Update Covid-19: Veilig op reis in het najaar

Tripfacts

V.a. €1195,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting en vertrekdata Reserveer nu

Hardloopreis door de Spaanse Pyreneeën

Trailen door Canyons & Kloven

GARANT | Unieke trailreis door berglandschap

Dit is een unieke trailrunreis door een ruig canyon landschap welke nog nooit eerder is georganiseerd. Vanuit de pre-Pyreneeën rennen we door smalle kloven, over heuvelruggen en langs weelderig begroeide rivieren naar de één van de mooiste en diepste canyons van Europa in het hart van de Spaanse Pyreneeën. Deze trailreis is zes dagen rennen in grote verwondering en met oogstrelende uitzichten. 

Trip/Course designer: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

Deze trailrunreis wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met MudSweatTrails, het trailrun platform van Nederland.

In samenwerking met MudSweatTrails organiseren wij eind september een fantastische trailrun week door de Spaanse Pyreneeën. Als de herfst langzaam zijn intrede doet en de zon al weer wat lager staat kriskrassen wij door een magnifiek canyonland. Met ontelbare gieren hoog boven ons in de lucht rennen wij zes dagen lang door een betoverend en zeer afwisselend landschap. Zo rijgen we, al rennend door kloven, over bergruggen, door de bossen, door rivieren en over bergplateaus, de ene fraaie dag aan de andere. Omdat we elke dag ergens anders slapen, veelal in kleine dorpen maar ook in een berghut, kun je dit met recht een trailreis noemen. 

Tijdens deze trailrunning reis is vrijwel alles inbegrepen, behalve de lunches en consumpties tijdens het rennen en drankjes in de accommodaties.

Als je voor 16 november 2020 deze reis boekt krijg je van ons een waardebon ter waarde van €50 die je kunt besteden bij de MudSweatTrails Store in Zoetermeer. De waardebon is alleen geldig in de winkel en niet bij online bestellingen. De waardebon is geldig tot één dag voor vertrek van jouw trailreis. 

Trip profiel

Inspanning Uitdagend

Wat een gave trailweek wordt dit. Op de meest dagen rennen we tussen de 20 en 25 kilometer door de één van de meest spectaculaire gebieden van Spanje. Alleen op de eerste hardloopdag staan er 38 hele fraaie kilometers op het programma. We hebben hier de hele dag de tijd voor, en halverwege dag kunnen we lekker bijkomen op het terras van een lokaal cafe. De ondergrond van deze reis varieert van goede paden, rivierbeddingen met stenen, fraaie singel tracks door de bergen, landwegen en bospaden. Veel afwisseling dus. Aan het eind van de zomer zijn de temperaturen in deze omgeving veelal aangenaam, maar reken er op dat het ook warm kan zijn en dat er boven in de bergen zelfs kans is op verse sneeuw. We eisen dan ook dat je elke dag beschermende kleding in je hardlooprugzakje mee draagt. Bij hoge temperaturen is het belangrijk veel te drinken en moet je misschien wat extra drinken mee nemen. We proberen zo veel mogelijk van de route te rennen, maar zullen, zeker als het flink stijgt, ook “power walken”. We overnachten in comfortabele lokale guesthouses en één nacht in een berghut. Op de laatste twee hardloopdagen rennen we met wat meer bagage omdat de hoofdbagage niet bij de berghut afgeleverd kan worden. We eten in de guesthouses en in de berghut. Jij bent een goed getrainde hardloper die graag het asfalt verlaat. Het lijkt je gaaf om in de bergen te rennen ook al heb je dat nog nooit eerder gedaan. Je schuwt lange actieve dagen niet, want je zult minstens vijf uur per dag onderweg zijn. Je realiseert je dat het hier om een groepsreis gaat, en niet om een wedstrijd. Je bent dan ook bereid om je sociaal op te stellen en af en toe op andere deelnemers te wachten. Deze reis zal hoe dan ook een hoogtepunt van jouw trailseizoen worden.

Vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Trailen door Canyons & Kloven

25 september - 2 oktober 2021

Gids: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

 • Duur 8 dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo
sep 20 sep 21 sep 22 sep 23 sep 24 sep 25 sep 26
sep 27 sep 28 sep 29 sep 30 okt 1 okt 2

V.a. €1195,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting

Foto's

Dag-tot-dag

Dag 1 Via Barcelona naar de pre-Pyreneeën

We reizen van Barcelona in 2,5 uur naar Bierge, een klein gehucht in de pre-Pyreneeën. De kerk in het centrum wordt omringd door massieve huizen gebouwd van grote blokken steen. We verblijven in een lokaal hotelletje waar we hartelijk worden ontvangen. Voor het avondeten hebben we de verplichte briefing voor deze trailreis. We zijn klaar voor dit geweldige avontuur. 

Heen & terugreis

De reis begint in Barcelona waar we vanaf het vliegveld met privé vervoer naar de Pyreneeën reizen. Eventueel kun je voorafgaand of na de reis nog enkele dagen in het prachtige Barcelona doorbrengen. We reizen op eigen gelegenheid naar Barcelona. Er gaan meerdere vluchten vanaf Schiphol en Eindhoven naar Barcelona. Bijvoorbeeld Retour Schiphol - Barcelona: €150,00 incl. 1 stuks ruim bagage, reserveringskosten en CO2 uitstoot compensatie (november 2019, prijs onder voorbehoud). Boek de vliegtickets pas nadat de reis op garant vertrek is gekomen: Dit wordt vermeld op de reispagina op de 360° website. Indien je hulp nodig hebt bij het boeken van de vliegtickets kan je ons altijd benaderen op  basecamp@remove-this.360explore.com.

Dag 2 langs kraakheldere rivieren

Na het ontbijt hangen we de hardlooprugzakken op onze rug en zetten we de eerste stappen van de de reis. Het pad begint makkelijk en we volgen de stroom van de rivier die diep onder ons zijn weg door de vallei heeft uitgesleten. Als we na een uur de rivier oversteken zien we hoe kraakhelder het water is. Al snel doemt er een enorme rotswand als een kasteelmuur op. Tientallen vale gieren en lammergieren broeden in de natuurlijke holtes. Na een lange klim rennen we over ruige landrover tracks. Vanaf Las Almunias lopen we door een grillig landschap vol kloven en valleien die begroeid zijn met eikenbomen naar één van de mooiste dorpen van Spanje, Alquézar. Het dorp is gebouwd als een vesting boven een machtige labyrint van canyons. 

Circa 38km, 1280m stijgen en 1170m dalen

Dag 3 Canyonland

Na het ontbijt duiken we gelijk de canyons in. De gieren hangen al in de lucht als wij naar de bodem van de kloof afdalen. We volgen de nauwe doorgangen en klimmen via een onduidelijk pad weer omhoog. De droge vegetatie en de rode aarde maken het tot een surrealistisch landschap. Via een prachtige heuvelrug rennen we omhoog om een aantal kilometers verder een spectaculaire canyon af te dalen. De weelderige begroeiing, de heldere beek en de tientallen gieren die hier broeden en rondvliegen maken dit een onvergetelijke ervaring. We steken de beek meerdere keren over en rennen over fraaie single tracks. Langzaam lopen we de kloof uit en volgen een track hoog boven de canyon naar het kleine dorp Lucina. We rennen door over heuvelruggen en valleien naar het kleine landelijk gelegen dorp Paúles de Sarsa waar we in een gemoedelijke accommodatie overnachten. 

Circa 24km, 750m stijgen en 520m dalen

Dag 4 door het groene landschap

De dag begint lekker ontspannen. We verlaten het gemoedelijk dorpje Paúles de Sarsa over een onverharde weg richting El Petrizo. Door de rivierbedding rennen we richting de Rio Ena die we enkele keren over steken. Vanaf de heuvelrug zien we rondom ons heen de prachtige groene heuvels. Vlak voor we Sieste in rennen steken we de gelijknamige rivier over. Zoals in alle kleine Spaanse dorpen liggen de huizen om de kerk gegroepeerd en dus ook onze gemoedelijke accommodatie. 

Circa 22km, 400m stijgen en 560m dalen

Dag 5 door grillige dalen

Vanaf het kleine dorp Sieste dalen we na het ontbijt af naar Boltaña. Vanaf hier klimmen we over Landrover paden een kleine 500 meter. Om ons heen zien we de ruige Spaanse natuur. Via een grillig dal rennen we langs de Punta de Arán naar de kerk die midden op een beboste col ligt. We kunnen het dorp Buerba al zien liggen waar we zullen overnachten. 

Circa 21km, 1040m stijgen en 580m dalen

Dag 6 door de adembenemende Añisclo kloof

Vandaag hebben we wat meer spullen mee te dragen, een lakenzak, wat schone kleren en toiletspullen. We overnachten vandaag in een berghut aan het eind van een indrukwekkende canyon, Ordesa. Als we van de accommodatie weg lopen zien we in de verte het begin van de Añisclo kloof die door twee gigantische handen open gespleten lijkt te zijn. Na een paar kilometers duiken we de diepte in. De Añisclo is donker begroeid en de rivier stroomt wild. Het pad is vol keien en op sommige stukken nat. Boven ons torenen de machtige steile wanden van de kloof omhoog. Als nietige wezens rennen we stroomopwaarts. Door een zijdal klimmen we langzaam de canyon uit en komen op een hoogvlakte met om ons heen de hoogste bergen van Spanje. Als we enkele kilometers verder de enorme Ordesa canyon in kijken beseffen we ons hoe bijzonder deze reis is. Hoog boven de kloof volgen we een smal pad. In de verte zien we de Góriz hut al liggen waar we vannacht slapen. Wat een plek! 

Circa 25km, 2050m stijgen en 1020m dalen

Dag 7 door Ordesa, de mooiste canyon van Spanje

Dit wordt al weer de laatste ren dag en het beloofd een zeer mooie te worden. Na het ontbijt maken we met de liefhebbers eerst een lange ronde naar de Punta Tobacor van 2779 meter. Vanaf hier hebben we een magnifiek uitzicht over dit gebied. Na ruim twee uur zijn we terug bij de Góriz hut en beginnen we aan de afdaling naar de Ordesa kloof. We volgen een waanzinnig mooi panoramapad halverwege de enorme steile wanden langs de boomgrens. Via een steil zigzag pad duiken we dieper de vallei in en rennen hoog boven de rivier de canyon uit naar de fraaie Torla. In dit authentieke dorp eindigt een geweldig hardloopavontuur waarbij we het mooiste klovengebied van Spanje hebben doorkruist. 

Circa 24km, 1270m stijgen en 2440m dalen

Dag 8 terug naar Barcelona

Na het vroege ontbijt rijden we in drie uur terug naar Barcelona. Met een hoofd vol onvergetelijke herinneringen vliegen we terug naar Nederland en beseffen we nogmaals wat voor bijzondere hardloopreis we hebben meegemaakt.

Dag Info Inclusief

 • Nederlandstalige UIMLA International Mountain Leader & MST begeleider (vanaf 8 deelnemers)
 • Transport vanaf het vliegveld in Barcelona naar de accommodatie in de Bierge (dag 1)
 • Transport vanaf Torla naar het vliegveld in Barcelona (Dag 8)
 • Alle overnachtingen van dag 1 t/m dag 7
 • Alle diners en ontbijten vanaf het avondeten op dag 1 t/m het ontbijt op dag 8
 • Transport van de hoofdbagage tussen alle accomodaties (één stuks bagage per persoon, bij voorkeur een duffelbag van maximaal 15kg)
 • Eenvoudige eerste hulp kit voor afgelegen gebieden inclusief medicijnen
 • Gebruik Spot emergency beacon en optionele locatie updates voor thuisblijvers
 • Pre-departure trialrunmeeting in Nederland 
 • Volledige klimaatcompensatie van jou reis via Trees for All (vanaf vertrek Schiphol  t/m terugkomst op Schiphol)

EXCLUSIEF

 • Internationale en binnenlandse vlucht
 • Persoonlijke uitgaven aan drankjes, telefoontjes en fooien
 • Eten, lunch, snacks tijdens het rennen
 • Reisverzekering en annuleringsverzekering
 • Transport terug naar Barcelona bij een eventueel voortijdige beëindiging van de trailreis

REISSOM INFORMATIE

Reisgezelschap t/m 14 personen reissom €1195 p.p.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

VERZEKERINGEN

Als je deelneemt aan een trailrunreis van 360° / MST ben je verplicht een reisverzekering af te sluiten die deze buitensport activiteit dekt. Je kunt daarvoor terecht bij de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging of je verzekeringsagent raadplegen.