Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

De ultieme trektocht & traverse in de Khumbu Himal

Everest Three Passes Trek

Epische tocht over de hoogste passen van de wereld

Heb je je altijd al afgevraagd waar de panoramische Höhenweg van Nepal ligt? Hij ligt in de Khumbu Himal, rondom het massief van de Everest. Een bijzondere trektocht weg van de gebaande routes naar Everest maar in het hart van de Himalaya en door verborgen valleien die alleen via hoge passen te bereiken zijn. Deze trektocht wordt je omringd door de majestueuze, hoogste toppen van de Himalaya. Je hoeft alleen maar te genieten.

Trip designer: Niels Leenders Niels Leenders

Garant vertrek | boek vóór 05-05 en ontvang een functioneel shirt t.w.v. €40!

De Three Passes Trek naar het Everest-basiskamp is een van de meest complete trektochten in Nepal. Het grootste deel van de Everest-regio ligt op de cirkelvormige route. De tocht is een stuk uitdagender dan de klassieke Everest Base Camp trektocht en de andere variaties daarop. Ondermeer omdat we drie hoge passen passeren waaraan de trektocht zijn naam ontleent: de Renjo La, Cho La en Kongma La, elk meer dan 5.000 meter hoog.

De tocht begint in het populaire startpunt Lukla voordat je naar het noorden wandelt via de typische route naar Namche Bazaar. Vanaf hier buigt de route naar het westen terwijl deze zich splitst van de hoofdtrekking routes. We volgen de Dudh Kosi omhoog naar de eerste van de drie passen: Renjo La (5.370 m). Na het bereiken van dit letterlijke en figuurlijke hoogtepunt daalt het pad af naar de idyllische Gokyo-meren en verder naar het dorp Gokyo.

De route draait vervolgens naar het oosten terwijl je je een weg baant naar het Everest Base Camp via de tweede pas Cho La Pass (5.420 m). Na de tweede pas heb je de gelegenheid om de fijne kneepjes van het Everest Base Camp-leven te verkennen en enkele van de beste uitzichten over de Everest en de omringende toppen op te snuiven. Dit doen we ondermeer door het iconische uitzichtspunt Kala Patthar te beklimmen.

Het binnenste deel van de tocht bestaat uit het doorkruisen van de laatste van de drie passen: Kongma La op 5.545 meter hoogte. Tot slot nemen we nog even deel aan de klassieke Everest Base Camp Trek-route die ons naar Lukla brengt. Hier eindigen we de tocht na een fantastische traverse van 17 dagen.

Trip profiel

Inspanning Uitdagend - Pilot Reis

  • Klimmen 11,994m
  • Dalen 11,981m
  • Hoogste punt 5,611m
  • Afstand 144km

Jij zoekt een unieke ervaring tussen de hoogste bergen van de wereld. Je houdt van witte toppen, deinst niet terug voor wat hoogtemeters en ruilt hiervoor graag de luxe van een hotel in voor een typisch Nepalees tea house. Je bent al een beetje bekend met het lopen op grote hoogte. Langzaam lopen op 4500 meter of hoger is je niet vreemd, jij weet als geen ander dat dit bijdraagt aan je acclimatisatie! Wat is het toch genieten om met slechts 10+5 kilo uit te moeten komen voor een trektocht van alles bij elkaar 19 dagen. Dat we makkelijk met zo weinig uitkomen is een cadeau om te mogen ervaren. Hier en daar kan het wat ijzig zijn, maar je wandelt niet voor het eerst en je beweegt vrij gemakkelijk door de bergen. Technische ervaring is bovendien geen vereiste voor deze trektocht. Wellicht alleen de vereiste om elke keer weer verwondert zijn: door de enorme panorama’s die je deze tocht ten deel vallen.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Everest Three Passes Trek

-

  • Reisduur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag