Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Huttentrektocht door Nationaal Park Berchtesgaden

Berchtesgadener Indian Summer {Garant}

Uitzichten in een goudgeel gekleurd landschap

Een kleurenpalet aan oranje en bruine tinten in de bossen, goudgeel verkleurde lariksen, knisperende bladeren onder de voeten. Een aangenaam zonnetje wat op het landschap valt en de prachtige bergtoppen - die met een beetje geluk zijn “angesuckert” door een vers laagje sneeuw - door het zachte licht laat schitteren in al zijn pracht. De herfst is hét jaargetijde om de Berchtesgadener Alpen te bezoeken. Dit is “Indian Summer” zoals hij bedoeld is.

Trip designer: Reinier Bos Reinier Bos

Door deze parel van een gebied en echte uithoek van het land maken we een trektocht langs bemande hutten. De herfst is hier de tijd van het jaar voor een bergtocht. Een rustige periode met stabiel weer en prachtige vergezichten zodat wij optimaal kunnen genieten en de bergen mogen beleven in volle glorie en pracht. De natuur maakt zich op voor de komende winter, niet alleen de bossen verkleuren in dit jaargetijde, ook de edelherten zijn in dit jaargetijde druk in de weer en met een beetje geluk horen of zien we het burlen van deze prachtige dieren. Of anders lopen we een stel gemsen of steenbokken tegen het lijf die in dit gebied talrijk voorkomen.
Prachtig verkleurde bossen maken plaats voor het typische karstlandschap van het "Steinerne Meer". Hier bepalen prachtige meren, rotsplateau's, graten, scheuren en meer dan 50 toppen boven de 2000m het landschap. De overnachting in het Karlinger Haus aan de werkelijk idyllisch gelegen Funtensee vormt voor iedereen een waar hoogtepunt van de reis.  
 

Trip profiel

Inspanning Sportief

  • Klimmen 5,477m
  • Dalen 5,629m
  • Hoogste punt 2,276m
  • Afstand 63km

Omdat we gebruik maken van bemande hutten dragen we een relatief lichte rugzak met alle spullen die nodig zijn voor de trektocht. Het gewicht kan beperkt blijven tot ongeveer 10kg. Het kan in dit jaargetijde wel voorkomen dat de eerste sneeuw gaat vallen en dat het in de vroege ochtend nog wat kouder blijft dan we misschien gewend zijn. Maar we gaan goed voorbereid op pad, dus dit hoeft geen enkel probleem te zijn. De dag-afstanden die we moeten overbruggen zijn erg goed te doen.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Berchtesgadener Indian Summer {Garant}

-

  • Reisduur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Dag-tot-dag