douche en een goede Franse maaltijd om ons weer op te laden voor de volgende dag. Sneeuwschoenwandelen kan namelijk een behoorlijk zware wintersport zijn dus een goede conditie is vereist om maximaal te kunnen genieten van de week. Ervaring met het sneeuwschoenwandelen is niet nodig. Het hoogteprofiel is van de beklimming van Tete de la Sallaz.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Winterwonder kerstweek in Samoëns

23 december - 29 december 2018

Gids: Reinier Bos Reinier Bos

Kalender

ma di wo do vr za zo
dec 17 dec 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23
dec 24 dec 25 dec 26 dec 27 dec 28 dec 29 dec 30

V.a. €1149,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Dag-tot-dag

Dag 1 Heenreis naar de Franse Alpen

In de namiddag verzamelen we in het chalet waarbij we kennismaken met elkaar en de plannen doornemen van de komende week.

Heen & Terugreis

We reizen op eigen gelegenheid naar Le gîte du Tenneverge net voorbij Sixt-fer- a-cheval. Met de trein is te reizen op Cluses (Haute-Savoie). De reis per trein duurt circa 11 uur. Om met elkaar de heen- en terug reis af te stemmen en samen rijden te vergemakkelijken openen wij bij voldoende reisgenoten een reizigers app. Mits er nog plaats vrij is, is het mogelijk tegen een gedeelde vergoeding van onkosten met de gids in de 360° Landrover Defender 4x4 mee te rijden. Geef dit s.v.p. aan als een opmerking bij boeking van de reis.

Dag 2 Beklimming van Le Parteset (1606m)

Vooraf krijgen we instructie en oefenen we met het veiligheidsmateriaal. Na een korte autorit starten we onze wandeling in het bos. Niets mooier dan met je sneeuwschoenen wandelen door een wit betoverend bos. Langzaam klimmen we tot boven de boomgrens naar het doel van vandaag: Le Parteset. Vanaf deze top hebben we uitzicht op de omliggende toppen helemaal tot aan de Dents du Midi.

Circa 5 uur lopen, 450m stijgen en 450m dalen.

Dag 3 Beklimming van Pointe Ratti (1923m) & viering 1e kerstdag

Na een autorit van 45 min bereiken we het startpunt van vandaag. Pointe Ratti staat op de planning. Onderweg besef je dat we ons diep tussen de besneeuwde bergen bevinden. Bij terugkomst is het tijd om je klaar te maken voor het kerstdiner, het is deze dag namelijk 1e kerstdag. Onder het genot van lekker eten en een goed glas wijn vieren we kerst in deze prachtig besneeuwde omgeving.

Circa 5 uur lopen, 500m stijgen en 500m dalen.

Dag 4 Beklimming van Le Bourgeoise (1770m)

Na een korte autorit parkeren we onze auto’s op de pasweg. Afhankelijk hoe hoog we kunnen parkeren beklimmen we Le Bourgeoise die ons prachtige uitzichten geeft over het gebied.

Circa 5 uur lopen, 700m stijgen en 700m dalen.

Dag 5 Wandelen door de “Bostan Vallei”

Vlak boven het dorp Samoëns parkeren we onze auto en lopen over een gemoedelijk pad door het bos omhoog. Langzaam opent het terrein zich en krijgen we zicht op de kalkstenen rotswand die aan een kant van de vallei zichtbaar wordt. Als de omstandigheden het toelaten kunnen we zelfs Refuge Bostan bereiken voor een kop koffie of warme chocolademelk als de huttenwaard aanwezig is.

Circa 6 uur lopen, 720m stijgen en 720m dalen.

Dag 6 Beklimming Tete de la Sallaz

Na een autorit van 45 min bereiken we het dorpje Romme. Hier beginnen we met de beklimming van ons doel van de dag, de Tete de la Sallaz. Op de top worden we getrakteerd met een fantastisch uitzicht op het Mont Blanc gebied, een passende afsluiting van de week!

Circa 6 uur lopen, 700m stijgen en 700m dalen.

Dag 7 Sneeuwherinneringen

Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar en gaan met een tas vol schitterende sneeuw herinneringen weer op weg naar huis.