Update Covid-19: Veilig op reis

Tripfacts

V.a. €891,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting en vertrekdata Reserveer nu

Trailen op de Vulkanen

Trailen op de Vulkanen

Rennen over groene kegelvormige vulkanen

De vulkanen van de Auvergne, in midden Frankrijk zijn niet voor niets UNESCO, een beschermd erfgoed. De groene bijna kegelvormige jonge vulkanen zijn hèt icoon voor dit gebied geworden. We ontdekken unieke landschappen waar bossen, vulkanen en bescheiden landbouw harmonisch samenkomen. We rennen afwisselende tochten; over graatjes, door vulkaankraters, tussen intens groene bossen en over bloeiende bergweides. 's Avond doen we ons te goed aan de Franse streek gerechten.

Trip/Course designer: Gideon Zadoks Gideon Zadoks

Deze trailrunreis wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met MudSweatTrails, het trailrun platform van Nederland.

In samenwerking met MudSweatTrails organiseren wij eind mei een fantastische trailrun week in drie aan elkaar grenzende vulkaan gebieden in de Franse Auvergne. Gedurende vijf dagen dagen rennen we met maximaal 8 deelnemers over kleine paadjes, door verlaten valleien en over verrassende bergen. De dag afstanden liggen tussen de 15 en 24 km. De maximale hoogte verschillen op een dag zijn 1300 meter klimmen en dalen. We verblijven in een comfortabele gite en hotel op basis van 2 & 4 persoons kamers waarbij ontbijt en diner zijn inbegrepen. Voor een lunchpakket onderweg wordt gezorgd. Ook nemen we tijd voor theorie; veiligheid, navigatie, routeplanning & training.

Tijdens deze trail running reis is vrijwel alles inbegrepen, behalve de consumpties tijdens het rennen en drankjes in de accommodaties. Transfers gaan met onze eigen minibus of auto.

Trip profiel

Inspanning Sportief

Dit wordt een prachtige trailweek. Per dag rennen we 12 tot 25 kilometer door het landschap. De paden zijn afwisselend, het hoogteverschil is niet al te groot. We proberen zo veel mogelijk van de route te rennen, maar zullen, zeker als het stijgt, ook veel “power walken”. De hoogte verschillen zijn maximaal 1300 meter stijgen en dalen op één dag. We wisselen de langere en de kortere dagen af. We nemen zeker ook de tijd om alle ‘in en outs’ van trailrunning in de bergen te bespreken. Regen of hoge temperaturen en felle zon kunnen de omstandigheden zwaarder maken of voor route aanpassingen zorgen. We eisen dan ook dat je elke dag beschermende kleding in je hardlooprugzakje mee draagt. Bij hoge temperaturen is het belangrijk veel te drinken en moet je misschien wat extra drinken mee nemen. We overnachten in een comfortabele gite en een hotel waar we ook het ontbijt en avondeten nuttigen. Jij bent een geoefende trailrunner. Je wil graag in de bergen te rennen en daar meer ervaring opdoen. Je schuwt actieve dagen niet, want je zult minstens vier uur per dag onderweg zijn. Je realiseert je dat het hier om een groepsreis gaat, en niet om een wedstrijd. Je bent dan ook bereidt om je sociaal op te stellen en af en toe op andere deelnemers te wachten. Je vindt het leuk om tijdens het hardlopen ook te genieten van het uitzicht, een verhaal over de omgeving of een terrasje. Je ziet deze reis als een hoogtepunt van het trailrun jaar of je gebruikt deze trailrun week als voorbereiding op een bergtrail later in het seizoen. Je kunt dan ook niet wachten tot de trailweek begint.

Vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Trailen op de Vulkanen

5 juni - 10 juni 2021

Gids: Gideon Zadoks Gideon Zadoks

 • Duur 6 dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo
mei 31 jun 1 jun 2 jun 3 jun 4 jun 5 jun 6
jun 7 jun 8 jun 9 jun 10 jun 11 jun 12

V.a. €891,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting

Foto's

Dag-tot-dag

Dag 1 Welkom in de Auvergne

Op eigen gelegenheid treinen of carpoolen we naar Clermont-Ferrand. Per minibus gaan we verder naar onze genoegelijke chambre d’hotes in de Cantal, aan de voet van de 1783 meter hoge Puy Mary. We schudden vandaag nog onze benen los met een korte (night ?)trail in de nabije omgeving. 10 km, 500d+, 2 uur

Dag 2 UTPMA dag, over het parcours van de Ultra Trail de Puy Mary

De UTPMA is de lokale variant van de UTMB. Vandaag verkennen we een deel van z’n parcours. Van uit onze gite volgen we de graat om op de Puy Mary, het hoogste punt van de Cantal uit te komen. We doorkruisen een paar diepe, voormalige gletscher dalen met kleine dorpjes en bloeiende bergweides. De trail loopt langs grillige rotspartijen, gestolde lava van 6 miljoen jaar oud. S’avonds eten we weer een goed Frans lokaal menu in onze gite.
ongeveer 24km, 1400mD+, hoogste punt 1780m , laagste punt 1000m, 6-7h

Dag 3 Tour de Puy Basseriou en z’n vallei

Vandaag starten we vroeg met een mooie tocht over een wilde graat, door vochtige naaldbossen, over de weides van de lokale Salers koeien en steken wat kleine riviertjes over. Misschien zien we gemzen en herten. In de middag rijden we naar Le Mont Dore. Een gezellig oud kuuroord in de besloten vallei onderaan de Puy Sancy, waar we in een klein familie hotel verblijven.
Ongeveer 18 km, 900mD+, laagste punt 890m, hoogste punt 1590m, 5uur

Dag 4 Puy de Sancy, de hoogste vulkaan

Over de steile Col de Courre verlaten we de besloten Sancy Vallei. We lopen door een natuur reservaat waar glooiende hellingen, kleine bossen, riviertjes elkaar afwisselen. Hier en daar liggen nog vulkanische ‘bommen’. Langzaam stijgen we naar de graat die uitkomt op de Puy de Sancy, het hoogste punt van midden Frankrijk. We hebben uitzicht op de eindeloos groene bossen van de Limousin. Terug in de Mont-dore hebben we zeker nog tijd voor één van de vele terrasjes voor we aan tafel gaan.
Ongeveer 24km, 1410mD+, laagste punt 1130m, hoogste punt 1850m, 6 uur

Dag 5 Puy de Dome, Puy de Come, de symbolen van het gebied.

Vandaag staande iconen van het gebied op het programma. De meest recente vulkaan is nog geen 10.000 jaar oud. Bijna nog warm ! Het zijn mooie groen beboste perfecte kegels, niet voor niets UNESCO beschermd. We klimmen via een oud romeins pad de Puy de Dome op. Hier hebben we een prachtig zicht op de rest van de route. Onze trail doorkruist kraters, grotten, beukenbossen en bergweides. s'Avonds doen we ons weer te goed aan lokale specialiteiten in Mont Dore.
Ongeveer 24 km, 1260m D+, laagste punt 960m, hoogste punt 1450m, 6 uur

Dag 6 Terugreis (en voor de liefhebbers......)

Voor zij die niet willen uitslapen staat er nog een ‘morning-run’ op het programma om nog één keer van het gebied te genieten. Ochtend zon en natte schoenen van de dauw tijdens onze ‘Tour de Cappucin’, een korte trail op het plateau met uitzicht op de omliggende massieven. Daarna rijden we terug naar Clermont-Ferrand. Met een hoop extra trail en berg ervaring keren we terug naar Nederland
Ongeveer 10 km, 600d+, 2 uur

Dag INFO Inclusief

 • UIMLA International Mountain Leader in opleiding
 • 5 nachten in een comfortabele accommodaties op full board basis (ontbijt, lunch pakket en diner) in 2-4 persoons kamers
 • Vervoer vanaf Mont Dore naar de verschillende hardloop lokaties en tussen de verschillende accommodaties 
 • Gebruik Spot emergency beacon en optionele locatie updates voor thuisblijvers
 • Volledige klimaatcompensatie van jouw reis via Trees for All 
 • Beperkte eerste hulp kit inclusief medicijnen

EXCLUSIEF

 • Transport naar en van Mont Dore
 • Sportdrank, energie repen, gels etc
 • Evt. extra lunchmaaltijden / cakes in de hutten 
 • Persoonlijke uitgaven aan drankjes, en andere maaltijden of snacks 
 • Reisverzekering en annuleringsverzekering