Update Covid-19: Veilig op reis in het najaar

Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting en vertrekdata Reserveer nu

Trailrunreis rondom de Mont Blanc

Hardlopen om de Mont Blanc

In de voetsporen van de UTMB

Welke trailrunner droomt er niet van, hardlopen om het immense Mont Blanc massief. In een week volgen we globaal de route van de legendarische UTMB race, een route van ongeveer 170 km. We rennen over smalle paden met een weids panorama, we klimmen naar hoge besneeuwde passen en snellen door geurende bloemenvelden. De Mont Blanc is nooit ver weg. Je moet wel van een beetje afzien houden, maar dan word je rijkelijk beloont tijdens deze grandioze trailweek.

Trip/Course designer: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

Deze trailrunreis wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met MudSweatTrails, het trailrun platform van Nederland.

In samenwerking met MudSweatTrails organiseren wij eind juni een fantastische trail run week rondom het Mont Blanc Massief. In zeven dagen rennen we met maximaal 18 deelnemers om de Mont Blanc waarbij we globaal de route van de Ultra Trail du Mont Blanc volgen. De dag afstanden liggen tussen de 13 en 34 km. De maximale hoogte verschillen op een dag zijn 2200 meter klimmen en dalen. We verblijven in 6 nachten in comfortabele hotels, op basis van 2-persoons kamers, en twee nachten in berghutten (2 of 4 persoons-kamers of slaapzaal) waarbij ontbijt en diner zijn inbegrepen. Tijdens deze trail running reis is vrijwel alles inbegrepen, behalve het eten en drinken tijdens het rennen en drankjes in de accommodaties.

Lees hier het mooie verhaal dat Jaap Jepma schreef na zijn deelmame aan de UTMB Trailreis in 2019.

Trip profiel

Inspanning Uitdagend

  • Klimmen 9,305m
  • Dalen 9,305m
  • Hoogste punt 2,537m
  • Afstand 152km

Dit wordt een prachtige maar tevens pittige trailweek. Per dag rennen we 20 tot 30 kilometer in de bergen. De paden zijn veelal goed, het aantal hoogtemeters is meestal stevig. Omdat de reis vrij vroeg in het seizoen valt zullen we waarschijnlijk ook kleine sneeuwvelden over moeten steken. We proberen zo veel mogelijk van de route te rennen, maar zullen, zeker als het flink stijgt, ook “power walken”. De hoogte verschillen per dag zijn fors, met maximaal 2.200 meter stijgen en dalen op één dag. Het weer zal een belangrijke factor zijn tijdens deze week. Regen en sneeuw of juist hoge temperaturen met felle zon kunnen de omstandigheden behoorlijk zwaarder maken. We eisen dan ook dat je elke dag beschermende kleding in je hardlooprugzakje mee draagt. Bij hoge temperaturen is het belangrijk veel te drinken en moet je misschien wat extra drinken mee nemen. We overnachten in comfortabele hotels of berghutten waar we ook het ontbijt en avondeten nuttigen. Jij bent een fanatieke en goed getrainde hardloper die graag het asfalt verlaat. Je houdt er van om in de bergen te rennen en van het idee alleen al om dit een week lang achter elkaar te doen gaat je hart sneller kloppen. Je schuwt lange actieve dagen niet, want je zult minstens vijf uur per dag onderweg zijn. Je realiseert je dat het hier om een groepsreis gaat, en niet om een wedstrijd. Je bent dan ook bereidt om je sociaal op te stellen en af en toe op andere deelnemers te wachten. Je vindt het leuk om tijdens het hardlopen ook te genieten van een kop warme chocomelk of koffie met vers gebakken taart in de berghutten die we tegen komen. Je ziet deze reis als een hoogtepunt van het trailrun jaar of je gebruikt deze trailrun week als voorbereiding op een bergtrail later in het seizoen. Je kunt dan ook niet wachten tot de trailweek begint.

Vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Hardlopen om de Mont Blanc

-

  • Duur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting Boek nu

Foto's

Dag-tot-dag