Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Ruige kalkstenen pieken & eeuwenoude sluiproutes

Europe’s Wild Beauty

Trek langs Komovi, Prokletije, Durmitor & Maglic

Met meer dan de helft van zijn oppervlak boven de 1000 meter mag Montenegro zich tot de best bedeelde landen van Europa noemen als het gaat om bergen. Eigenlijk is er op de hoofdstad Podgorica na geen plek te vinden die vlak is. De Balkan op zijn best! Ga mee op verkenning op deze unieke 360° reis die je de ‘Wild Beauty’ én de cultuur-historische en politieke ontwikkelingen van Montenegro laat zien.

Trip designer: Niels Leenders Niels Leenders

De route voert ons langs de mooiste paden van het land en is zo ontworpen dat we minimaal gebruik maken van busjes. We krijgen delen van het land te zien waar maar weinig hikers zich wagen. We lopen door mooie bossen van overwegend beuk en esdoorn. Hier houden de wolven en beren zich in de zomer op. Hogerop worden de prachtige zwarte Bosnische dennen met hun knoestige stammen steeds prominenter. En waar ook deze begroeiing ophoudt komen we in de wereld waar het grootste deel van de reis zich afspeelt; de ruige kalkstenen pieken van Montenegro, waarvan we er in deze reis maar liefst 11 beklimmen. Vanaf elke top kunnen we de route van de voorbije dagen traceren en de toppen zien die we al op ons cv hebben mogen toevoegen. De trektocht voert meestal over paden, soms vinden we onze eigen route. We passeren mooie bergmeren, onderaardse watervallen, een ijsgrot en een immense bron. Montenegro is de Balkan op zijn best!

Trip profiel

Inspanning Avontuurlijk

Wauw, wat heeft Montenegro veel te bieden! Jij houd er wel van om naast de welbekendere berg- en natuurgebieden ook delen van Montenegro te ontdekken waar nog weinig wandelaars zich wagen. Avontuur, kamperen in het wild en op prachtige hoogvlaktes, een frisse een duik in een bergmeertje om daarna voor je Hilleberg tentje heerlijk op te warmen in de zon, wandelen tussen de bloemen en het hoge gras, dat is wat jou aanspreekt! Je houd van een trektocht maar draagt liever niet alles op je rug. Perfect dat bij deze trektocht de bagage voor je verplaatst wordt in een 4x4. Zelfs koken hoef je niet te doen (er wordt voor je gekookt uit de Montenegrijnse keuken). Wat dan wel? Genieten, wandelen, ontdekken, ontspannen en buiten zijn op unieke plekken in het prachtige Montenegro, de “Wild Beauty of Europe”.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Europe’s Wild Beauty

-

  • Reisduur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag