Tripfacts

V.a. €3590,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Indrukwekkende trektochten in de Indian Summer

Hokkaidõ & de Japanse Alpen

Ryokans, vulkanisme, Shiretoko, onsen & Shinkansen

Trektochten in Japan is ’s werelds best bewaarde geheim. Deze fascinerende bestemming doen wij eer aan met een avontuurlijke rondreis langs de mooiste gebieden voor trekkings en ’s lands beste culturele highlights.

Trip designer: Niels Leenders Niels Leenders

#EarlyBird boek vóór 16-04 en ontvang een functioneel shirt t.w.v. €40!

Iedereen heeft een indruk van de drukke steden, neon lichten en het ogenschijnlijk oneindige beton van Japan. Maar weinig mensen kennen de wildernis van de Shiretoko Traverse dicht bij Rusland, de spectaculaire vistas van de Noordelijke Japanse Alpen of het actieve vulkanisme op Hokkaidõ. Dit 360° avontuur laat Japan cultureel prachtig zien én brengt je langs al deze trektocht walhalla’s. Ons vervoer is een topattractie op zichzelf: de Shinkansen hogesnelheidslijn. Dit is de reis in Japan waar je als avontuurlijk wandelaar van droomt. De trektochten die we uitvoeren hebben hele verschillende karakters. Van échte wildernis en ruige weersomstandigheden, naar indrukwekkende vulkanische maanlandschappen tot de ultieme vista’s van de volledige lengte van het spectaculairste deel van de Noordelijke Japanse Alpen waarbij je bijna continue boven de 2000m loopt, dé trektocht van Japan. Een unieke 360° reis die je nergens anders tegenkomt. En voor de liefhebbers van lekker eten: wees voorbereid, je zult elke dag weer positief verwonderd zijn. Om dat allemaal te kunnen ervaren slapen we in uiteenlopende accommodaties, van een wildernis kampeernacht, naar berghut, naar eenvoudig hotel tot aan een luxe Japans Ryokan.

Trip profiel

Inspanning Avontuurlijk

Deze informatie wordt zo snel mogelijk geplaatst.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Hokkaidõ & de Japanse Alpen

16 september - 6 oktober 2018

Gids: John van Giels John van Giels

Kalender

ma di wo do vr za zo
sep 10 sep 11 sep 12 sep 13 sep 14 sep 15 sep 16
sep 17 sep 18 sep 19 sep 20 sep 21 sep 22 sep 23
sep 24 sep 25 sep 26 sep 27 sep 28 sep 29 sep 30
okt 1 okt 2 okt 3 okt 4 okt 5 okt 6 okt 7

V.a. €3590,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag

Dag 1-2 Heenreis naar Sapporo & Mount Me-akan

Vlucht met naar Osaka en vandaar een aansluitende binnenlandse vlucht naar Sapporo. Aangekomen op Chitoke Airport kunnen we direct gebruik maken van de Hokkaidõ variant van de Japan Rail Pass. In de reissom zijn 2 Japan Railpassen inclusief. Die passen kan je ook in je vrije tijd zoals in Tokyo en Kyoto gebruiken. We nemen de trein en bus naar Akan aan de voet van Mount Me-akan. Een indrukwekkende start van onze reis in Japan. Hier nemen we onze intrek in een klein en gezellig familiehotel.

Reistijd 20 uur.

Dag 3 Meakan Dake circuit

Vandaag staat een indrukwekkende wandeling op het programma: het Meakan Dake circuit. De dagwandeling voert ons langs indrukwekkend maanlandschap, een actieve vulkaan met een 300 meter diepe krater, vele fumarolen en een kleurenpalet dat schitterend aftekent tegen de groene achtergrond. Mount Me-akan is een actieve strato-vulkaan gelegen in het Akan National Park, het 2de National Park van Japan. Het is de hoogste berg in het Akan vulkanische complex. De vulkaan bestaat uit negen overlappende kegels die groeide uit de Akan-caldera, aan de oevers van Lake Akan waar ons familiehotel staat. Mount Me-akan heeft een drievoudige krater op de top. Volgens haar naam en de lokale legende is zij de vrouwelijke tegenhanger van Mount Oakan aan de andere kant van Lake Akan. We worden ’s ochtends vroeg weggebracht en komen na vele vergezichten rond schemering al wandelend weer terug in Akan Kohan. Hier wacht ons een heerlijke en verrassende Japanse maaltijd in ons familiehotel.

6 á 7 uur lopen, 850m stijgen en 1000m dalen.

Dag 4 Reis door Akan National Park naar Shiretoko

Met de bus verplaatsen we ons naar Mashu, een prachtige rit door de heuvels van Hokkaido. De JR-pas komt weer uit de zak voor een van de mooiste spoortrajecten van Japan. Het enige traject op Hokkaidō dat zelfs door een Nationaal Park heenloopt, het Akan National Park op weg naar Shiretoko-shari. Vanuit daar gaan we verder met de bus naar Utoro. Uitkijkend op de Noordelijke IJszee word je langzaam bewust van de enorme leegte op het noordelijkste stuk van Japan. Je kan hier later in het jaar drijvend ijs waarnemen op de Zee van Okhotsk. Een fascinerende uithoek en het loont om aan het einde van de middag een wandeling te maken naar de haven vol zeevogels. Voor de liefhebber: ’s avonds genieten van je eerste Japanse échte sushi.

Reistijd ca. 5 uur.

Dag 5-6 Shiretoko-hantō trektocht

De komende twee dagen begeven we ons op het schiereiland Shiretoko-hantō. Hier ligt het Shiretoko National Park. Het is een schitterend stuk land waar bijna geen mensen komen. Het laatste stukje échte wildernis in Japan. We doen een unieke trektocht die voor menig Japanner zelfs onbekend is. We lopen een traverse over een inactieve vulkanische bergketen. Aan beide kanten van de bergrug heb je zicht op zee, de Zee van Okhotsk én de Grote Oceaan. We zijn zelfvoorzienend en nemen tent en etenswaren mee in onze rugzak. De kans is groot dat je herten, vossen en zelfs bruine beren ziet. Na de korte, intensieve en indrukwekkende trektocht belonen we onszelf in een echt Japans Ryokan, uiteraard met onsen!

Dag 1: 10 uur lopen, 1500m stijgen en 400m dalen; Dag 2: 300m stijgen 1300 dalen.

Dag 7 Japan Rail naar handels- en havenstad Hakodate

De dag vandaag begint met een vroege busreis naar Shiretoko-shari. We gaan van daar weer door het Akan National Park richting de laag- en moeraslanden van Kushiro. Kushiro ligt aan de Oostkust van Hokkaidō. Vanuit Kushiro nemen we de Super Ōzora limited express naar Hakodate. Reizen met de trein in Japan is puur genot. Geen wachttijden, veel beenruimte, aangename zitplaatsen en continue genieten van het uitzicht. Aan het eind van de middag komen we aan in Hakodate. Hier nemen opnieuw intrek in een goed 3 sterren hotel dichtbij het station. Hakodate is Hokkaidõ’s derde grootste stad, gelegen aan de zuidelijkste punt van het eiland. Het is gesticht in 1454 en is daarmee een van de weinige oudere steden op het eiland Hokkaidõ. Een echte handels- en havenstad die al vroeg in de geschiedenis buitenlandse schepen verwelkomde. Je ziet dit terug in de bouwstijl, een bijzondere mix van Japanse en Westerse bouwstijlen. Hakodate is ondermeer bekend om het spectaculaire uitzicht vanaf Mount Hakodate (juist in het donker) en zijn heerlijke, verse zeevruchten.

Reistijd 11 uur.

Dag 8 Op reis met de Shinkansen

Vandaag nemen we voor het eerst plaats in de Shinkansen. Een hoogstaand stuk Japanse techniek: treinen die met snelheden boven de 300 kilometer per uur over het spoor gaan. De eerste trein brengt ons van Hokkaidõ naar Tohoku, het grootste Japanse eiland. Dit kan niet anders dan door de één na langste tunnel ter wereld: de 53,8km lange Seikan tunnel onder de Tsugaru Straits. De tweede treinreis op deze dag is met de Tohoku Shinkansen. Deze lijn verbindt Tokio met Aomori in het prefectuur Aomori. Met een lengte van 674,9 km is het de langste Shinkansen lijn van Japan. De lijn loopt door de minder bevolkte regio Tohoku. De Shinkansen die we nemen is de E5 serie van de Hayabusa die er nog geen 3 uur over doet om, inclusief stops, het gehele traject te overbruggen!

Reistijd 6 uur.

Dag 9 Tokyo

Nadat we gisterenmiddag al kennis hebben kunnen maken met Tokyo, hebben we daar vandaag de gehele dag voor. Je kan in je eigen tempo Tokyo ervaren en datgeen bezoeken waar je het meest geïnteresseerd in bent: Akihabara ‘electric town’, Japans worstelen, de Asakusa tempel, de vis markt ‘Tsukiji’ de bijzondere architectuur, de weelderige Meiji-jingu (Shinto Shrine) bekend om zijn torenhoge poort en de omliggende bossen of Shinjuki. De bruisende hoofdstad van Japan gaat je met van alles in aanraking brengen. Het mengt ultramodern met traditioneel, van neon verlichte wolkenkrabbers tot alle anime winkels en uitingen, kersenbomen en tempels. De stad is daarnaast beroemd om zijn levendige eetscène en de Shibuya en Harajuku districten zijn het hart van een trendy jongeren scene.

Dag 10 Tateyama Kurobe Alpine Route

Opnieuw een bijzonder programma: de reis brengt je over de Tateyama Kurobe Alpine Route. De Tateyama Kurobe Alpine Route is een unieke en spectaculaire route door de Noordelijke Japanse Alpen. Tijdens deze tocht maak je gebruik van kabelbanen, trolleybussen en een tandradbaan. Daarnaast loop je een tussendoor een stuk over de Kurobe dam. Een officiële route over het dak van de Alpen. Op het hoogste punt in de route stappen wij eruit om alle infrastructuur achter ons te laten en te beginnen aan onze lange en indrukwekkende traverse door de Noordelijke Japanse Alpen. De eerste nacht verblijven we in een berghut mét onsen in Murodo. Vandaag nemen we afscheid van de grote bagage, die gaat op transport naar de volgende grote plaats die we aandoen: Osaka.

Reistijd 6 uur, wandelen 2 uur.

Dag 11-16 Noordelijke Japanse Alpen trektocht

De komende dagen verblijven we bijna continue boven het wolkendek. We leggen in totaal een afstand van 65km af in 6 dagen. We lopen feitelijk de volledige lengte van het spectaculairste deel van de Noordelijke Japanse Alpen. Uitdagend en de ultieme trektocht van Japan maar er zijn geen ‘technische skills’ benodigd om het te volbrengen. Vooral jouw aandacht om te genieten van de herfstkleuren. Het kleurenpalet is wederom volledig anders dan je tot op heden in deze reis hebt meegemaakt en het zal je opnieuw verwonderen. Tijdens onze 6 dagen trektocht zie je om je heen de bladeren naar geel, oranje, rood, paars, robijn en vermiljoen kleuren. Het is een wonderlijk gezicht terwijl je rondloopt tussen de 2000 meter en 3190 meter hoogte. Tijdens onze trektocht beklimmen we Mount Yarigatake. De onmiskenbare speerachtige piek van Yarigatake hebben we dan al 2 dagen in beeld. De berghutten zijn verschillend van karakter: heel klein en eenvoudig in het begin van de trail als we nauwelijks andere bergwandelaars en trekkers tegen komen. Vanaf de 5de dag worden de hutten groter en delen we de mooie ervaringen met Japanners, wat ook weer een ervaring op zich is. Na 5 dagen heb je een heel scala aan geweldige bergpanorama’s opgenomen en daal je langzaam af naar Kamikochi. Terwijl de aapjes om ons heen lopen, wandelen wij naar de luxe berghut in de vallei met onsen met uitzicht op de bergen om de vermoeide spieren te ontspannen.

Dag 1: 8km, 818m stijgen en 767m dalen, Dag 2: 7km, 617m stijgen en 854m dalen, Dag 3: 16km, 1470m stijgen en 1629m dalen, Dag 4: 15km, 977m stijgen en 1327m dalen, Dag 5: 14km, 1744m stijgen en 1012m dalen, Dag 6: 20km, 531m stijgen en 2097m dalen

Dag 17 Limited Express Wide View Hida trein naar Nagoya en Osaka

andaag reizen we van Kamikochi per bus of taxi naar Takayama. In Takayama wacht de Limited Express Wide View Hida trein op ons. Met prachtige uitzichten om ons heen rijden we langzaam de Alpen uit op weg naar Nagoya. Hier stappen we in de Kodama of Sakura Shinkansen op weg naar Osaka. In de loop van de middag komen we aan in ons 4 sterren hotel in Osaka waar we weer bij onze grote bagage kunnen.

Reistijd 6 uur.

Dag 18-20 Osaka

De aankomende dagen hebben we de tijd om Osaka, Kobe, Kyoto, Hiroshima te bezichtigen. Ondanks de catastrofe van de atoombom is Hiroshima een stad met een positieve en prettige atmosfeer. Je kan het Peace Memorial Museum bezoeken waar respectvol de verwoesting van de atoombom en de verschrikkingen van de oorlog worden herdacht. Een indringende ervaring die niemand onberoerd zal laten. Op korte afstand van Hiroshima ligt het eiland Miyajima, beroemd om de Torii (Shintoistische toegangspoort) die bij vloed in zee ligt. Als het eb is, kun je er te voet naar toe lopen. De top van het eiland wordt gevormd door Mount Misen (530m). Een makkelijk te beklimmen berg die bij helder weer uitzicht geeft over de Japanse binnenzee en de bergen van Shikoku. Aan het einde van de dag reizen we weer met Shinkansen terug naar Osaka.

Kyoto, ooit de hoofdstad van Japan, is een verfijnde stad op het eiland Honsh met duizenden klassieke boeddhistische tempels, vele boeddhistische tuinen, tal van keizerlijke paleizen, Shinto heiligdommen en traditionele houten huizen. Kyoto is ook bekend om zijn formele tradities, zoals het kaiseki diner, bestaande uit meerdere gangen van hele precieze gerechten, en de geisha, vrouwelijke entertainers die je vaak tegenkomt in de wijk Gion. Als je minder om cultuur geeft kan je deze dagen ook nog de Hira Range ingaan. Door deze bergketen loopt de Yatsubuchi-no-taki wandeling van 14 kilometer. Een uitdagende wandeling met kettingen en ladders (ook wel de meest spannende dagwandeling in de Kansai regio genoemd) met mooie uitzichten over Biwa-ko, Japans grootste meer. Je kan hier de JR-pas te gebruiken net als voor een bezoek aan Nara, de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur en eveneens oude hoofdstad van Japan heeft ook een groot aantal boeddhistische tempels en shintoschrijnen waarvan er velen op de Werelderfgoedlijst staan. In de buitenwijken van Nara lopen veel tamme sikaherten vrij rond . Deze staan bekend als heilige dieren. In de buitenwijken kan je de korte Yama-no-be-no-minch wandeling doen die je langs heiligdommen en ongetwijfeld vele sikaherten brengt.

Dag 21 Terugvlucht naar Amsterdam

Vandaag reizen we in de ochtend met de Shinkansen van Kyoto naar Osaka Kansai Airport. Van hieruit vliegen we terug naar Nederland waar we dezelfde dag aankomen.