Update Covid-19: Veilig op reis

Tripfacts

V.a. €1445,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting en vertrekdata Reserveer nu

Ultieme hardloopervaring door Jotunheimen

Trailen door het land van de Reuzen

Langs de hoogste bergen van Noorwegen

Dit is een uitdagende trailrunweek over de ruige vlaktes en het spectaculaire berglandschap van Jotunheimen. We rennen van hut naar hut door dit adembenemende gebied waarbij we zelf wat schone kleren, een lakenzak en wat toiletspul op onze rug meenemen.

Trip/Course designer: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

Deze trailrunreis wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met MudSweatTrails, het trailrun platform van Nederland.

In samenwerking met MudSweatTrails organiseren wij een unieke trailreis in Scandinavië. De uitgestrekte vlaktes en het ongerepte ruige berglandschap van Noorwegen maken het tot één van de mooiste trailrun gebieden van noord Europa. In de tweede helft van augustus, als de meest muggen weg zijn en het weer vaak stabiel trailen we langs de hoogste bergen van Noorwegen in Jotunheimen, door het land van de reuzen. We rennen over de legendarische Besseggen en over de verlaten fjells van Jotunheimen. Het terrein is zeer gevarieerd met lichte berkenbossen, stenige vlaktes, woeste rivieren, fraaie bergmeren en adembenemende uitzichten. Drinkwater tappen we hier gewoon uit de kraakheldere meren en rivieren. Tijdens deze trailreis overnachten we in comfortabele berghutten en onderweg nemen we de tijd om in de hutten wat te drinken of te lunchen. 

Trip profiel

Inspanning Uitdagend

Vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Trailen door het land van de Reuzen

21 augustus - 28 augustus 2021

Gids: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

 • Duur 8 dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo
aug 16 aug 17 aug 18 aug 19 aug 20 aug 21 aug 22
aug 23 aug 24 aug 25 aug 26 aug 27 aug 28

V.a. €1445,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting

Foto's

Dag-tot-dag

Dag 1 Nederland - Jotunheimen

Van Schiphol vliegen we naar Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Een korte busrit brengt ons naar het centrale busstation. In de middag nemen we de langeafstandsbus die ons in vijf uur richting de hoogste bergen van het land rijdt. Eerst is de omgeving nog landelijk maar het laatste uur rijden we de woestheid van Noorwegen in. We checken in bij het fraaie bergstation van Bygdin dat op een engte tussen twee meren ligt. In de avond volgt de briefing van de reis en genieten we van het heerlijke diner.

HEEN EN TERUGREIS

We reizen op eigen gelegenheid naar Oslo. Er gaan meerdere vluchten vanaf Schiphol naar Oslo. Bijvoorbeeld Retour Schiphol - Oslo: €180,00 incl. 1 stuks ruim bagage, reserveringskosten en CO2 uitstoot compensatie (september 2020, prijs onder voorbehoud). Boek de vliegtickets pas nadat de reis op garant vertrek is gekomen: Dit wordt vermeld op de reispagina op de 360° website. Alle deelnemers ontvangen een weblink naar de meest ideale vlucht (in verband met aansluitende busrit) nadat de reis op garant vertrek is gezet. Indien je hulp nodig hebt bij het boeken van de vliegtickets kan je ons altijd benaderen op basecamp@360explore.com.

Dag 2 Bygden - Memurubu

Na het uitgebreide ontbijt hangen we de trailrugzakken op onze rug en beginnen we aan dit unieke hardloop avontuur. We volgen de contouren van het lange Bygden meer over wat begint als een goed pad. Langs een rivier klimmen we onze eerste 400 meters omhoog naar een smal en kaal dal omgeven door gletsjers. Het laatste stuk van de afdaling naar het bekende Gjende meer duiken we de bossen weer in. In de Gjendebu hut hebben we tijd even wat te drinken voor we aan de laatste 12 kilometers beginnen. Na het eerste stuk langs het meer klimmen we steil omhoog voor we via een fraaie afdaling bij de Memurubu hut uitkomen waar we overnachten. 

Circa 37 km, 1165 m stijgen, 1220 m dalen, hoogste punt 1557 m

Dag 3 Memurubu - Besseggen - Glitterheim

We staan op tijd op zodat we vroeg aan de tweede rendag kunnen beginnen. Dit is één van de meest spectaculaire routes van Noorwegen en we willen met een vroege start de grootste groep wandelaars voorblijven. De Besseggen is een smalle bergrug tussen twee blauwe meren die bijna 400 meter in hoogte verschillen. Het uitzicht vanaf Besseggen is waanzinnig en we klauteren op handen en voeten omhoog. We rennen verder over weinig belopen paden naar de Gltterheim hut, over verlaten fjells en langs ijzige meren.

Circa 31 km, 1629 m stijgen, 1240 m dalen, hoogste punt 1739 m

Dag 4 Glitterheim - Spiterstulen - Leirvassbu

In de ochtend rennen we in een boog om de zuidelijke hellingen van de Glittertind, met 2464 meter de één na hoogste top van Noorwegen. We klimmen omhoog langs de woeste gletsjerstroom die van de Veobreen afkomstig is. Hier zijn wij slechts vluchtige passanten in een wilde wereld. Welkom in het “Huis van de Reuzen”. We kunnen in de Spiterstulen hut even op adem komen. Deze hut ligt aan de voet van de hoogste berg van het land, de Galdhøpiggen van 2469 meter. Na deze welkome onderbreking rennen we via het prachtige Visdalen naar de Leirvassbu hut waar we overnachten.

Circa 31 km, 720 m stijgen, 710 m dalen, hoogste punt 1703 m.

Dag 5 Leirvassbu - Olavsbu - Skogadalsbøen

Als we na het ontbijt de rugzakken omhangen rennen we de eerste kilometer over een breed pad naar het zuiden. Daarna rennen we over fraaie paden met relatief weinig hoogteverschil langs enkele bergmeertjes terwijl we ons aan de hoge bergtoppen met gletsjers vergapen. De Olavsbu hut ligt in het prachtige Raudalen, naast de steile wand van de Olavsbunuten. In deze zelfbedieningshut kunnen we rustig wat eten en drinken voor we via het Raudalen in een aantal uren afdalen naar de bossen van de Skogadalsbøen hut. Wat ziet de wereld om ons heen er hier anders uit dan waar we vanochtend vertrokken. 

Circa 29 km, 593  stijgen, 971m dalen Hoogste punt 1581 m.

Dag 6 Skogadalsbøen - Fondsbu

Vandaag komen we niet langs een “lunchhut” en moeten we hopen dat we ergens in de zon een mooie rustplek kunnen vinden. Vanaf de Skogadalsbøen hut klimmen we door het Uradalen met zijn steile wanden omhoog naar een verlaten hoogvlakte. We kriskrassen tussen kleine meertjes en stromen door naar de Eidsbugarden hut. Vannacht samen we in deze comfortabele hut die aan het eind van een dirtroad ligt. 

Circa 23 km, 840 m stijgen, 640 m dalen, hoogste punt 1445 m.

Dag 7 Fondsbu - Torfinnsbu - Bygdin

Op deze laatste rendag volgen we grotendeels de contouren van het langgerekte Bygdin meer. De Eidsbugarden hut ligt aan de uiterste westpunt van het meer. Ons einddoel, de Bygdin hut aan de oostpunt. Hiertussen wachten ons nog 34 gave trail kilometers. De eerste 40 minuten rennen we lang het meer waarna we langs een rivier omhoog klimmen. Het landschap is hier door gletsjers vormgegeven. In een boog om ons heen liggen een hand vol ijsmassa’s terwijl wij langs ijzige bergmeren rennen. We dalen weer af naar het Bygdin meer. Na een lunch stop in de ons reeds bekende Torfinnsbu rennen we de laatste kilometers van deze geweldige Trailreis naar de Bygdin hut. De ronde door het ‘Huis van de Reuzen” is compleet, het hoofd vol herinneringen en de benen moe. In de fraaie setting van de hut genieten we van het avondeten. 

Circa 34 km, 920 m stijgen en 920 m dalen, hoogste punt 1687 m.

Dag 8 Terug naar Nederland

Vandaag reizen we terug naar Nederland. We hebben de tijd om rustig van het ontbijt te genieten. Met de lange afstands bus rijden we in vijf uur naar het vliegveld van Oslo om daar aan het eind van de middag het vliegtuig naar Nederland te nemen. De trailrunreis zit er op en nu resten de geweldige herinneringen en begint het dromen van nieuwe avonturen.

Dag INFO Inclusief

 

 • Nederlandstalige UIMLA International Mountain Leader & MST begeleider (vanaf 8 deelnemers)
 • Transport vanaf het vliegveld in Oslo naar het centrale busstation de stad (dag 1)
 • Transport vanaf het centrale busstation naar de eerste accommodatie (dag 1)
 • Transport vanaf het eindpunt van de trailreis terug naar het vliegveld van Oslo (dag 8)
 • Alle overnachtingen van dag 1 t/m dag 7. We slapen in mooie fjellstations en comfortabele berghutten
 • Alle diners en ontbijten vanaf het avondeten op dag 1 t/m het ontbijt op dag 8
 • Eenvoudige eerste hulp kit voor afgelegen gebieden inclusief medicijnen
 • Gebruik Spot emergency beacon en optionele locatie updates voor thuisblijvers
 • Pre-departure trialrunmeeting in Nederland 
 • Volledige klimaatcompensatie van jou reis via Trees for All (vanaf vertrek Schiphol  t/m terugkomst op Schiphol)

EXCLUSIEF

 • Internationale vlucht naar Oslo
 • Persoonlijke uitgaven aan drankjes, telefoontjes en fooien
 • Eten, lunch, snacks tijdens het rennen
 • Reisverzekering en annuleringsverzekering
 • Transport terug naar Oslo bij een eventueel voortijdige beëindiging van de trailreis

REISSOM INFORMATIE

Reisgezelschap t/m 14 personen reissom €1445,00 p.p. (minimaal 8 deelnemers)

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

VERZEKERINGEN

Als je deelneemt aan een trailrunreis van 360° / MST ben je verplicht een reisverzekering af te sluiten die deze buitensport activiteit dekt. Je kunt daarvoor terecht bij de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging of je verzekeringsagent raadplegen.