Update Covid-19: Veilig op reis in het najaar

Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting en vertrekdata Reserveer nu

Een unieke trailrunreis over Zwitserlands mooiste graat

Graatjes & paadjes

GARANT | Rondje Brienzersee

Een reis als deze is nog niet eerder georganiseerd: we nemen je mee naar technische graatjes, azuurblauwe meren en adembenemende vergezichten. We trailen over de mooiste paden van Zwitserland en gaan steil klimmen en dalen. In de 4 loopdagen leg je maar liefst 100 kilometer af met 7850 D+/D-(!). We slapen onder andere in berghotels en onze bagage wordt vervoerd.

Trip/Course designer: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

Deze trailrunreis wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met MudSweatTrails, het trailrun platform van Nederland.

Deze trailreis wordt in verband met de huidige COVID-19 situatie in aangepaste vorm uitgevoerd. Om gezondheidsrisico's te vermijden zullen we in tenten op een camping overnachten en gave dagtochten gaan trailen. Nog steeds 100% trailplezier gegarandeerd! Neem contact op voor meer informatie

In samenwerking met MudSweatTrails organiseren wij begin augustus een fantastische trailrun. Deze trailreis is het summum voor de ervaren bergtrailer die niet vies is van een technische trail. De paden over de Brienzergrat en de Tüfengrat zijn van ongekende schoonheid, maar laat je niet verleiden, je volle aandacht is hier op dit smalle pad nodig. We rennen over stenige paden, langs kletterende rivieren, omhoog naar de  Schwarzhorn en weer naar beneden ook. Een waanzinnig fraaie ronde waarbij we in vier dagen het mooiste te zien krijgen wat Zwitserland op trailgebied te bieden heeft. Ready? Set! Go!

Lees hier het mooie verhaal dat Timo Dolderman schreef na zijn deelmame aan de Graatjes & Paadjes Trailreis in 2019

Als je voor 16 november 2020 deze reis boekt krijg je van ons een waardebon ter waarde van €50 die je kunt besteden bij de MudSweatTrails Store in Zoetermeer. De waardebon is alleen geldig in de winkel en niet bij online bestellingen. De waardebon is geldig tot één dag voor vertrek van jouw trailreis. 

Trip profiel

Inspanning Uitdagend

Dit wordt een adembenemende maar tevens pittige en technische trailreis. Per dag rennen we 20 tot 30 kilometer in de bergen. De paden zijn veelal goed, maar soms erg smal, en moet soms moeten we onze handen gebruiken voor wat extra stabiliteit. Voor deze reis is het belangrijk dat je vrij bent van hoogtevrees en niet terugdeinst voor technische trails. De hoogte verschillen per dag zijn fors, met in totaal in vier dagen in 100 kilometer 7.800 meter omhoog en naar beneden. We proberen zo veel mogelijk van de route te rennen, maar zullen, zeker als het flink stijgt, ook “power walken”. Het weer zal een belangrijke factor zijn tijdens deze trailreis. Bij regen kan het zijn dat een deel van de route moet worden aangepast uit veiligheidsoverwegingen. We eisen dat je elke dag beschermende kleding in je hardlooprugzakje mee draagt. Bij hoge temperaturen is het belangrijk veel te drinken en moet je misschien wat extra drinken mee nemen. We overnachten in comfortabele berghutten waar we ook het ontbijt en avondeten nuttigen. Jij bent goed getrainde trailrunner die graag over technische paden rent. Je houdt er van om in de bergen te rennen, en je hebt heen hoogtevrees. Je schuwt lange actieve dagen niet, want je zult minstens vijf uur per dag onderweg zijn. Je realiseert je dat het hier om een groepsreis gaat, en niet om een wedstrijd. Je bent dan ook bereidt om je sociaal op te stellen en af en toe op andere deelnemers te wachten. Je ziet deze reis als de afsluiting van het trailrun jaar of je gebruikt deze trailrun week als voorbereiding op een andere bergtrail.

Vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Graatjes & paadjes

-

  • Duur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting Boek nu

Foto's

Dag-tot-dag