Update Covid-19: Veilig op reis

Tripfacts

V.a. €790,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting en vertrekdata Reserveer nu

Dwars door België

Drielandentrail

Trailrunnen door de Ardennen

Tijdens deze Drielandentrail doorkruisen we België van het drielandenpunt bij Vaals naar het drielandenpunt van België, Luxemburg en Duitsland. Deze trailreis is een unieke belevenis voor de beginnende en de meer ervaren trailer. We rennen door uitgestrekte bossen, weidse velden, langs ruige rivieren, over glooiende hellingen en steile beklimmingen. De dagafstanden liggen tussen de 24 en 33 kilometer, waar we de hele dag de tijd voor hebben om die te overbruggen.

Trip/Course designer: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

Een heel land door rennen? Van de gedachte alleen al gaat je trailhart sneller kloppen. In vijf fantastische dagen trailen we door het oostelijke deel van België, van Vaals naar de grens met Luxemburg. We hebben de mooiste trails uitgezocht door de uitgestrekte natuur van België. We overnachten in comfortabele accommodaties waar we elke dag een heerlijke warme maaltijd geserveerd krijgen en ’s ochtends voor het vertrek een gezond ontbijt. 

Tijdens deze reis bepaal je zelf je tempo, zolang je maar met minstens drie trailers bij elkaar blijft. De route kun je via een GPS-track op je sporthorloge of GPS apparaat volgen. Om je vertrouwd te maken met het gebruik van een GPS route bieden we voorafgaand aan de reis een online GPS training van 4 uur aan waar we je alle ins-en-outs leren. De GPS training is bij de reissom inbegrepen. Er gaat een ervaren trailrungids mee die de groep onderweg begeleidt. 

Elke dag kom je onderweg onze verzorgingspost tegen. We hebben drinken en wat snacks voor je. Je bagage wordt vervoerd en je rent met alleen een klein trailvest / rugzakje met drinken, snacks, regenjas en nog wat kleine items. Een geweldige reis om kennis te maken met de multi-stage trailrunreizen en ook als voorbereiding op trailrunevents later in het jaar. 

Trip profiel

Inspanning Sportief

Je realiseert je dat het hier om een groepsreis gaat, en niet om een wedstrijd. Je bent dan ook bereidt om je sociaal op te stellen en af en toe op andere deelnemers te wachten. Je vindt het leuk om tijdens het hardlopen ook te genieten van het uitzicht, een verhaal over de omgeving te horen of wat te drinken een terrasje. Je ziet deze reis als een hoogtepunt van het trailrun jaar of je gebruikt deze trailrun week als voorbereiding op een bergtrail later in het seizoen. Je ontvangt voorafgaand aan de reis de GPS tracks van de reis en je mag de trail zelfstandig lopen in een groep van minimaal drie trailers. Op de verzorgingsposten proberen we de gehele groep van trailers weer bijeen te houden. Om je wegwijs te maken in het gebruik van GPS is er een online masterclass in het gebruik van de GPS bij de reissom inbegrepen. Je kunt dan ook niet wachten tot deze trailreis begint.

Vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Drielandentrail

25 oktober - 29 oktober 2021

Gids: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

 • Duur 5 dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo
okt 25 okt 26 okt 27 okt 28 okt 29 okt 30

V.a. €790,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting

Foto's

Dag-tot-dag

Dag 1 Vaals - Eupen

Vanuit het hele land arriveren de trailers om 10.00 uur op het drielandenpunt Nederland / België / Duitsland bij Vaals. We hebben een geweldig trailweek voor de boeg waarbij we heel België doorkruisen. Met een portie gezonde spanning zet de groep zich om 10.30 in beweging en zetten we de eerste stappen van de 140 kilometer lange trail. 

We volgen vandaag globaal de route van de VaBoVa trail, die van het hoogste punt in Nederland op 323 meter bij Vaals naar Brotange, het hoogste punt in België voert. De eerste 9 kilometers rennen we door het mooie Achenerwoud, en we komen langzaam in ons ritme. Het is belangrijk ontspannen te rennen, want na vandaag wachten er nog 4 mooie traildagen. Na 7 kilometer rennen is daar al de eerste verzorgingspost. Fijn om midden in de bossen even op adem te komen en wat te snacken en te drinken.

Vanaf het riviertje de Gohl rennen we 9 kilometer door licht glooiende open velden. Als we bij de Schimmericherbeek de bossen weer in duiken kunnen we Eupen al zien liggen. Na 17 kilometer staat de tweede verzorgingspost met drinken voor ons klaar. Hier kunnen we even wat drinken en de bidons bijvullen voor het laatste deel van de dag. Via fraaie paden dalen we af tot in het centrum van Eupen. Wat een geweldige eerste dag. Het avondeten geeft ons weer energie voor dag twee.

Afstand: ongeveer 26km +475m -520m

Dag 2 Eupen - Sourbordt

Zelfs na een goede nachtrust zullen de benen een beetje stijf aanvoelen. Na het ontbijt brengen we alle bagage naar de auto en gooien we onze trailrugzakken op. Als iedereen klaar is vertrekken we gezamenlijk. De route van vandaag voert ons door één van de ruigste delen van België, langs de fraaie rivier de Hill en langs de desolate Hoge Venen.

De eerste kilometers lopen we ons rustig warm richting de Hill, een van de vele rivieren die het water van de Hoge Venen afvoeren. Je zult verbaast zijn dat de stijve spieren snel ontdooien en dat je na de eerste stramme kilometers weer met een grote glimlach aan het rennen bent.

De route langs de Hill is een mooie variatie van brede paden en single tracks door de eindeloze bossen. We volgen de loop van de rivier ruim 15 kilometer lang. Na 11 kilometer rennen staat er een uitgebreide verzorgingspost. Hier nemen we even de tijd om op adem te komen en ons drinken aan te vullen. Dit is vandaag de enigste verzorgingspost die we tegen komen dus we zullen voldoende drinken en snacks mee moeten nemen. Langzaam volgen we de Hill stroomopwaarts en klimmen we naar de eindeloze vlaktes van de Hoge Venen. Op deze hoogvlakte kan het zelfs ’s zomers spoken! 

Langs de randen van het Veen komen we in het laatste stuk bos van de dag. Daarna is het nog een klein stukje tot de accommodatie van vandaag. Als we aankomen drinken we eerst een koel drankje op het terras. Onder de warme douche wassen we het vuil en zweet van ons lijf terwijl de gave trail herinneringen in ons hoofd blijven hangen.

Afstand: ongeveer 28km +670m -350m

Dag 3 Sourbrodt - Büllingen

Na het ontbijt en als alles is ingepakt vertrekken we voor de derde trailrundag. Vandaag is de langset dag met 33 vette kilometers op het programma. Vanuit de accommodatie rennen we door de velden naar de uitgestrekte bossen van dit deel van België. We steken de Swarzbach twee keer over. 

Na zo’n 13 kilometer is daar de eerst van de twee verzorgingsposten van de dag. Snel na de verzorgingspost lopen we door de open velden die door verschillende kleine beken wordt doorsneden. Het glooiende landschap is afwisselend en de kilometers vliegen ongemerkt voorbij. 

Als we de open velden verlaten komen we bij de tweede verzorgingspost op 26 kilometer. Het voelt goed even een rustmoment te hebben en zo kunnen we ons opladen voor de laatste 7 kilometers. Vanaf de verzorgingspost dalen we af naar de Butgenbacher See, een stuwmeer. Via de Holzwarche rivier lopen we naar Büllingen weer we vannacht slapen. Tijdens het avond eten gaan de verhalen van de  dag rond en kijken we vooruit naar de dag van morgen. Moe maar voldaan gaat al vroeg het licht uit en vallen we in een diepe slaap. 

Afstand: ongeveer 33km +550m - 600m

Dag 4 Büllingen - Schönberg

Als na het ontbijt alle bagage weer in de auto ligt beginnen we langzaam aan traildag 4. Hoe mooi is het ritme van deze reis, waarbij we alle tijd hebben om de 24 kilometers van vandaag te overbruggen. Tijdens deze reis is er geen stress en hoeven we alleen maar te genieten. Vanuit Bu2llingen volgen we de loop van de Warche rivier verder naar het zuiden. Net voorbij het dorp Honsfeld duiken we de bossen weer in waar we langs de bron van de Frankenbach lopen.

Na 13 km is er een verzorgingspost. Het zijn de ankers op deze trailreis waar we wat kunnen eten, drinken en de benen rust kunnen geven. Er zijn nog 11 kilometer af te leggen vandaag en we pikken de route langs de Frankenbeek weer op waarbij we door het glooiende open landschap snellen. Vanaf het gehucht Herresbach volgen we de Grossweberbeek die rechtstreeks naar ons hotel leidt.

Luxemburg is nog maar één dagetappe van 27 kilometer van ons verwijderd. Het is de laatste avondmaaltijd die we met de groep eten en nu het einde van de tocht in zicht komt zal het gezellig zijn aan tafel. 

Afstand: ongeveer 24km +150m -275m

Dag 5 Schönberg - Ouren

Op de laatste traildag van deze reis volgen we min of meer de stroom van de river de Our naar de burcht van het dorp Ouren op het drielandenpunt van de België, Luxemburg en Duitsland. Een werkelijk schitterende route door dichte bossen en velden en langs de diep uitgesleten loop van de Our.

Vanuit het dorp Schönberg lopen we al snel weer over fraaie bospaden en smalle paden door het veld omhoog. Eenmaal boven zien we in de diepte de Our al weer stromen. We volgen zo veel mogelijk de smalle paden langs de rivier naar het zuiden. Af en toe passeren we kleine dorpen. Na 13 kilometer komen we langs de enigste verzorgingspost van de dag. We drinken en eten wat en gooien nog een laatste keer de drinkflessen vol. 

Daarna vervolgende we onze route langs de Our die zich diep in het landschap zijn weg heeft geslepen. De bossen en de velden wisselen zich af als we steeds dichter bij het eindpunt van deze trailreis komen. We steken de Our nog twee keer over en dan, vanaf een bocht in de rivier zien we de Burcht van Ouren liggen. We rennen de laatste kilometer vanaf de burcht naar het drielandenpunt. We hebben het gehaald, in 5 dagen zijn we heel België doorgerend, van het drielanspunt in Nederland tot aan het drielandenpunt in Luxemburg. Wat een prestatie!  

In het midden van de rivier ligt het exacte drielandenpunt. De liefhebbers stappen het water in om dat punt aan te raken. Uit de bagage pakken we schone kleren en dan staan er schalen met zoetigheden klaar om onze inspanningen van de afgelopen vijf dagen te vieren. 

Als iedereen een beetje is opgefrist en het lekkers op is stappen we in de gereedstaande taxibus en rijden we in ongeveer 1,5 uur terug naar Vaals. Met een hoofd bomvol prachtige herinneringen nemen we in Vaals afscheid van elkaar en keert iedereen weer terug naar huis.

Afstand: ongeveer 27km +200m -225m

Dag INFO Inclusief

 • Begeleiding van een gids van 360º Explore en een gids van MudSweatTrails bij meer dan 10 deelnemers
 • Vier overnachtingen in jeugdherberg, luxe hotel en familiehotels
 • Alle ontbijten en diners vanaf het avondeten op dag 1 tot en met de ontbijt op dag 5
 • Sportdrank en chips onderweg zoals beschreven in dag tot dag beschrijving
 • Beperkte EHBO set voor onderweg
 • Bagage transport
 • Volledige klimaatcompensatie van jouw reis via Trees for All 
 • STO-Reisgarantiefonds
 • Transport van Ouren naar Vaals op dag 5
 • GPS tracks van alle routes
 • GPS workshop van 3 uur
 • Pre-departure meeting (zondag 2 mei voor de trailreis van 24 - 28 mei en op zondag 3 oktober voor de trailreis van 18 - 22 oktober).

EXCLUSIEF

 • Transport naar Vaals
 • Sportdrank en sportvoeding tijdens het trailen 
 • Drankjes tijdens het eten
 • Eventuele consumpties onderweg 
 • Eventueel transport naar huis indien reis eerder wordt afgebroken

REISSOM INFORMATIE

Reissom €790 (minimaal 10 deelnemers).

Reisgezelschap maximaal 14 personen.

GARANTIEREGELING

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).