Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Nieuwe perspectieven in het land van Goden en Bergen

Hart & Ziel-reis

Ontdek natuur, beleef cultuur en … geef toekomst

Ontdek samen met 4 Smiling Faces Nepal en bezoek de waardevolle projecten van deze stichting. De reis wordt een combinatie van naar keuze trekking, cultuur of spiritualiteit én een kennismaking met het werk van Stichting 4 Smiling Faces voor kinderen in Nepal. Deze kleine Nederlandse stichting helpt sinds 2008 Nepalese gehandicapte en weeskinderen, die aangewezen zijn op het leven in tehuizen.

Trip designer: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

Deze unieke reis wordt uitgevoerd voor 4 Smiling Faces, een Nederlandse stichting die zich inzet voor de verbetering van de leefwereld van kinderen in kindertehuizen in Nepal.

Stichting 4 Smiling Faces verbetert de leefwereld van kinderen in kindertehuizen in Nepal met concrete, kleinschalige projecten waarbij zij centraal staan. Daarnaast ondersteunen zij de kinderen ook als ze met 18 jaar die tehuizen moeten verlaten zonder dat ze een vangnet hebben om op terug te vallen en er helemaal alleen voor staan. Wij bieden hen een kansrijke toekomst, zodat ze hun eigen keuzes maken en hun leven zelf vormgeven.

Voor zowel de ervaren als de onervaren reiziger is Nepal een van de meest bijzondere bestemmingen ter wereld. De mogelijkheden zijn eindeloos: natuurlijk letterlijk boven alles de Himalaya-toppen, yoga en meditatie voor lichaam en geest, cultureel en architectonisch werelderfgoed, culinaire ontdekkingen, voor iedere reiziger is er meer dan genoeg te vinden voor onvergetelijke ervaringen.

Tijdens deze reis maken we op bijzondere wijze kennis met de jonge meiden en jongens die dankzij de stichting kunnen studeren en zo werken aan hun eigen, zelfstandige toekomst. Zij geven ons een kijkje in hun leven en laten ons daarnaast als gids kennis maken met bijzondere werelderfgoederen in Kathmandu zoals Boudhanath Stoepa en Durbar Square.

Na de eerste gezamenlijke dagen splitst de groep zich en kunnen deelnemers kiezen voor één van drie opties waarin verschillende aspecten van Nepal centraal staan:
1. Cultuur & werelderfgoederen met bezoeken aan/verblijf in Kopan monastery, Patan, Taudaha Lake, Pharping monastery, Daxinkali temple, Kirtipur, Bhaktapur, Change Narayan temple, Panauti en Pashupati Nath
2. Yoga & meditatie met een verblijf in het Yoga en Meditatie Retreat Centrum om te werken aan lijf en geest in een bijzondere omgeving
3. Trekking & natuur met prachtige wandelingen van Sundoraijal naar Chipling, Kutmsang, Mangen Gyalthing en Melamchi

De laatste twee dagen van de reis komen de drie groepen weer samen in Kathmandu. Er is voldoende tijd voor de uitwisseling van verhalen, souvenir shopping en een feestelijk afscheid met de kinderen, die met hulp van Stichting 4 Smiling Faces werken aan hun toekomst.

Trip profiel

Inspanning Sportief

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Hart & Ziel-reis

-

  • Reisduur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag