Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Sneeuwschoenentochten vanuit comfortabel & prachtig chalet

Winterwonder kerstweek in Samoëns

Sneeuwwandelen in het hart van de Franse Alpen

Onze uitvalsbasis ligt dicht bij de -door de Fransen gemarkeerd als- meest idyllische dorpjes van Frankrijk, Sixt-fer-a-Cheval en Samoëns. In het hart van de Franse Alpen. Vlakbij is de indrukwekkende rotswand “Cirque du Fer a Cheval”. Vanuit het comfortabele chalet maken we dagelijkse sneeuwschoentochten in een dal vol charme en authentieke landschappen.

Trip designer: Reinier Bos Reinier Bos

Helaas is deze reis op dit moment niet meer beschikbaar. We nodigen je graag uit om ons je interesse te laten weten of een kijkje te nemen bij onze andere winterreizen.

Een witte kerst met prachtige sneeuwschoentochten in een besneeuwd en vergeten dal van de Haute Savoie; Samoëns en de Haute Giffre. Onze uitvalsbasis ligt in de buurt van het idyllische dorpje Samoëns vlak bij de indrukwekkende “Cirque du Fer a Cheval” in het hart van de Franse Alpen. Deze natuurlijke hoefijzer vorm wordt gekenmerkt door enorme rotswanden van wel 700m hoog, een indrukwekkend gezicht. Het dorp wordt gezien als een van de mooiste van Frankrijk met authentieke landschappen en architectuur.

Vlak bij dit dorp hebben wij onze standplaats voor deze week. De dagtochten maken we in een gebied dat zich uitstekend leent om te sneeuwschoenwandelen waarbij we de mogelijkheid hebben om een aantal mooie toppen te bereiken. Na het wandelen keren we terug in het chalet waar we genieten van een traditioneel Franse maaltijd onder het genot van een goed glas wijn. Op de laatste dag staat de Tete de la Sallaz op het programma. Vanaf deze top hebben we een goed uitzicht over de Mont Blanc range. Een prachtige afsluiting van hopelijk een fantastische week.

Organisatie
Deze reis wordt aangeboden in co-creatie met de NKBV’s Bergsportreizen: je gaat op stap met een IML gids van 360° Explore, en het boekingsproces voor deze reizen verloopt via Bergsportreizen.nl. Als je nog geen lid was van de NKBV, dan word je dat tijdens het boeken. Ben je één van onze gewaardeerde bestaande 360° reisgenoten (minimaal 1 reis met 360° Explore meegeweest)? Dan ontvang je het lidmaatschapsgeld eenmalig voor het eerste jaar à €52,50 via 360° Explore terug! Het gebruik van sneeuwwandelschoenen en telescopische wandelstokken is bij sneeuwwandelreizen samen met de NKBV's Bergsportreizen inbegrepen. Een lawine drie-eenheid (lawinepieper, schep & sonde) is standaard inbegrepen bij alle 360° Explore winterreizen.

Trip profiel

Inspanning Ontspannen

  • Klimmen 717m
  • Dalen 717m
  • Hoogste punt 2,009m
  • Afstand 8km

Heb je altijd eens kerst willen vieren in de sneeuw en overdag de Alpen onder winterse omstandigheden én buiten de gebaande paden op sneeuwschoenen willen ontdekken? Dan is dit de ideale reis voor jou. Vanuit het chalet maken we dagtochten waarna we elke dag weer kunnen genieten van een warme douche en een goede Franse maaltijd om ons weer op te laden voor de volgende dag. Sneeuwschoenwandelen kan namelijk een behoorlijk zware wintersport zijn dus een goede conditie is vereist om maximaal te kunnen genieten van de week. Ervaring met het sneeuwschoenwandelen is niet nodig. Het hoogteprofiel is van de beklimming van Tete de la Sallaz.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Winterwonder kerstweek in Samoëns

-

  • Reisduur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Dag-tot-dag